Wpadł mi do głowy pomysł zorganizowania cyklicznych spotkan week-endowych na żaglach ..
Spotkania forowe moga odbywac sie w kazdy weeend (w zaleznosci od checi i urlopu foumowiczów)
miejsce to marina Zarzeczewo czyli centrum polski wiec wszyscy mieli tu podobna jednakową odległosc..
sezon zaczyna sie z koncem kwietnia do połowy pażdzienika czyli wchodziły by weekendy w takim przedziale terminowym..
były by to dwa noclegi z piątku na sobote i z soboty na niedziele ..na akwenie jeziora włocławskiego na trasie marina Zarzeczewo - Płock
Jezioro Włocławskie to najwiekszy sztuczny zbiornik w Polsce który cechuje się kształtem
jeziora rynnowego o długości 58 km i średniej szerokości 1,2 km .wiec jest gdzie rozwinąc żągle

.noclegi oczywiscie były by na jachcie jeden w miejscowosci Dobiegniewo w zaprzyjaznionej prywatnej marinie ( o takiej mozliwosci rozmawiałem osobiscie z włascicielem a iodnisko rózniez jest na miejscu)...miedaleko jest równiez przystan z cywilizowaną restauracją "pod żaglami" .Drugi nocleg byłby w Pocku również zaprzyjażnionej marinie.......to tak z grubsza szczegóły oczywiscie mozna przedyskutowac i dopracować..Na miejscu mamy czterech dostepnych sterników Hanka SłowiK i Krzysiek.i ja .wiec nawet mozna by było sie pobawic w dwie łąjby...do dyspozycji sa róniez omegi jakby kros chciał nocowac w namiocie.. A kto chciałby nauczyc sie amatorsko prowadzic jacht tez jest taka mozliwosc. Pomyślałem że skoro i tak i tak pływamy to czemu by ktos nie mógł na tym skorzystac ..skoro możliwosci są wyśmienite....
Wydaje mi sie ze to tyle tak na goraco ..co sądzicie? czy warto o tym myslec czy to glupi pomysl nie warty dluższej analizy .....