Trochę staroci
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 224 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Chrześcijańska i elektryczna? 

Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki
.
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 224 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Bez Twojej odpowiedzi i komentarza Pawła bym się nie domyślił. Tak już było łatwo.zbychowiec pisze:No nieźleByłem blisko

Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki
.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 355 razy
- Otrzymał podziękowań: 261 razy
- Kontakt:
Bo trzeba się zastanowić dlaczego ja twierdzę, że łatwe i powiązać "sygnały", które są przekazane w treści tej notatki. Wtedy będzie łatwe.Yvonne pisze:Jak łatwe, jak ja tego nie mogę znaleźć od wczoraj?PawelK pisze:Proszę podać autora tej jakże popularnej sztuki. Rok 1934. Powinno być łatwe.
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 88 razy
- Otrzymał podziękowań: 696 razy
W tekście pojawia się Teatr Żydowski, a w Wikipedii piszą, że półświatek przejął to słowo właśnie z języka żydowskiego. Co to mogło być za dzieło ? Jedynym polskim pisarzem żydowskim z tego okresu, którego znam, był noblista Izaak Singer, ale z kontekstu wynika, że autor przyjechał z zagranicy, więc to chyba nie on, bo mieszkał w Polsce.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2018, 23:02 przez TomaszK, łącznie zmieniany 1 raz.