Miło, że dołączyłeś.
Może napiszesz coś więcej o sobie tutaj?
http://www.pansamochodzik.org.pl/viewforum.php?f=8
Moderator: PawelK

Dokładnie. Nic dodać, nic ująćYvonne pisze: ↑07 lis 2014, 18:26Potwierdzam - numer jeden na mojej liściejohny pisze:Ta książka jest genialna!!!
Jest w niej wiele wspaniałych elementów:
- najlepszy humor w kanonie (Bigos na komisariacie, Marczak-miłośnik spektakli szkolnych ...)
- wspaniała atmosfera tajemniczości i sytuacje z dreszczykiem
- arcyciekawa zagadka
- genialne opisy dworu i parku
- barwne postaci
- odrobina poezji
- napięcie do ostatnich chwil lektury
i wiele, wiele innych ...

Niesamowity dwór ma, moim zdaniem, dużo elementów humorystycznych. Jest taki trochę na luzie :TomaszK pisze: ↑18 cze 2023, 22:54 Jak o mnie chodzi, "Niesamowity dwór", także jest jedną z moich ulubionych książek o przygodach Tomasza. Nie potrafię powiedzieć dlaczego, ale czytałem ją najwięcej razy. Może chodzi o specyficzną atmosferę - nie pod namiotem jak w innych częściach, ale w tajemniczym dworze ?

Ze strony internetowej wynika, że jest to jednostka Samorządu Województwa Wielkopolskiego. Na Wikipedi podają, że od 2002 należal do Urzedu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego.

Tak, mgła była b. klimatyczna. Widoczność na drodze lokalnej taka, że 50km/h to był bezpieczny max. Drugi raz w życiu miałem taką mgłę. Ale warto było.

W następnym roku 11 listopada wypada w czwartek więc mamy idealny weekend na niesamowity zlot. Jestem ZA!