XIV Forowy Zlot Wiosenny Kościelisko 2018
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: wielkopolskie
- Podziękował;: 789 razy
- Otrzymał podziękowań: 258 razy
Góry takie niebezpieczne a tu widzę spoko luzik.
Polecam słynny tekst o wejściu na Giewont
To jest straszne jak ludzie idą w góry! Nie zdają sobie sprawy z zagrożenia! Ja wchodziłem w zeszłym roku na Giewont, lipiec, skwar, wszyscy w krótkich spodenkach, japonki, klapki, małe dzieci - koszmar! Ja jedyny byłem przygotowany: dwa czekany, raki, profesjonalna odzież, specjalistyczny mocno spłaszczony namiot (żeby opierał się wiatrom), butle z tlenem - najgorsze były te ich drwiące spojrzenia ignorantów. A przecież to GÓRY i wszystko może się zmienić w sekundę! Wejście podzieliłem na 4 dni, co paręset metrów obóz, aklimatyzacja, oczywiście poręczówki na każdym etapie i ostatniego dnia atak na szczyt. Co dzień rano znajdowałem w przedsionku mojego namiotu puszki po Coli i opakowania po chipsach! Przeklęci amatorzy! W końcu zdobyłem szczyt, zużyte butle zostawiłem w pod krzyżem w strefie śmierci, gdzie -o zgrozo! - spotkałem babcię z dwójką wnucząt! Schodziłem kolejne 4 dni, ale przeżyłem tę próbę umiejętności i charakteru. Pod koniec sierpnia planuję wejść na Kopiec Kościuszki, w stylu alpejskim - ale jak zobaczę turystów z dziećmi i watą cukrową, to dzwonię na policję.
~Prawdziwy człowiek gór, alpinista, profesjonalsta
Tort - genialny, też wznoszę toast za zdrowie jubilatki
To jest straszne jak ludzie idą w góry! Nie zdają sobie sprawy z zagrożenia! Ja wchodziłem w zeszłym roku na Giewont, lipiec, skwar, wszyscy w krótkich spodenkach, japonki, klapki, małe dzieci - koszmar! Ja jedyny byłem przygotowany: dwa czekany, raki, profesjonalna odzież, specjalistyczny mocno spłaszczony namiot (żeby opierał się wiatrom), butle z tlenem - najgorsze były te ich drwiące spojrzenia ignorantów. A przecież to GÓRY i wszystko może się zmienić w sekundę! Wejście podzieliłem na 4 dni, co paręset metrów obóz, aklimatyzacja, oczywiście poręczówki na każdym etapie i ostatniego dnia atak na szczyt. Co dzień rano znajdowałem w przedsionku mojego namiotu puszki po Coli i opakowania po chipsach! Przeklęci amatorzy! W końcu zdobyłem szczyt, zużyte butle zostawiłem w pod krzyżem w strefie śmierci, gdzie -o zgrozo! - spotkałem babcię z dwójką wnucząt! Schodziłem kolejne 4 dni, ale przeżyłem tę próbę umiejętności i charakteru. Pod koniec sierpnia planuję wejść na Kopiec Kościuszki, w stylu alpejskim - ale jak zobaczę turystów z dziećmi i watą cukrową, to dzwonię na policję.
~Prawdziwy człowiek gór, alpinista, profesjonalsta
Tort - genialny, też wznoszę toast za zdrowie jubilatki
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
johny melduje szczęśliwy powrót do domu! Tak jak Czesio byliśmy ok 15. Wyjeżdżać się nie chciało!
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
Oldmalarz niestety nie mógł przyjechać.Barabasz pisze:Wreszcie jakieś zdjęcia spływają!!! Nie czekajcie za długo z relacjami i jakoś Oldmalarza nigdzie nie widzę?
Ja nie wrzucę żadnych zdjęć, bo nie zrobiłem ani jednego, ale zrobiono ich setki. Np. wczoraj mieliśmy piękną zbiorówkę na tle panoramy Tatr z Głodówki. Niech żałują ci, co nie pojechali, ale mam nadzieję, że następnym razem przyjadą i Barabasz i TomaszL i inni, bo jak kiedyś wspominałem , marzę o dorocznym, zimowym zlocie w Kościelisku.
Dziękuję wszystkim gościom, byliście wspaniali !
Duże wrażenie zrobiła na mnie Kinga, córka Czesia, kiedy zajmowała się Matyldą, córką PiTT-a. Psycholog jak zwykle pozostawił po sobie wspaniałe teksty, PiTT z Adamem naprawili mi zepsuty od pięciu lat domofon, Yvonne przygotowała bardzo ciekawy konkurs, Agnieszka Mysikrólikowa, jubilatka, wyładniała jeszcze bardziej, Eksplorator przygotował moc niezwykłych gadżetów nie mówiąc o banerze, Johny i VdL opowiadali o kolejnych, planowanych przez nich zlotach, Hanka, która jest osobą bliską mojej żonie (z mojego punktu widzenia to ważniejsze niż przypuszczacie), co rano doprowadzała domek do połysku po wieczornym życiu forowym. Ale jak dla mnie, jednego z dwóch forowych dziadków, ozdobą zlotu były dzieci i młodzież, których było razem ośmioro. Ożywiali zlot i odmładzali forum.
Dziękuję Wam wszystkim.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 143 razy
- Otrzymał podziękowań: 119 razy
TomaszeK pogodę zagwarantował, generalnie mieliśmy dużo szczęścia z pogodą, zaczęło podać w momencie kiedy po wycieczkach wsiadalismy juz do samochodów.TomaszK pisze:Właśnie zbieram składniki i pożyczam większy garnekHanka pisze:Miałam okazję jeść pieczonkę przygotowaną w kominku przez TomaszKa, jest pyszna![]()
Pogody niestety nie gwarantuję, powiem wręcz, że ma padać.Co prawda niewiele, ale trochę to odczujemy, zwłaszcza przy zdobywaniu Sarniej Skały.
Termin zlotu zaznaczony czarną ramką, niebieskie słupki na dole to opady.
[url=https://s25.postimg.cc/t2a0ksq2n/pobrane.png]Obrazek[/url]
Mały zwiastun miejsc w których byliśmy.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2018, 22:44 przez VdL, łącznie zmieniany 1 raz.