Czy muzea motoryzacyjne, są samochodzikowe?
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 153 razy
- Otrzymał podziękowań: 128 razy
Czy muzea motoryzacyjne, są samochodzikowe?
W sobotę podjechałem do Muzeum Motoryzacyjnego Wena w Oławie. Ro chyba nawieksza kolekcja pojazdów w Polsce. Przy okazji jest też klimat PRLu. Muzemu ma też sporo instalacji interaktywny h dla dzieci. Spędziłem tam ponad 3 godziny i to w intensywnym tempie.
https://youtube.com/shorts/QuPTH8IIunc? ... -zjWIrcCqI
https://youtube.com/shorts/QuPTH8IIunc? ... -zjWIrcCqI
- GrzegorzCh
- Forowy Lektor
- Miejscowość: Wrocław / Pęgów
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Czy muzea motoryzacyjne, są samochodzikowe?
Powiedziałbym, że wszystkie muzea są panosamochodzikowe, przy czym oczywiście te motoryzacyjne najbardziej.
Kilka lat temu w ciągu kilku miesięcy byłem w Oławie, Otrębusach i w Muzeum Polskie Drogi koło Końskich.
I każde z tych muzeów ma swój urok, każde jest warte odwiedzenia. Oława oczywiście bije pozostałe rozmachem, ale każde z nich jest ciekawe.
A jeszcze niedaleko Kielce niedawno otwarto kolejne muzeum - Ars Old Car w Wolicy koło Chęcin. Jeszcze tam nie byłem.
W Oławie zresztą byłem już kilka razy, ostatnio kilka tygodni temu i przy kasie siedział właściciel Tomek
Wyłowił mnie z kolejki i wpuścił. Nie wiem jak mu się biznes spina jak znajomych wpuszcza za darmo a ludzi zna coś koło miliona 
Kilka lat temu w ciągu kilku miesięcy byłem w Oławie, Otrębusach i w Muzeum Polskie Drogi koło Końskich.
I każde z tych muzeów ma swój urok, każde jest warte odwiedzenia. Oława oczywiście bije pozostałe rozmachem, ale każde z nich jest ciekawe.
A jeszcze niedaleko Kielce niedawno otwarto kolejne muzeum - Ars Old Car w Wolicy koło Chęcin. Jeszcze tam nie byłem.
W Oławie zresztą byłem już kilka razy, ostatnio kilka tygodni temu i przy kasie siedział właściciel Tomek