Zew Jezioraka: Tropem Kapitana Nemo 2026 - propozycja planu forowego zlotu żeglarskiego

Oficjalne zloty Miłośników Samochodzikowej Przygody
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 82 razy
Otrzymał podziękowań: 615 razy

Re: Zew Jezioraka: Tropem Kapitana Nemo 2026 - propozycja planu forowego zlotu żeglarskiego

Post autor: TomaszK »

Jak tam przygotowania do zlotu ? Ja właśnie nakupiłem konserw do jedzenia pod żaglami i zgodnie z zaleceniami Eksploratora, są to konserwy wojskowe. Podobno leżą latami w magazynach, jako zapasy nienaruszalne na wypadek wojny, a do sprzedaży trafiają na rok przed upływem daty ważności. 
konserwy.jpg
To m.in. słonina wojskowa (Eksplorator częstował nią nad Krutynią), kiełbasa wojskowa, kaszanka wojskowa i pieczywo w puszce. Droższe od szynki, bo podobno wysokiej jakości, jak to dla żołnierzy. Ciekawe jak się sprawdzą na Jezioraku. 
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 601 razy
Otrzymał podziękowań: 309 razy

Re: Zew Jezioraka: Tropem Kapitana Nemo 2026 - propozycja planu forowego zlotu żeglarskiego

Post autor: Czesio1 »

Czy ja jestem z Tobą na jednej żaglowce? Jeśli nie to składam wniosek żeby być. Będę pomagał Ci sprawdzać te frykasy.  :-D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
TomaszL
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Miejscowość: wielkopolskie
Podziękował;: 791 razy
Otrzymał podziękowań: 258 razy

Post autor: TomaszL »

Ja tam widze błąd w nazwie. Boczek powinien być WOJSKOWY. Tak samo Goleń powinna być WOJSKOWA.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ