Justyna wygrała sprint techniką klasyczną w Kuusamo!!
Bjoergen i Johaug poległy w ćwietrćfinałach!
Dla mnie ta wygrana to pewne zaskoczenie bo Justyna zwykle słabo rozpoczyna sezon.

Czyli nie czytasz wiadomości sportowych. Nie dalej jak wczoraj był taki artykulik:Czesio1 pisze:Dla mnie ta wygrana to pewne zaskoczenie bo Justyna zwykle słabo rozpoczyna sezon.

Ale tu nie chodzi Pawle tylko o inauguracyjne zawody tylko o początek sezonu. Ostatnio Justyna bardzo powoli się rozkręcała. W sezonie 2012/2103 po raz pierwszy na pudle stała w szóstych zawodach indywidualnych (zwycięstwo), w sezonie 2011/2012 w ósmych zawodach (zwycięstwo) a w sezonie 2010/2011 w trzecich a na pierwszą wygraną czekała dopiero do dziesiątych zawodów indywidualnych.PawelK pisze:Czyli nie czytasz wiadomości sportowych. Nie dalej jak wczoraj był taki artykulik:Czesio1 pisze:Dla mnie ta wygrana to pewne zaskoczenie bo Justyna zwykle słabo rozpoczyna sezon.
http://www.sport.pl/soczi2014/1,134859, ... znane.html
w którym napisano: Odkąd w grudniu 2001 r. Kowalczyk zadebiutowała w Pś, inauguracja sezonu nigdy nie odbyła się w Kuusamo. W pięciu ostatnich sezonach Szwecja zamieniała się organizacją pierwszego startu z Norwegią, a pierwszym biegiem było 10 km techniką dowolną, czyli konkurencja, której Kowalczyk szczerze nie znosi.
- Skłamałbym mówiąc, że nie cieszymy się z inauguracji w Kuusamo. Tu są trasy dla Justyny. Takiego podbiegu jak w sprincie klasykiem nie ma na żadnej innej sprinterskiej trasie w sezonie - dodaje Wierietielny.