Aparatu nie mam.Czy ma ktoś z Was jakieś książki o Templariuszach?
A stary aparat telefoniczny?
Mam książkę o Jakubie de Molay.

No tak, tylko, że Ty nie jedziesz na zlot. A mi na zlocie by się przydał na kilka chwil.PawelK pisze:Miałem taki aparat i gdzieś mi wcięło. Został mi tylko takiCzesio1 pisze:Czy ma ktoś z Was jakieś książki o Templariuszach?
A stary aparat telefoniczny? Np. coś takiego?
Obrazek

Ja chyba mam taki żółtyPawelK pisze:Miałem taki aparat i gdzieś mi wcięło. Został mi tylko takiCzesio1 pisze:Czy ma ktoś z Was jakieś książki o Templariuszach?
A stary aparat telefoniczny? Np. coś takiego?
Obrazek

Ja też mam materac dmuchany, cieszę się że masz pompkę. Mój śpiwór jest raczej letni i trochę się obawiam czy nie zamarznę. jakiej temperatury można się tam spodziewać? Czy tam jest jakieś światło? Mamy brać latarki, świece itp?TomaszK pisze:Na czym będziecie spali w podziemiach Radzynia ? Bo ja zabrałem z Kościeliska dmuchany materac i pompkę żeby nie dostać rozedmy. Zabrałem też puchowy śpiwór, ale nie wiem czy się do niego wcisnę.

Jasne, że jest! Nie pisałam o tym? ZapomniałamCzesio1 pisze:Właśnie doczytałem na stronie internetowej naszej bazy noclegowej że jest tam boisko do siatkówki plażowej i koszykówki. Gra ktoś z Was w te gry? Moglibyśmy jakiś meczyk zorganizować. Ja się piszę.

Do siatkówki plażowej mam piłkę więc wezmę, do kosza nie mam niestety. Czy tam mają tego nie wiem.Yvonne pisze:Jasne, że jest! Nie pisałam o tym? ZapomniałamCzesio1 pisze:Właśnie doczytałem na stronie internetowej naszej bazy noclegowej że jest tam boisko do siatkówki plażowej i koszykówki. Gra ktoś z Was w te gry? Moglibyśmy jakiś meczyk zorganizować. Ja się piszę.![]()
Ja zapisuję się do drużyny koszykówki. A piłkę tam mają, czy trzeba mieć własną?

Myślę, że na niedzielę 30 kwietnia. A godzina w zależności o której dojedzie ekipa z bazy bo ci co na zamku śpią będą mieli blisko.Yvonne pisze:Tak jest!A za tydzień o tej porze będziemy już na zamku w Radzyniu Chełmińskim!!
Czesio, na którą i w jaki dzień umówić nas w Okoninie?

A ja zapisuję się jako wolny słuchacz.TomaszK pisze:Na czym będziecie spali w podziemiach Radzynia ? Bo ja zabrałem z Kościeliska dmuchany materac i pompkę żeby nie dostać rozedmy. Zabrałem też puchowy śpiwór, ale nie wiem czy się do niego wcisnę.
Biorę Nikodema Plutę żeby robił nastrój i pewne przedmioty do przeegzaminowania Krwawej Mary z antropologii

światło będzie . Biorę ze sobą. myślę że wystarczy w Brześciu się sprawdziło i Biszczadach też.TomaszK pisze:Prąd chyba jest, ale na wszelki wypadek kupiłem coś, co się nazywa "światło chemiczne", pięć sztuk w różnych kolorach. Podobno świeci przez kilka godzin.Barabasz pisze: Czy tam jest jakieś światło? Mamy brać latarki, świece itp?

Wg. Wikipedii I wydanie w 1966 roku.TomaszK pisze:Ja skończyłem trzeci rozdział. Zastanawia mnie informacja że Petersen poszukiwał zatopionych galeonów w zatoce Matanzas na Kubie. W 1966 roku kiedy ukazała się książka, było już po rewolucji na Kubie (o czym w Polsce dobrze wiedziano, bo to był zaprzyjaźniony kraj) i żaden kapitalista nie miał szans na prowadzenie tam poszukiwań. Kiedy ta książka została napisana ?

No i tak się mści, jak się coś robi na raty. Zaczął przed rewolucją, a opublikował dopiero po.TomaszL pisze:U Szylaka (Zbigniew Nienacki Życie i Twórczość) jest podane, że w "Odgłosach" w 1959 ukazały się opracowane, prawdopodobnie przez Nienackiego, artykuły poświęcone tajnym znakom templariuszy. Zatem Nienacki zajął się tematem (prawdopodobnie) w 1959 lub wcześniej.

Piłka nożna to zestaw obowiązkowy Lola,do kosza też możemy zabrać.Czesio1 pisze:Do siatkówki plażowej mam piłkę więc wezmę, do kosza nie mam niestety. Czy tam mają tego nie wiem.Yvonne pisze:Jasne, że jest! Nie pisałam o tym? ZapomniałamCzesio1 pisze:Właśnie doczytałem na stronie internetowej naszej bazy noclegowej że jest tam boisko do siatkówki plażowej i koszykówki. Gra ktoś z Was w te gry? Moglibyśmy jakiś meczyk zorganizować. Ja się piszę.![]()
Ja zapisuję się do drużyny koszykówki. A piłkę tam mają, czy trzeba mieć własną?