Przyłączam się. Z moja córka, przed Świetami, w drodze na zakupy na przykład wyśpiewujemy na cały regulator, koniecznie z otwartymi na wlewający się oknami samochodu upał , dwie piosenki. Pierwsza to Last Christmas..
I tak co roku
To jeszcze raz ja. Piosenka, którą osoby urodzone w latach 70 tych XX wieku i wcześniej na pewno dobrze znają Przypomina mi beztroskie lata dzieciństwa https://youtu.be/dFIMeyTK-sU
A bardzo proszę.
Przy okazji w Nowy Rok w godzinach 9:00 - 21:00 Radio 357 zaprezentuje Top Wszechczasów. Będzie to inny top niż zawsze bowiem ułożony przez dziennikarzy radia. A to dlatego, że nie zdążyli przygotować jakiejś aplikacji do głosowania. Trzej Panowie: Stelmach, Łukawski i Niedźwiecki zaprezentują nam, no właśnie nie wiadomo jeszcze co dokładnie. Oby tylko była to świetna muzyczna uczta.
_________________ Lepiej spróbować i wiedzieć, że się nie udało, niż żałować, że się nie spróbowało
Trzej Panowie: Stelmach, Łukawski i Niedźwiecki zaprezentują nam, no właśnie nie wiadomo jeszcze co dokładnie. Oby tylko była to świetna muzyczna uczta
Trzej Panowie: Stelmach, Łukawski i Niedźwiecki zaprezentują nam, no właśnie nie wiadomo jeszcze co dokładnie. Oby tylko była to świetna muzyczna uczta
Byle nie było flaków z olejem po 12 minut.
Nic treściwego . 5 osób zainteresownych na 38 000 000 milionów
_________________ KSIĄŻKI NIE GRYZĄ !!! POCHŁANIAJĄ W CAŁOŚCI !!!
Ostatnio zmieniony przez Czesio1 2020-12-29, 06:59, w całości zmieniany 2 razy
Byle nie było flaków z olejem po 12 minut.
Właśnie na te "flaki z olejem" liczę najbardziej.
_________________ Lepiej spróbować i wiedzieć, że się nie udało, niż żałować, że się nie spróbowało
Jak Niedźwiedzki, to aż się boję, tej listy. Dwóch pozostałych nie znam, ale skoro to polscy dziennikarze muzyczni to cudów nie ma, gust pewnie beznadziejny Czesio nie licz na Archive W pierwszej dziesiątce będzie pewnie Pink Floyd, The Doors, Dire Straits, Queen i inne takie beznadziejne
Moje imienniczki! Beaty!
Wszystkie znamy piosenkę Laskowskiego "Beata z Albatrosa", ale czy któraś z Was znała ten utwór?
Przyznam, że ja nie.
Poznałam go dzięki audycji "Piosennik" Andrzeja Poniedzielskiego.
Posłuchajcie Wiktora Zborowskiego "Romans prowincjonalny" do tekstu Jonasza Kofty:
Moje imienniczki! Beaty!
Wszystkie znamy piosenkę Laskowskiego "Beata z Albatrosa", ale czy któraś z Was znała ten utwór? g
Oj No taaak!
Jakos z lat 60 tych ta piosenka jest ale chyba była popularna przez dekady. W latach 90 tych była najpopularniejsza piosenka na życzenie w naszym radiu! emigranci z reguły maja sentyment do piosenek z czasu kiedy mieszkali jeszcze w Polsce. Z tego rozumiem, ze musiała być dosyć popularna. Laskowski gościł w Sydney w 1995 , nawet popełnił piosenkę Australia...
Yvonne napisał/a:
Posłuchajcie Wiktora Zborowskiego "Romans prowincjonalny" do tekstu Jonasza Kofty
I do taktu poloneza a-moll Pożegnanie Ojczyzny autorstwa księcia Michała Oginskiego, czyli potocznie Poloneza Oginskiego.
I znowu wspomnienie... dawniej Polska audycja radiowa w Sydney zaczynała się Polonezem Oginskiego. Wszystkim nam, emigrantom lat 90 tych i 80 tych z pewnością kojarzy się z całym pokładem różnych uczuć i wspomnień związanych z wyjazdem z Polski. Zobaczcie ten wpis pod youtubowym Polonezem, ktoś z emigracji solidarnościowej na pewno, 1983...
Jako, ze Polonez Oginskiego nam, tutaj, wiąże się z tym całym pokładem spraw, z patriotyzmem , to dla mnie trochę profanacja ( takie bylo moje pierwsze wrażenie, pierwszy raz słyszałam Zborowskiego) ale oczywiście, skąd Kofta czy Zborowski mogli to wiedzieć..? No i u mnie są OK bo w końcu to o Beacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum