Mam pytanie i propozycję. Może sami byśmy sobie zorganizowali forową listę przebojów? Bylibyście zainteresowani? Mam taki pomysł, że każdy kto wchodzi typuje 5 piosenek polskich i 5 zagranicznych. Szczgóły do dogrania. Byłoby fajnie. W temacie
"Muzyka naszych marzeń" udzielało się regularnie kilku użytkowników. Jak uważacie?
Dobre. Wchodzę w to. Jak będziemy głosować?
Rozumiem, że każdy daje 5 utworów, a potem głosujemy. Na ile?
Czy typy mogą się pokrywać, czy są anonimowe?
Każdy daje 10 piosenek. 5 polskich i 5 zagranicznych. Wybór całkowicie dowolny. Trzeba pomyśleć nad punktacją. Może głosujemy na 20 piosenek? Ostatnie 5 spada z listy. Po każdym notowaniu dajemy dodatkowo po 1 piosence.
Typy nie powinny się pokrywać. Jakby co to można przecież na tą piosenkę głosować. Zastanawiam się nad głosami. Może te 5 piosenek, które lubimy najbardziej 5 pkt, 5 które lubimy mniej 3 punkty, te które lubimy jeszcze mniej 2 punkty, a te które lubimy najmniej 1 pkt. W ten sposób unikniemy sytuacji, że piosenki będą miały tyle samo głosów. A ponieważ wybieramy 20 piosenek to nie będziemy głosować tylko na te, które sami wytypowaliśmy.
Ostatnio zmieniony przez Fantomas 2020-05-23, 12:19, w całości zmieniany 1 raz
Fajny pomysł, ale jak zgłaszamy? Jawnie tutaj, czy anonimowo do kogoś?
I czy trzeba zgłaszać komplet? Mi poza Perfectem z polską muzyką rockową było średnio po drodze.
(a poezja śpiewania, wszystkie SDM-y i WGB to chyba średnio pasują do llisty... czy nie?)
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Ostatnio zmieniony przez Yvonne 2020-05-23, 13:20, w całości zmieniany 3 razy
Fajny pomysł, ale jak zgłaszamy? Jawnie tutaj, czy anonimowo do kogoś?
I czy trzeba zgłaszać komplet? Mi poza Perfectem z polską muzyką rockową było średnio po drodze.
(a poezja śpiewania, wszystkie SDM-y i WGB to chyba średnio pasują do llisty... czy nie?)
Decyzję niech podejmie Fantomas jako pomysłodawca, ale ja sądzę, że jak najbardziej.
Sama chciałabym takie zgłosić, chociaż pięć to szalenie mało. Zwłaszcza, że nie sądzę, aby dużo osób wzięło udział. Może tak po 10 by zgłaszać, Fantomasie?
Ja bardziej to widzę jako zabawę. Ja bym tutaj w tym temacie wrzucał propozycję i linki na Youtube, żeby każdy widział co jest grane. Wrzucić można wszystko Zenek, Bayer Full ( czy jak tam ten zespół się nazywa) cokolwiek co nam się podoba. Głosy jak wolicie, albo tu (nie widzę problemu) albo po prostu mi w wiadomości.
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Ciężko mi wybrać tylko pięć utworów, które są dla mnie bardzo ważne (pięć zespołów byłoby trudno). Więc to będzie do pewnego stopnia dość dowolny wybór. Ale spróbuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum