Moja Łódź
- irycki
- Zlotowicz
- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 103 razy
- Otrzymał podziękowań: 150 razy
Klawe zdjęcia
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- VdL
- Zlotowicz
- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 129 razy
- Otrzymał podziękowań: 89 razy
Na pewno wybierzemy się do Monopolis , jak otworzą. To może być lepsza miejscówka od Księżego Młyna. Na pewno lepsza od OFFu.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2020, 13:27 przez VdL, łącznie zmieniany 1 raz.
- VdL
- Zlotowicz
Normobaric - komora normobaryczna.
W tym tygodniu odbyliśmy sesję w komorze normobarycznej.
Nie będę się rozpisywać Co do zasady działania , to wszystko jest w internecie. Nadmienię tylko , że to fajny czas relaksu. Sesja trawa 2 godziny, są też sesje10 godzinne. Idziemy też w przyszłym tygodniu.
Nie będę się rozpisywać Co do zasady działania , to wszystko jest w internecie. Nadmienię tylko , że to fajny czas relaksu. Sesja trawa 2 godziny, są też sesje10 godzinne. Idziemy też w przyszłym tygodniu.
- VdL
- Zlotowicz
Spacer
Wiosenny spacer.
Byliśmy dzisiaj w ogrodzie botanicznym na spacerze.
Muszę przyznać że jestem rozczarowany, nic nie robieniem w tym ogrodze , wiele roślin nawet nie przeciętych, coś zagrabione, wsadzone kilka bratków i tyle.
W ubiegłych latach , można było oglądać wiele miejsc z polami krokusów.
To chyba najgorszy park w mieście w dodatku z płatnym wejściem.
Podjechaliśmy do willi Richtera, to ta w której kręcono ,,Kwadrans po nie parzystej" i ,,Kingsajz"
Byliśmy dzisiaj w ogrodzie botanicznym na spacerze.
Muszę przyznać że jestem rozczarowany, nic nie robieniem w tym ogrodze , wiele roślin nawet nie przeciętych, coś zagrabione, wsadzone kilka bratków i tyle.
W ubiegłych latach , można było oglądać wiele miejsc z polami krokusów.
To chyba najgorszy park w mieście w dodatku z płatnym wejściem.
Podjechaliśmy do willi Richtera, to ta w której kręcono ,,Kwadrans po nie parzystej" i ,,Kingsajz"
- VdL
- Zlotowicz
Re: Moja Łódź
Powoli Łódź się otwiera. Teraz w majówkę w Zgierzu i w Łodzi w Ogrodach Gayera jest festiwal futrków.
My wpadliśmy na chwilę zrobić szybkie zakupy i zobaczyć to nowe miejsce.
My wpadliśmy na chwilę zrobić szybkie zakupy i zobaczyć to nowe miejsce.
- Załączniki
-
- IMG20210502152151.jpg (1.89 MiB) Przejrzano 6692 razy
-
- IMG20210502160005.jpg (1.23 MiB) Przejrzano 6692 razy
- VdL
- Zlotowicz
- johny
- Moderator
- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 283 razy
- Otrzymał podziękowań: 222 razy
Pacer śladami łodzkiego getta.
Jakby ktoś był chętny z Łodzi to we wtorek 08.02. o 17 w Parku Śledzia przy pomniku Mojżesza jest zbiórka i będzie spacer śladami łódzkiego getta. Będzie przewodnik! Ja się wybieram.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- johny
- Moderator
Łódź nie ma takich miejsc jak Ostrów Tumski w Poznaniu, ale myślę, że dlatego jest miastem nietuzinkowym i warto się bliżej mu przyjrzeć.
Wieczorny spacer po dawnym imperium Izraela Poznańskiego. Kiedyś tysiące ciężko pracujących ludzi, dzisiaj świątynia konsumpcji. Naprawdę ładnie się prezentuje. Wiele z tych miejsc mogliście zobaczyć w Ziemi Obiecanej.
Pozdrawiamy wszystkich i zapraszamy do Łodzi.
Wieczorny spacer po dawnym imperium Izraela Poznańskiego. Kiedyś tysiące ciężko pracujących ludzi, dzisiaj świątynia konsumpcji. Naprawdę ładnie się prezentuje. Wiele z tych miejsc mogliście zobaczyć w Ziemi Obiecanej.
Pozdrawiamy wszystkich i zapraszamy do Łodzi.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy
- Miejscowość: wielkopolskie
- Podziękował;: 559 razy
- Otrzymał podziękowań: 179 razy
Byłem w Łodzi w kwietniu (służbowo) i potwierdzam, miasto jest wyjątkowe, ma inny klimat i może dlatego jest takie atrakcyjne !
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy
- Miejscowość: wielkopolskie
- Podziękował;: 559 razy
- Otrzymał podziękowań: 179 razy
Podobno zdjęcia to obrazy światłem malowane. Sztuczne oświetlenie odpowiednio dobrane i te same miejsca wyglądają wieczorem bajkowo. Fotki z Manufaktury super ..
- johny
- Moderator
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- johny
- Moderator
Dzisiaj byliśmy w Muzeum Kinematografii. Po remoncie, super!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- johny
- Moderator
Jako że zdecydowanie przemodelowałem swoje myślenie co do sposobu przemieszczania się i teraz głównym środkiem transportu stał się rower, to dzięki temu odkrywam kolejne plusy takiego rozwiązania.
W sobotę wybraliśmy się na przejażdżkę do centrum. Dzięki jednośladom nie musieliśmy martwić się o korki, parkowanie etc. Zaczęliśmy od Piotrkowskiej, potem jak już mieliście możność zauważyć odwiedziliśmy podwórko z muralem Kwinty. Następnie wolnym tempem pojechaliśmy w stronę Manufaktury. Dzięki rowerowi może człowiek na spokojnie zatrzymać i pooglądać różne fajne rzeczy tak jak na przykład ten salon sukien ślubnych.
Bardzo fajne, pomysłowe, przyciągające uwagę rozwiązanie.
W Manu zatrzymaliśmy się w restauracji Galicja. Muszę powiedzieć, że miejsce to nie zawiodło nas nigdy.
(Specjalnie dla TomaszKa ).Tym razem wzięliśmy sałatkę z kaczką i pieczonym mango. Genialna!
Chwila wytchnienia w fajnych okolicznościach przyrody i po zmroku wróciliśmy do domu.
Ponad 3 godziny minęły bardzo, bardzo szybko. Łódź to naprawdę fajne miasto.
W sobotę wybraliśmy się na przejażdżkę do centrum. Dzięki jednośladom nie musieliśmy martwić się o korki, parkowanie etc. Zaczęliśmy od Piotrkowskiej, potem jak już mieliście możność zauważyć odwiedziliśmy podwórko z muralem Kwinty. Następnie wolnym tempem pojechaliśmy w stronę Manufaktury. Dzięki rowerowi może człowiek na spokojnie zatrzymać i pooglądać różne fajne rzeczy tak jak na przykład ten salon sukien ślubnych.
Bardzo fajne, pomysłowe, przyciągające uwagę rozwiązanie.
W Manu zatrzymaliśmy się w restauracji Galicja. Muszę powiedzieć, że miejsce to nie zawiodło nas nigdy.
(Specjalnie dla TomaszKa ).Tym razem wzięliśmy sałatkę z kaczką i pieczonym mango. Genialna!
Chwila wytchnienia w fajnych okolicznościach przyrody i po zmroku wróciliśmy do domu.
Ponad 3 godziny minęły bardzo, bardzo szybko. Łódź to naprawdę fajne miasto.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Yvonne
- Moderator
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 214 razy
Johny, super sprawa z taką turystyką we własnym mieście
Łódź jest naprawdę ciekawa. Muszę wreszcie wybrać się tam kiedyś na parę dni.
Mural świeny! Ta scena w filmie bardzo zapadła mi w pamięć.
Salon ślubny piękny.
W ogóle macie w Łodzi wiele butików, które mam na liście do odwiedzenia.
Łódź jest naprawdę ciekawa. Muszę wreszcie wybrać się tam kiedyś na parę dni.
Mural świeny! Ta scena w filmie bardzo zapadła mi w pamięć.
Salon ślubny piękny.
W ogóle macie w Łodzi wiele butików, które mam na liście do odwiedzenia.
-
- Forowy Badacz Naukowy
- Podziękował;: 52 razy
- Otrzymał podziękowań: 438 razy
- johny
- Moderator
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!