TakYvonne pisze:Ale te 6 osób bez zaliczki, to własnie Vdl i Nemsta z przyległościami?Czesio1 pisze:VdL - 4 osoby (ale na 80%, nie wiadomo czy się wyrobi)
Nemsta - 2 osoby (na 90%)
6 osób bez wpłaconej zaliczki
XII Zlot Forowy - majówka 2017
- panna Monika
- Zlotowicz

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
- panna Monika
- Zlotowicz

- Podziękował;: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Obiadek w Radzyniu Chełmińskim mamy już zaklepany pora więc przedstawić garść szczegółów na temat obiadu drugiego pełnego dnia zlotowego czyli w Malborku.
Znalazłem pewną jadłodajnię niedaleko zamku. Jest tam możliwość zarezerwowania miejsca i zamówienia obiadu dwudaniowego za 25 zł. od osoby. Propozycja podana przez właścicielkę jest następująca:
Zupy (do wyboru):
• rosół z makaronem
• jarzynowa
• ogórkowa
• kapuśniak
• pomidorowa z makaronem
Zestawy obiadowe (do wyboru):
• zupa, kotlet de volaille, ziemniaki zestaw surówek, napój
• zupa, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki zestaw surówek, napój
• zupa, kolet schabowy panierowany, ziemniaki, zestaw surówek, napój
• zupa, udko pieczone, ziemniaki, zestaw surówek, napój
• zupa, kotlet mielony, ziemniaki, zestaw surówek, napój
oraz pizza dla dzieci z menu restauracji.
Tu nie jesteśmy związani wyborem tylko jednego zestawu. Możemy śmiało wybrać dwa różne zestawy a myślę, że da się wynegocjować również trzy różne. Tylko musielibyśmy konkretnie określić się co do ilości i rodzaju dań.
Moja propozycja jest taka żeby zarezerwować miejsce w jadłodajni dla wszystkich, którzy chcą coś zjeść. Ci, którzy są zdecydowani na dany obiad określą się konkretnie co chcą, tak abyśmy wcześniej sobie zaklepali te dania. Wtedy nie będzie stresu przy stołach i wybieraniu na szybko. A biorąc pod uwagę, że jest to weekend majowy może to być dość istotny szczegół.
Jeśli ktoś jest niezdecydowany to może iść na żywioł i wybrać sobie coś sam.
Otwieram zatem dyskusję w temacie. Co sądzicie o takiej ofercie? Kto jest chętny?
Powinniśmy maksymalnie tydzień przed przyjazdem do Malborka mieć już gotową listę.
Znalazłem pewną jadłodajnię niedaleko zamku. Jest tam możliwość zarezerwowania miejsca i zamówienia obiadu dwudaniowego za 25 zł. od osoby. Propozycja podana przez właścicielkę jest następująca:
Zupy (do wyboru):
• rosół z makaronem
• jarzynowa
• ogórkowa
• kapuśniak
• pomidorowa z makaronem
Zestawy obiadowe (do wyboru):
• zupa, kotlet de volaille, ziemniaki zestaw surówek, napój
• zupa, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki zestaw surówek, napój
• zupa, kolet schabowy panierowany, ziemniaki, zestaw surówek, napój
• zupa, udko pieczone, ziemniaki, zestaw surówek, napój
• zupa, kotlet mielony, ziemniaki, zestaw surówek, napój
oraz pizza dla dzieci z menu restauracji.
Tu nie jesteśmy związani wyborem tylko jednego zestawu. Możemy śmiało wybrać dwa różne zestawy a myślę, że da się wynegocjować również trzy różne. Tylko musielibyśmy konkretnie określić się co do ilości i rodzaju dań.
Moja propozycja jest taka żeby zarezerwować miejsce w jadłodajni dla wszystkich, którzy chcą coś zjeść. Ci, którzy są zdecydowani na dany obiad określą się konkretnie co chcą, tak abyśmy wcześniej sobie zaklepali te dania. Wtedy nie będzie stresu przy stołach i wybieraniu na szybko. A biorąc pod uwagę, że jest to weekend majowy może to być dość istotny szczegół.
Jeśli ktoś jest niezdecydowany to może iść na żywioł i wybrać sobie coś sam.
Otwieram zatem dyskusję w temacie. Co sądzicie o takiej ofercie? Kto jest chętny?
Powinniśmy maksymalnie tydzień przed przyjazdem do Malborka mieć już gotową listę.
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Witaj MadzikMadzik pisze:Jestem tutaj nowa, lecz czy nietaktem forumowym będzie jeśli podpytam, czy będzie jakieś info o tym jak było na Waszym zlocie?
Najlepiej, jakbyś dołączyła do nas i zobaczyła na własne oczy, jak fantastycznie jest na naszych zlotach!
P.S. Oczywiście, że będzie mnóstwo relacji - zdjęcia, filmiki, relacje ... Czego dusza zapragnie.
- johny
- Moderator

- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Jak po każdym zlocie będzie obszerna relacja.Madzik pisze:Jestem tutaj nowa, lecz czy nietaktem forumowym będzie jeśli podpytam, czy będzie jakieś info o tym jak było na Waszym zlocie?
Pozdrawiam
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- Tytuł: Seta Żyleta
- Miejscowość: Chełm / Lublin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
-
Madzik
- Poszukiwacz przygód

- Miejscowość: Aleksandrów Kujawski
Kurcze...kusząca propozycja ale nie mogę tym razem.Krwawa Mary pisze:Madzik, dzien dobry! Jedz z nami!
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2017, 20:21 przez Madzik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Madzik
- Poszukiwacz przygód

Superzbychowiec pisze: Madziku, jest jeszcze jeden zlot w połowie sierpnia (długi weekend sierpniowy) w okolicach Fromborka - dołączaj śmiało
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Madzik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Milady
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bezludna Wyspa
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Zuch dziewczyna!Madzik pisze:Superzbychowiec pisze: Madziku, jest jeszcze jeden zlot w połowie sierpnia (długi weekend sierpniowy) w okolicach Fromborka - dołączaj śmiało- będę na pewno. Już teraz rezerwuję sobie termin.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Milady, łącznie zmieniany 2 razy.
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
zbychowiec, co się stało z licznikiem?
Nie widzę go na głównej stronie. A przecież był...
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
-
Madzik
- Poszukiwacz przygód

Wybaczcie, że zapytałam ale przebicie się przez tak wiele stron to dla mnie katusze.zbychowiec pisze:Madziku, wcześniej w tym wątku opisane są koszty domków, mniej więcej 40-50 zł za dobę za osobę. Dodatkowe atrakcje na zamku radzyńskim (jeśli ktoś się pisze) to 30 zł. Wejście na zamek w Malborku (też dla chętnych) opisane przez Johny'ego wcześniej to było chyba 25 zł od osoby dorosłej plus kilka zł na przewodnika. Jeszcze nam dojdzie parę złotych na przewodnika w Chełmnie. Na szczęście jesteśmy dużą grupą więc koszty przewodników są dla nas małe.Madzik pisze:A czy mogę podpytać jak wygląda sprawa kosztów np. zlotu majówkowego, bo sierpniowego to pewnie jeszcze nie ma?
- irycki
- Zlotowicz

Jak by Ci to powiedzieć...zbychowiec pisze:Jest jest, tylko w wersji dla zalogowanych. Niezalogowani go nie widzą.irycki pisze:zbychowiec, co się stało z licznikiem?![]()
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
.
- Eksplorator63
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
- Krwawa Mary
- Zlotowicz

- irycki
- Zlotowicz

Nope, takie rzeczy to ja sprawdzam najpierw...zbychowiec pisze:Rozumiemy się bez słów. Chyba sobie javascript zablokowałeś.irycki pisze:Jak by Ci to powiedzieć...zbychowiec pisze:Jest jest, tylko w wersji dla zalogowanych. Niezalogowani go nie widzą.irycki pisze:zbychowiec, co się stało z licznikiem?![]()
Ale cuś mi do głowy przyszło - ja używam tego starszego szablonu, może w tym rzecz?
.
- Nemsta
- Forowy Badacz Naukowy

- Tytuł: Łajza archeologiczna
- Miejscowość: Wyk
zbychowiec, a czy są jakieś wymówki?
Decyzja konieczna, podyktowana życiem i zasadami.
Krwawa Mary, także żałuję.
Dziś mój kolega prowadził audycje z Chełmna, które było w bardziej rozbudowanej formie w pierwszym programie zlotu. W jak okrojonej formie jest teraz nie wiem, ale warto posłuchać, by potem coś zobaczyć w tym fantastycznym i nieznanym wielu osobom mieście.
Audycja jest po lewej stronie odpalonej strony. Nie ma popołudniowej drugiej części, ale zapewne się pojawi.
Zachęcam do wysłuchania
http://www.polskieradio.pl/7/5586/Artykul/1749330,Chelmno-miasto-zabytkow-i-zakochanych
Krwawa Mary, także żałuję.
Dziś mój kolega prowadził audycje z Chełmna, które było w bardziej rozbudowanej formie w pierwszym programie zlotu. W jak okrojonej formie jest teraz nie wiem, ale warto posłuchać, by potem coś zobaczyć w tym fantastycznym i nieznanym wielu osobom mieście.
Audycja jest po lewej stronie odpalonej strony. Nie ma popołudniowej drugiej części, ale zapewne się pojawi.
Zachęcam do wysłuchania
http://www.polskieradio.pl/7/5586/Artykul/1749330,Chelmno-miasto-zabytkow-i-zakochanych
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Nemsta, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Madzik
- Poszukiwacz przygód

Majówka to nie kwestia pieniędzy lecz braku możliwości wyjazdu. Natomiast na pewno udam się z Wami do Fromborka.zbychowiec pisze:Jeśli się piszesz, to pokombinujemy i wkrótce zgłoszę się do Ciebie po zaliczkę (jeśli mi się kombinacje udadzą - ale prawie na pewno się udadzą)Madzik pisze:Wychodzi na to, że finansowo nie jest źle. Zatem stać mnie, a co.
- Krwawa Mary
- Zlotowicz