... do kwadratu.Yvonne pisze:wentualnie dwa
ZLOT NAD LOAR¡ - z pewną nieśmiałością ...
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Wcale bym się nie zdziwił gdyby w pozostałych zamkach również było to możliwe. Nie takie drzwi się przed nami otwierałyYvonne pisze:Wysłałam maile do wszystkich zamków z pytaniem o przewodnika (żywego) posługującego się językiem polskim.
Wyobraźcie sobie, że w BLOIS będzie to prawdopodobnie możliwe! Pani sprawdza grafik i mi odpowie.
Na resztę odpowiedzi czekam.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Yvonne, jesteś wielka!!! Bardzo Ci dziękuję za to co dla nas robisz.Dzięki Tobie mam nadzieje spełni się jedno z moich marzeń - odwiedziny Doliny Loary!Yvonne pisze:Wysłałam maile do wszystkich zamków z pytaniem o przewodnika (żywego) posługującego się językiem polskim.
Wyobraźcie sobie, że w BLOIS będzie to prawdopodobnie możliwe! Pani sprawdza grafik i mi odpowie.
Na resztę odpowiedzi czekam.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
No to teraz czytajcie uważnie
Poniżej wklejam wypracowany i dopieszczony plan zlotu.
Dziękuję Czesiowi za jego świetny pomysł z Paryżem.
Dzięki temu unikamy noclegu w Paryżu, który byłby drogi.
BRAWA DLA CZESIA!!!
Myślę, że na zlocie należy mu się duża porcja ślimaków
Dodam, że tym razem plan jest ostateczny i nie podlega dyskusji
Poniżej wklejam wypracowany i dopieszczony plan zlotu.
BRAWA DLA CZESIA!!!
Myślę, że na zlocie należy mu się duża porcja ślimaków
Dodam, że tym razem plan jest ostateczny i nie podlega dyskusji
1 sierpnia: wyjazd z Bydgoszczy
2 sierpnia rano: przyjazd do Paryża i zwiedzanie
2 sierpnia wieczorem: wyjazd z Paryża do naszej miejscówki
3 sierpnia: CHENONCEAU - Zamek Sześciu Dam
4 sierpnia: AMBOISE - TOURS - CLOS LUCE (kolejność do ustalenia)
5 sierpnia: ORLEAN - CHAMBORD
6 sierpnia: ANGERS - USSE - VILLANDRY
7 sierpnia: CHAUMONT SUR LOIRE - BLOIS
8 sierpnia rano : wyjazd do Paryża i zwiedzanie Paryża
8 sierpnia wieczorem: wyjazd do domu
2 sierpnia rano: przyjazd do Paryża i zwiedzanie
2 sierpnia wieczorem: wyjazd z Paryża do naszej miejscówki
3 sierpnia: CHENONCEAU - Zamek Sześciu Dam
4 sierpnia: AMBOISE - TOURS - CLOS LUCE (kolejność do ustalenia)
5 sierpnia: ORLEAN - CHAMBORD
6 sierpnia: ANGERS - USSE - VILLANDRY
7 sierpnia: CHAUMONT SUR LOIRE - BLOIS
8 sierpnia rano : wyjazd do Paryża i zwiedzanie Paryża
8 sierpnia wieczorem: wyjazd do domu
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2017, 13:23 przez Yvonne, łącznie zmieniany 3 razy.
- Yvonne
- Moderator

Dodatkowo któregoś wieczoru wypadałoby wybrać się na spektakl "światło i dźwięk" oczywiście do Zamku Sześciu Dam.
Spektakl zaczyna się o 21:30 i trwa do 23:30.
Mam nadzieję, że nasi kierowcy nas tam zawiozą
Spektakl zaczyna się o 21:30 i trwa do 23:30.
Mam nadzieję, że nasi kierowcy nas tam zawiozą
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2017, 13:26 przez Yvonne, łącznie zmieniany 2 razy.
- johny
- Moderator

Plan jest zaj...

Tak jest szefowo!!!Yvonne pisze:Dodam, że tym razem plan jest ostateczny i nie podlega dyskusji
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Yvonne
- Moderator

Kurczę, chyba muszę jakieś fajne niespodzianki dla Was powymyślać za to, że tak się zgadzacie na moje propozycje 
Dobrze, że mam dużo czasu.
Dobrze, że mam dużo czasu.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2017, 13:41 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

Wersja dwudniowa Paryża na początek i koniec zlotu ma o tyle swoje dobre strony, że możemy a nie musimy tam pojechać. Jeżeli nagle okaże się, że tydzień przed naszym przyjazdem wzrośnie zagrożenie terrorystyczne to po prostu pojedziemy od razu nad Loarę i podobnie z drogą powrotną. Nie rezerwujemy noclegu w Paryżu, nie wpłacamy zaliczki, a mimo to mamy dwa dni na Paryż.Yvonne pisze: Poniżej wklejam wypracowany i dopieszczony plan zlotu.
Ojć, ślimaków to ja w sezonie miałem do pioruna. Żarły mi w szklarni prawie wszystko co mogłyYvonne pisze:
BRAWA DLA CZESIA!!!![]()
Myślę, że na zlocie należy mu się duża porcja ślimaków![]()
- johny
- Moderator

Cagliostro normalnie!Czesio1 pisze: Nie rezerwujemy noclegu w Paryżu, nie wpłacamy zaliczki, a mimo to mamy dwa dni na Paryż.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- panna Monika
- Zlotowicz

- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
- oldmalarz
- Zlotowicz

- Podziękował;: 59 razy
- Otrzymał podziękowań: 116 razy
Jako malkontetnt i pesymista musze niestety sie zgodzić z Johnym ..plan jest rzeczywiscie niezły .. kurcze naprawde jesteś niezła musze pzrzyznać ..jestem pełen podziwu..

Ywonne atrakcje zostaja te same w Paryżu które były podane czy coś sie zmieniło? i czy zmiescimy sie w czasie?
Jesli moge prosic to wolałbym zebys zaprowadziłą nas choć raz tam gdzie mozna zjeść PRAWDZIWE SWIEŻE ! slimaki żabki .mule i ostrygi a nie te polskie "podróby" w kraju...Yvonne pisze:Kurczę, chyba muszę jakieś fajne niespodzianki dla Was powymyślać za to, że tak się zgadzacie na moje propozycje![]()
no chyba minimum te 20 pare godzin..TomaszK pisze:
A ile ma trwać droga z Polski do Francji ?
Ja juz sie zadeklarowałem przy naszym pierwszym spotkaniu w Aleksandrowie kuj..i jak na razie trwam w żelaznym postanowieniu pzrez ten czas...Yvonne pisze: To ja dziękuję, johny, Tobie i innym, że macie ochotę tam jechać
Ywonne atrakcje zostaja te same w Paryżu które były podane czy coś sie zmieniło? i czy zmiescimy sie w czasie?
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2017, 16:03 przez oldmalarz, łącznie zmieniany 6 razy.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
Plan jest bardzo dobry. Myślę TomaszKu, że podróż wyniesie ok 20h w tym 18h czystej jazdy.
Zakupiłem w tym roku świetny środek na ślimaki. 100% skuteczności i wychodzi niedrogo. Takie niebieskie granulki. Do szklarni jak znalazł.Czesio1 pisze:Ojć, ślimaków to ja w sezonie miałem do pioruna. Żarły mi w szklarni prawie wszystko co mogły
- Czesio1
- Administrator

Po czasie to i ja kupiłem. I też przyznaję że jest to skuteczny środek. Tyle że trochę za późno o tym pomyślałem.Mysikrólik pisze:Zakupiłem w tym roku świetny środek na ślimaki. 100% skuteczności i wychodzi niedrogo. Takie niebieskie granulki. Do szklarni jak znalazł.Czesio1 pisze:Ojć, ślimaków to ja w sezonie miałem do pioruna. Żarły mi w szklarni prawie wszystko co mogły
- Yvonne
- Moderator

Sukces!oldmalarz pisze:Jako malkontetnt i pesymista musze niestety sie zgodzić z Johnym ..plan jest rzeczywiscie niezły .. kurcze naprawde jesteś niezła musze pzrzyznać ..jestem pełen podziwu..
Malkontent i pesymista jest zadowolony!!! HURA!!!
Pójdziemy na pewno chociaż raz do prawdziwej francuskiej restauracji. A może nawet dwaoldmalarz pisze: Jesli moge prosic to wolałbym zebys zaprowadziłą nas choć raz tam gdzie mozna zjeść PRAWDZIWE SWIEŻE ! slimaki żabki .mule i ostrygi a nie te polskie "podróby" w kraju...
Tak, to prawda! Jesteś chyba najdłużej na liście uczestników zlotu. Zdecydowanych uczestników. Co więcej - można powiedzieć, że ten zlot odbędzie się dzięki Tobie! Ty i Ola z Kasią mnie do tego zmobilizowaliście, naprawdę.oldmalarz pisze:Ja juz sie zadeklarowałem przy naszym pierwszym spotkaniu w Aleksandrowie kuj..i jak na razie trwam w żelaznym postanowieniu pzrez ten czas...
I za to Wam dziękuję
Zostają te same. Powinniśmy się zmieścić, bo mamy teraz nawet więcej czasu niż w poprzednim planie.oldmalarz pisze:Ywonne atrakcje zostaja te same w Paryżu które były podane czy coś sie zmieniło? i czy zmiescimy sie w czasie?
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2017, 16:17 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

Nie mogłeś powiedzieć wcześniej oldmalarzu, że lubisz ślimaki? świeżutkie, prosto z liścia sałaty, bazylii i innych rośli, które mi żarły zebrałem ich jednego wieczoru ze czterdzieści.oldmalarz pisze: Jesli moge prosic to wolałbym zebys zaprowadziłą nas choć raz tam gdzie mozna zjeść PRAWDZIWE SWIEŻE ! slimaki żabki .mule i ostrygi a nie te polskie "podróby" w kraju...
- Yvonne
- Moderator

Czesio, nie czytasz ze zrozumieniemCzesio1 pisze:oldmalarz napisał/a:
Jesli moge prosic to wolałbym zebys zaprowadziłą nas choć raz tam gdzie mozna zjeść PRAWDZIWE SWIEŻE ! slimaki żabki .mule i ostrygi a nie te polskie "podróby" w kraju...
Nie mogłeś powiedzieć wcześniej oldmalarzu, że lubisz ślimaki? świeżutkie, prosto z liścia sałaty, bazylii i innych rośli, które mi żarły zebrałem ich jednego wieczoru ze czterdzieści.
Pała!
Oldmalarz napisał, że nie chce tych z kraju.
Chce francuskie