Przygoda z kuchnią
- Mysikrólik
- Zlotowicz
- Posty: 5038
- Rejestracja: 16 lip 2013, 14:37
- Tytuł: harcerz
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Re: Przygoda z kuchnią
Dziś wieprzowina słodko-kwaśna z ananasem.
- Za ten post autor Mysikrólik otrzymał podziękowanie:
- PawelK (07 maja 2022, 19:33)
-
- Forowy Badacz Naukowy
- Posty: 8091
- Rejestracja: 09 lip 2013, 18:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
Re: Przygoda z kuchnią
Ja chyba widziałem.

A nawet zjadłem prosto z krzaka, a wtedy ktoś na mnie nakrzyczał że się mogę otruć...
-
- Forowy Badacz Naukowy
- Posty: 8091
- Rejestracja: 09 lip 2013, 18:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
-
- Zlotowicz
- Posty: 6624
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Re: Przygoda z kuchnią
Słodko kwaśna wieprzowina musi być z ananasem! Dzięki Mysikroliku ze przypomniałeś! Wciagam na listę do przyrządzenia. Wyglada pysznie.
-
- Zlotowicz
- Posty: 6624
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Re: Przygoda z kuchnią
To inna Tomaszku! To Co trzymasz to chyba nawet jagoda jakaś? Pamietam, ze struchlalam jak zjadłeś…
Te są większe i czerwonawe raczej

Te są większe i czerwonawe raczej

-
- Zlotowicz
- Posty: 6624
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Re: Przygoda z kuchnią
A te pestki podobno , jeśli je zmielić, i zrobić z nich pastę są podobno rewelacyjne na ból zębów! Aboryganska metoda .
- Mysikrólik
- Zlotowicz
- Posty: 5038
- Rejestracja: 16 lip 2013, 14:37
- Tytuł: harcerz
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
-
- Zlotowicz
- Posty: 6624
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Re: Przygoda z kuchnią
Mysikrólik pisze: ↑08 maja 2022, 11:51 A jak u Aborygenów z zębami? Warto brać z ich "medycyny" przykłady?
-
- Zlotowicz
- Posty: 6624
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Re: Przygoda z kuchnią
Ale pozostańmy jeszcze chwilkę przy aborygeńskich smakołykach!
Wspominałam kiedyś, ze czasem, zamiast cytryny, Aborygeni używają zielonych mrówek jako kwaskowej przyprawy.
A teraz kupiłam gin, pyszny! Z zielonymi mrówkami właśnie.

Wspominałam kiedyś, ze czasem, zamiast cytryny, Aborygeni używają zielonych mrówek jako kwaskowej przyprawy.
A teraz kupiłam gin, pyszny! Z zielonymi mrówkami właśnie.

-
- Zlotowicz
- Posty: 6624
- Rejestracja: 10 lip 2013, 04:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Re: Przygoda z kuchnią
Smaczny. Taki trochę dziwny ale smaczny. Można go zrobić z papryczka chili.tez spróbuje. Tylko najwieksza robota z przesiewanie tych pesteczek. Jak kamienie!