Proponuję postawić w mojej piwniczce , jest tam stała temperatura 10-12 stopni. Przypilnuję tego dojrzewania.TomaszK pisze: Teraz trzeba dać do chłodnego miejsca żeby dojrzewało przez kolejne kilka miesięcy.
Miodek
- Mysikrólik
- Zlotowicz
- Posty: 5306
- Rejestracja: 16 lip 2013, 14:37
- Tytuł: harcerz
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
Przypomnij mi, co jaki czas zlewałeś znad osadu?TomaszK pisze:Teraz trzeba dać do chłodnego miejsca żeby dojrzewało przez kolejne kilka miesięcy.
I tyle byśmy ten miodek widzieli, patrząc ilu gości Cię odwiedza.Hanka pisze:Proponuję postawić w mojej piwniczce , jest tam stała temperatura 10-12 stopni. Przypilnuję tego dojrzewania.
-
- Forowy Badacz Naukowy
- Posty: 8891
- Rejestracja: 09 lip 2013, 18:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 50 razy
- Otrzymał podziękowań: 403 razy
Trójniak co 3 miesiące, po drugim zlaniu już osad nie powstaje. Czwórniaka nigdy nie robiłem, pewnie wystarczy tylko raz, byle był klarowny.Mysikrólik pisze:Przypomnij mi, co jaki czas zlewałeś znad osadu?
Ostatnio zmieniony 15 gru 2020, 11:53 przez TomaszK, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mysikrólik
- Zlotowicz
- Posty: 5306
- Rejestracja: 16 lip 2013, 14:37
- Tytuł: harcerz
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
Re: Miodek
Dzisiaj zmontowałem 30 litrów trójniaka na bazie miodu gryczanego.
Teraz tylko trzeba poczekać 2 lata i jak znalazł.
Teraz tylko trzeba poczekać 2 lata i jak znalazł.
- Yvonne
- Moderator
- Posty: 13053
- Rejestracja: 09 lip 2013, 16:01
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Płeć: Kobieta
- Podziękował;: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 192 razy
Re: Miodek
Super, to my się zapowiadamy do Was na święta 2023Mysikrólik pisze: ↑13 gru 2021, 20:20 Dzisiaj zmontowałem 30 litrów trójniaka na bazie miodu gryczanego.
Teraz tylko trzeba poczekać 2 lata i jak znalazł.
- Mysikrólik
- Zlotowicz
- Posty: 5306
- Rejestracja: 16 lip 2013, 14:37
- Tytuł: harcerz
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
Re: Miodek
- Mysikrólik
- Zlotowicz
- Posty: 5306
- Rejestracja: 16 lip 2013, 14:37
- Tytuł: harcerz
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
- Czesio1
- Administrator
- Posty: 16444
- Rejestracja: 07 lip 2013, 14:00
- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 423 razy
- Otrzymał podziękowań: 211 razy
Re: Miodek
Taaaa, tylko, że jak zaczniesz tak próbować jak ja to przed upływem dwóch lat nic nie zostanieMysikrólik pisze: ↑14 gru 2021, 21:14 No wiesz, próbować można już wcześniej, żeby wiedzieć jak się smak zmienia.
- Mysikrólik
- Zlotowicz
- Posty: 5306
- Rejestracja: 16 lip 2013, 14:37
- Tytuł: harcerz
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
Re: Miodek
Istnieje takie ryzyko.Czesio1 pisze: ↑14 gru 2021, 21:42Taaaa, tylko, że jak zaczniesz tak próbować jak ja to przed upływem dwóch lat nic nie zostanieMysikrólik pisze: ↑14 gru 2021, 21:14 No wiesz, próbować można już wcześniej, żeby wiedzieć jak się smak zmienia.
- Czesio1
- Administrator
- Posty: 16444
- Rejestracja: 07 lip 2013, 14:00
- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował;: 423 razy
- Otrzymał podziękowań: 211 razy
Re: Miodek
U mnie to ryzyko graniczy niemal z pewnością.Mysikrólik pisze: ↑14 gru 2021, 21:48Istnieje takie ryzyko.Czesio1 pisze: ↑14 gru 2021, 21:42Taaaa, tylko, że jak zaczniesz tak próbować jak ja to przed upływem dwóch lat nic nie zostanieMysikrólik pisze: ↑14 gru 2021, 21:14 No wiesz, próbować można już wcześniej, żeby wiedzieć jak się smak zmienia.