Tatry
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Re: Tatry
Dzisiaj było hardkorowo. Wybraliśmy się na Kasprowy z zamiarem podejścia w stronę Świnicy i zaatakowania jej. Niestety szliśmy w kompletnej ulewie. Na szczęście tuż przed szczytem trafiliśmy na ok 1,5 godzinne okno pogodowe i trochę widoczków liznęliśmy. Nie było jednak mowy o czymś więcej. Całkowicie przemoczeni wróciliśmy kolejką do Kuźnic. Ale i tak warto było! Kocham góry!

POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
Gdy drozd w skałę zastuka, ostatnie światło dnia Durina pokaże Ci dziurkę od klucza.
- Za ten post autor Mysikrólik otrzymał podziękowania (total 3):
- PawelK (08 wrz 2024, 20:30) • TomaszL (08 wrz 2024, 22:27) • irycki (09 wrz 2024, 08:18)
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
Próbowałem przeczytać o tym Ornaku, ale jak kliknę, otwiera mi się taka strona:

Nie wiem czy w ogóle byliście na Ornaku, bo sfotografowany ptak to kopciuszek, gatunek synantropijny, jak wróbel, ciągnący do ludzi. U mnie w Kościelisku jest pełno kopciuszków, u sąsiadów jeden miał gniazdo przy skrzynce z bezpiecznikami, ale w górach ? Na pewno wyjechaliście z Warszawy ?

Nie wiem czy w ogóle byliście na Ornaku, bo sfotografowany ptak to kopciuszek, gatunek synantropijny, jak wróbel, ciągnący do ludzi. U mnie w Kościelisku jest pełno kopciuszków, u sąsiadów jeden miał gniazdo przy skrzynce z bezpiecznikami, ale w górach ? Na pewno wyjechaliście z Warszawy ?
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Już powinno być ok.TomaszK pisze: ↑09 wrz 2024, 19:47 Próbowałem przeczytać o tym Ornaku, ale jak kliknę, otwiera mi się taka strona:
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

Ale pustki ! To prawda że najlepszy czas na chodzenie po Tatrach, to wrzesień. Wakacje już się skończyły a jeszcze jest ciepło. I pierwszy raz widzę Smreczyński Staw z góry, nawet nie pamiętałem że w pobliżu jest jakaś góra.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Rok temu byłem w okolicach 20 wrzesnia i ludzi było multum.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Nowe miejsce na trasie wartych do odwiedzenia w Zakopane. Muzeum walki i męczeństwa w dawnym hotelu Palace, w którym w czasie wojny była siedziba Gestapo.

Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

Pamiętam jak 10 lat temu w mediach trwała dyskusja nad przyszłością budynku. Poprzedni właściciel chciał tam urządzić jakiś duży sklep. Dopiero po interwencji Tygodnika Podhalańskiego miasto zdecydowało się odkupić budynek.