Mam propozycję - jeśli chcecie mogę zaproponować w nagrodę dla zwycięzcy, jakiś staroć. Którąś książkę z tego co poniżej. Zakładam, że, w szczególności, nowi uczestnicy forum, nie mają tak rozbudowanych kolekcji jak wyjadacze i mimo, że są to używki to nadal mogą być przydatne
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
A niech mnie Matka Boska broni! Muszkieterów kończę i Skiroławki chcę zacząć.
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
PawelK pisze:Yvonne napisał/a:
Czy dla Organizatorki przewidujesz jakąś nagrodę pocieszenia?
Cały czas czeka na Ciebie słownik.
A faktycznie.
Będzie się coś ciekawego działo w najbliższym czasie w Warszawie?
Oczywiście! Legia będzie grała z Ajaxem!
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 09:23 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
volenti non fit iniuria!
Czytając zastanowiła mnie kwestia jajek. Mieszkając na wsi, asystowałem często babci podczas kurzych obrzędów i stwierdzam, że 20 jaj pod jedną kwoką to zdecydowanie za dużo. Nie ma szans.
Mysikrólik pisze:Mieszkając na wsi, asystowałem często babci podczas kurzych obrzędów i stwierdzam, że 20 jaj pod jedną kwoką to zdecydowanie za dużo. Nie ma szans.
To kura Nietajenki. Jajka jej podsadził. O Boże... – jęknąłem
Widocznie Nietajenko nie asystował babci i stwierdził, że im więcej tym lepiej, może z któregoś się wykluje.
Na jutro na szczęście mam alibi! mecz Liverpool - Chelsea!
volenti non fit iniuria!
zbychowiec pisze:Mam pytanie: Czy jest już ustalona godzina, o której mamy jutro zacząć część szybką?
Jasne
Część szybka rozpocznie się jutro o godzinie 21:00.
Natomiast zagadka wolna padnie jutro o godzinie 18:00 i czas na jej rozwiązanie upłynie w czwartek o godzinie 18:00.
zbychowiec pisze:Mam pytanie: Czy jest już ustalona godzina, o której mamy jutro zacząć część szybką?
Jasne
Część szybka rozpocznie się jutro o godzinie 21:00.
Natomiast zagadka wolna padnie jutro o godzinie 18:00 i czas na jej rozwiązanie upłynie w czwartek o godzinie 18:00.
O jejku, może zadaj zagadkę wolną po części szybkiej bo nikt się nie będzie mógł skupić na części szybkiej.
Czesio1 pisze:O jejku, może zadaj zagadkę wolną po części szybkiej bo nikt się nie będzie mógł skupić na części szybkiej.
Myślisz?
Tak sobie pomyślałam, że skoro piątkowy wieczór mam zostawić wolny, to w czwartek muszę podać wyniki konkursu.
A chciałabym dać Wam pełne dwa dni do odgadywania.
A poza tym myślę, że wszyscy tę zagadkę szybko rozwiążą i o 21 już o niej zapomną
Yvonne pisze:Część szybka rozpocznie się jutro o godzinie 21:00.
Widzę, że Yvonne stopniuje napięcie jak Krzysztof Ibisz w finalnych rozgrywkach Awantury o kasę.