Są jeszcze Kustoszu, są. Nie tylko Biedronki, Lidle, Stokrotki i tym podobne twory.Kustosz pisze: A gdzie są takie spożywczaki, że idziesz i mówisz "poproszę coś tam"? Idę, ładuję do koszyka i tyle się nagadałem:) Ale swoją drogą idę sprawdzić co ostatnio kupiłem.
06 - "PS i Złota Rękawica" - część szybka - DOGRYW
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Zbychowiec, moje pytanie dotyczyło Twojego drugiego nicka, a nie cukruzbychowiec pisze:Yvonne napisał/a:
Kustosz napisał/a:
Ja przez całe dzieciństwo byłem przekonany, że taka wersja jak u Zbychowca jest ok:)
Zbychowiec nie odpowiada, to może Ty, Kustoszu, zdradzisz mi, jak tę wersję wymawialiście, bo mi się śmiać chce, jak sobie wyobrażę
Ja nie miałem pojęcia, że jest coś takiego jak cukier wanilinowy (do dzisiaj). Zawsze istniał dla mnie tylko waniliowy.
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
A ja pamiętam, że w którymś z naszych audiobooków też pojawił sie problem z wymową jakiegoś nazwiska. Pamięta ktoś ?zbychowiec pisze:A jeśli chodzi o magika, to zawsze wymawiałem Caligostro (od jakichś 20-25 lat).Yvonne pisze:Zbychowiec nie odpowiada, to może Ty, Kustoszu, zdradzisz mi, jak tę wersję wymawialiście, bo mi się śmiać chce, jak sobie wyobrażęKustosz pisze:Ja przez całe dzieciństwo byłem przekonany, że taka wersja jak u Zbychowca jest ok:)
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Nawet dwóch nazwisk. Zbychowiec wymawiał "Skłabana" a Annie wymawiała "Palarczykowa".TomaszK pisze: A ja pamiętam, że w którymś z naszych audiobooków też pojawił sie problem z wymową jakiegoś nazwiska. Pamięta ktoś ?
Ostatnio zmieniony 05 gru 2016, 22:47 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
Je trzeba wymawiać tak jakbyś strzelała z karabinu maszynowegoYvonne pisze:Dla mnie największy problem stanowią nazwy i nazwiska niemieckie.
Swoją drogą, jak się ma taki język, to aż grzech nie próbować podbić świata. Porównajcie sobie:
Amerykanin (flegmatycznie) - Hands up!
Niemiec - HANDE HOCH!!!
Po polsku, zanim skończysz mówić "ręce do góry" to wróg zdąży strzelić. Rosyjskie "ruki w wierch!" jest krótsze i dlatego to oni wygrali wojnę.
A po francusku to pewnie brzmi jak czułe wyznanie miłości...
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
Kurcze zapomniałem o tym konkursie. Dlaczego nie ma jeszcze przypominania SMS?
1.) Pierwsze słyszę o cukrze wanilinowym. Banda oszustów w tych sklepach.
2.) Całe życie czytam Cagliostro jako Kaliostro, g jest nieme.
A teraz o mechanizmie, którego nie widziałem, bo po wszystkim wygląda normalnie.
Co decyduje teraz o kolejności odpowiedzi?
Wg mnie korzystanie z audiobooka jest najgorsze właśnie i to trzeba wyeliminować. Przecież to powoduje, że nawet nie trzeba czytać a się "wie". Dlatego czas powinien być raczej krótki, aby nie można zdążyć znaleźć w audiobooku, skopiować i wkleić.
Trudno mi się wypowiadać o zniknięciu klimatu, ale to dla mnie zawsze była rzecz daleko ważniejsza niż same punkty.
1.) Pierwsze słyszę o cukrze wanilinowym. Banda oszustów w tych sklepach.
2.) Całe życie czytam Cagliostro jako Kaliostro, g jest nieme.
A teraz o mechanizmie, którego nie widziałem, bo po wszystkim wygląda normalnie.
Wg mnie korzystanie z audiobooka jest najgorsze właśnie i to trzeba wyeliminować. Przecież to powoduje, że nawet nie trzeba czytać a się "wie". Dlatego czas powinien być raczej krótki, aby nie można zdążyć znaleźć w audiobooku, skopiować i wkleić.
Trudno mi się wypowiadać o zniknięciu klimatu, ale to dla mnie zawsze była rzecz daleko ważniejsza niż same punkty.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2016, 11:00 przez Mysikrólik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
A wiesz, że wczoraj o tym samym pomyślałem? Tylko od razu przyszła refleksja, że to nie wyjdzie. Bo kto by chciał być nękanym sms-ami z forum? Już widzę glosy sprzeciwu.Mysikrólik pisze:Kurcze zapomniałem o tym konkursie. Dlaczego nie ma jeszcze przypominania SMS?![]()
No popatrz, więc jednak ten cukier wcale nie jest taki jasny i oczywisty.Mysikrólik pisze: 1.) Pierwsze słyszę o cukrze wanilinowym. Banda oszustów w tych sklepach.
Wciąż decydująca jest kolejność odpowiedzi. Tu nic się nie zmienia. Nie widać tylko odpowiedzi, które padają od momentu zadania pytania (blokada tematu) do momentu odblokowania tematu. Widzisz tylko info, że ten i ten udzielił odpowiedzi ale nie widzisz treści posta.Mysikrólik pisze: A teraz o mechanizmie, którego nie widziałem, bo po wszystkim wygląda normalnie.
Z tym że propozycja na kolejna turę jest taka, żeby odpowiedzi były jednak widoczne. Ale myślę, że jeśli będą nowi uczestnicy, którzy nie mieli okazji śledzić zmagań wczoraj to zrobimy kilka pytań według wczorajszego schematu a kilka według drugiej wersji. W końcu chodzi o to, żeby znaleźć jak najlepszy sposób na rozgrywanie konkursu.
- Barabasz
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: Antoninów
- Podziękował;: 208 razy
- Otrzymał podziękowań: 241 razy
Ja jako obserwator waszych zmagań, muszę stwierdzić, że poprzednie edycje były bardziej ciekawe dla niebiorących udziału. Wtedy były było większe tempo, na żywo komentarze, które mnie bardzo śmieszyły jak i problemy techniczne też miały swój urok
A teraz było trochę nudno, ale jako konkurs to na pewno lepiej zorganizowany i sprawiedliwszy.
A teraz było trochę nudno, ale jako konkurs to na pewno lepiej zorganizowany i sprawiedliwszy.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
irycki pisze:A po francusku to pewnie brzmi jak czułe wyznanie miłości...
Dlatego Francuzi to wojacy że ho, ho...
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy