Wykonanie owszem, ale temat taki sobie.zbychowiec pisze:oldmalarz napisał/a:
Sw antoni 90x60 płótno akryl
Rewelacja!
Ja bym tam nie chciał żeby facet w sukience z kwiatem w ręce, zbliżał się do mojego dziecka.
Wchodzisz na grząski teren Mysikróliku. Nie lubię stygmatyzowania nikogo ze względu na to czym się zajmuje i co robi. Uwierz mi, nie każdy ksiądz to diabeł wcielony. Mam przyjaciela księdza, tyle ile on robi dla dzieci i biednych ludzi nie robią zastępy innych, przy czym nie ma dla niego znaczenia, czy ktoś chodzi do kościoła, nie chodzi, żyje w związku sakramentalnym, czy tez nie etc, etc. Dwa razy spędziłem u niego wspaniałe wakacje (na Mazurach nota bene) także coś o tym wiem.Mysikrólik pisze:a bym tam nie chciał żeby facet w sukience z kwiatem w ręce, zbliżał się do mojego dziecka.
Domyślam sięoldmalarz pisze:Mysikrólik napisał/a:
Wykonanie owszem, ale temat taki sobie.
Klient nasz pan
Ale Ci zazdroszczę!!!zbychowiec pisze:Odwiedziłem dzisiaj muzeum Van Gogha w Amsterdamie
No pewnie, już jeden Vincent z Bydgoszczu jest! i starczy!Yvonne pisze:Ale może to nawet lepiej? Jak tak sobie patrzę na Sokole Oko i sobie wyobrażam, że chciałam dać mu na imię Vincent, to samej chce mi się śmiać. Chyba by mu nie pasowało
WOW! Fantastyczna sprawa! Tez już nie może się doczekać!Yvonne pisze:Pozwolę sobie wkleić tutaj:
http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,2195 ... Czolka3Img
Już się nie mogę doczekać!
I pomyśleć, że akurat jestem w tym tygodniu we Francji i tego nie zobaczę![]()
Muszę czekać do polskiej premiery.
Oj poczekaj na mnie Zbychowiec! Zamierzam wszystkie te miejsca odwiedzić w październiku.zbychowiec pisze:Super, no to będzie następnyoldmalarz pisze:polecam ci dom Rembrandta przy Jodenbreestraat jest mi bardziej bliskiDzięki!
Lubię tę maksymę generała Cambronne, ale trochę bym zmieniła, Oldmalarzu.gwardia się nie poddaje gwardia umiera..
Bardzo mi się podobają te obrazyYvonne pisze:Końcówka roku jest dla mnie jednym wielkim odkrywaniem nieznanych mi dotąd malarzy.
Chyba byłam niedouczona w tej kategorii![]()
Najpierw, dzięki Zygmuntowi Miłoszewskiemu, odkryłam Edwarda Hoppera.
A dzisiaj po raz pierwszy usłyszałam o Jakubie Schikaneder, który był malarzem czeskim niemieckiego pochodzenia.
Zobaczcie, jak pięknie malował Pragę.
Jestem totalnie oczarowana:
https://www.google.pl/search?q=Jakub+Sc ... -nO7h9QkgM:
Fajnych macie kolekcjonerów Hanka, sam mam w planach obejrzenie dzieł Beksińskiego na żywo. Były te trzy prace, czy więcej?Hanka pisze:w bibliotece w Brześciu dzięki uprzejmości prywatnego kolekcjonera też można podziwiać grafiki Zdzisława Beksińskiego i też robi niesamowite, wręcz upiorne wrażenie