Żródło: jeja.pl
O wszystkim i o niczym
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy
- Miejscowość: wielkopolskie
- Podziękował;: 236 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Re: O wszystkim i o niczym
To już za dwa dni. Ja z małżonką już dzisiaj (ciastko + kawka).
A przez przypadek znalazłem super pasujący utwór z albumu z roku 2022, a teledysk podobno z 14 stycznia 2023. Idealny timing:
Liebe bleibt (Miłość pozostaje)
A przez przypadek znalazłem super pasujący utwór z albumu z roku 2022, a teledysk podobno z 14 stycznia 2023. Idealny timing:
Liebe bleibt (Miłość pozostaje)
-
- Zlotowicz
- Podziękował;: 96 razy
- Otrzymał podziękowań: 104 razy
Jak Wam idzie robienie 2023000 kroków w 2023 roku? W styczniu i w lutym nabiłem ponad 757 000.
- Czesio1
- Administrator
- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
Brawo Fantomasie. Świetny wynik. Ja ostatnio mniej się ruszam. Od początku roku mam średnią dzienną kroków 7050 czyli coś około 440.000 kroków zrobiłem od początku roku. Słabizna.
- irycki
- Zlotowicz
- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
Gdyby kogoś korciło zainstalować sobie „aplikację windowsową” do ChatGPT, to raczej tego nie róbcie, bo to jest złośliwe oprogramowanie:
https://cert.orange.pl/aktualnosci/apli ... to-malware
TLDR: Prawdopodobnie służy do przejmowania kont na Facebooku.
https://cert.orange.pl/aktualnosci/apli ... to-malware
TLDR: Prawdopodobnie służy do przejmowania kont na Facebooku.

Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 13.11.2022)
.
-
- Zlotowicz
- Podziękował;: 96 razy
- Otrzymał podziękowań: 104 razy
W tym tygodniu przekroczę milion kroków w 2023 r. Brakuje mi około 20 000. Przy okazji w innym temacie johny pisał, że zrobił w ciągu jednego dnia 20 000 kroków. To świetny wynik i spory wydatek kaloryczny (nie mniej niż 700 kalorii). Brawo!
- johny
- Moderator
- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 144 razy
- Otrzymał podziękowań: 112 razy
W niedzielę zrobiłem 23 tys. Złożył się na to bieg 7 km, spacer z Anką 3 km i inna aktywność. Wyszło razem coś koło 1700 kalorii.
dzisiaj na razie 11 tys.ale zaraz mecz Liverpoolu także pewnie się już zbytnio nie zwiększy.
Stop PLANDEMII COVID-1984
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- PawelK
- Moderator
- Podziękował;: 128 razy
- Otrzymał podziękowań: 83 razy
- Kontakt:
To ja więcje spalam idąc z sypialni do łazienki.nie mniej niż 700 kalorii). Brawo!
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy
Trochę z innej beczki. O emeryturach.
Grozi nam długi czas pracy - do 70tki albo dłużej. Inaczej emerytury będą kiepskie. Ostatnio jeden informatyk z Wielkopolski pokazał, że jest to możliwe - poszedł na emeryturę w wieku 78 lat. Emerytura to 22k na rękę.
https://epoznan.pl/news-news-136376-poz ... _pol_wieku
Pokolenie Z czuje pismo nosem i pewnie m.in. z tego powodu chce 4-dniowego tygodnia pracy. Po pierwsze chce cieszyć się życiem. Po drugie nie zamierza "zapierdalać" w pracy jak ich rodzice. Po trzecie podświadomie chyba wie, że będzie trzeba pracować prawie do śmierci i zamierza się oszczędzać. Po czwarte widzi, że co teraz zarobią to zabierają w podatkach na emerytów.
https://www.rmf24.pl/radio/news-pokolen ... rp_state=1
Grozi nam długi czas pracy - do 70tki albo dłużej. Inaczej emerytury będą kiepskie. Ostatnio jeden informatyk z Wielkopolski pokazał, że jest to możliwe - poszedł na emeryturę w wieku 78 lat. Emerytura to 22k na rękę.
Pokolenie Z czuje pismo nosem i pewnie m.in. z tego powodu chce 4-dniowego tygodnia pracy. Po pierwsze chce cieszyć się życiem. Po drugie nie zamierza "zapierdalać" w pracy jak ich rodzice. Po trzecie podświadomie chyba wie, że będzie trzeba pracować prawie do śmierci i zamierza się oszczędzać. Po czwarte widzi, że co teraz zarobią to zabierają w podatkach na emerytów.
https://www.rmf24.pl/radio/news-pokolen ... rp_state=1
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy
Acha - niektórzy mówią, że w dobie automatyzacji praca będzie przywilejem lub śmieciowa. Albo jesteś dobrze wykształcony i uczysz się przez całe życie albo do usług.
Reszta na dochód gwarantowany i przed telewizory.
Reszta na dochód gwarantowany i przed telewizory.
- PawelK
- Moderator
- Kontakt:
Patrząc na oczekiwany czas życia to by sugerowało, że właściwie nie będzie emerytury, bo zanim się jej doczekasz to umrzesz.TomaszL pisze: ↑20 mar 2023, 19:57 Trochę z innej beczki. O emeryturach.
A ten człowiek co tyle dostaje emerytury to chyba musiał zarabiać miliony monet przed przejściem na emeryturę, bo przecież to jest procent od zarobków a nie tylko "czas pracy". Ciekawe gdzie pracował taki 78-latek, któremu płacono za pracę informatyka 30K+. Kiedyś słyszałem o tym, że pewnych instytucjach pracownicy dostawali duże podwyżki dokładnie w momencie gdy zaczynał im się liczyć czas do stawki emerytalnej...
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy
Nie wiem, gdzie pracował, ale możliwe że tak było z podwyżkami.PawelK pisze: ↑20 mar 2023, 21:40Patrząc na oczekiwany czas życia to by sugerowało, że właściwie nie będzie emerytury, bo zanim się jej doczekasz to umrzesz.TomaszL pisze: ↑20 mar 2023, 19:57 Trochę z innej beczki. O emeryturach.
A ten człowiek co tyle dostaje emerytury to chyba musiał zarabiać miliony monet przed przejściem na emeryturę, bo przecież to jest procent od zarobków a nie tylko "czas pracy". Ciekawe gdzie pracował taki 78-latek, któremu płacono za pracę informatyka 30K+. Kiedyś słyszałem o tym, że pewnych instytucjach pracownicy dostawali duże podwyżki dokładnie w momencie gdy zaczynał im się liczyć czas do stawki emerytalnej...
Pewnie to samo z oczekiwanym czasem życia i emeryturą - możliwe że nie dożyjemy emerytury.
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy
'I Want to Break Free' (Queen) Performed In North Korea
(Ups - to nie deep fake, tylko podobno odpowiedni montaż video z Korei i audio z poniższego nagrania, ale pomarzyć warto)
(Ups - to nie deep fake, tylko podobno odpowiedni montaż video z Korei i audio z poniższego nagrania, ale pomarzyć warto)
- PawelK
- Moderator
- Kontakt:
No to niezły montaż, skoro komuś się udało przemontować "To love somebody" Bee Gees na "I want to break free" Queenów, to może wszystko. Mocarz.
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy
Mea culpa .... poniżej audio wykorzystane do video z Korei