Muzyka naszych marzeń i snów
Dla Fantomasa. Szczerzy do bólu
A tu oryginał:
Tutaj widać różnice między Punk Rockiem w wydaniu brytyjskim, a naszym, siermiężnym i wręcz prostackim. Nie wiem właściwie z czego wynikały takie różnice. Przecież mogli grać tak jak ci z Zachodu, nic ich w tym nie powstrzymywało, a jednak wybrali brudny, chamski Punk Rock rodem z Polski. Nie potrafię tego zrozumieć, przecież warsztat mieli nie gorszy, umiejętności i pomysły całkiem na poziomie. Co spowodowało, że większość poszła w taką chałturę, oprócz nielicznych wyjątków, chociażby Dezertera i starej Siekiery z Budzyńskim. Fantomasie, jako największego Punkrokowca w naszej społeczności, proszę do tablicy.

A tu oryginał:
Tutaj widać różnice między Punk Rockiem w wydaniu brytyjskim, a naszym, siermiężnym i wręcz prostackim. Nie wiem właściwie z czego wynikały takie różnice. Przecież mogli grać tak jak ci z Zachodu, nic ich w tym nie powstrzymywało, a jednak wybrali brudny, chamski Punk Rock rodem z Polski. Nie potrafię tego zrozumieć, przecież warsztat mieli nie gorszy, umiejętności i pomysły całkiem na poziomie. Co spowodowało, że większość poszła w taką chałturę, oprócz nielicznych wyjątków, chociażby Dezertera i starej Siekiery z Budzyńskim. Fantomasie, jako największego Punkrokowca w naszej społeczności, proszę do tablicy.
Nie pamiętam czy wstawiałem, ale przez ten teledysk, kochałem się w Urszuli ze dwa lata(miałem w porywach między 10 a 11 lat, sami powiedzcie, miałem dobry gust no nie?
).
Urszula w tej krótkiej spódniczce i pończochach(mam nadzieje, że to były pończochy) i w tym fartuszku wyglądała obłędnie.
Urszula w tej krótkiej spódniczce i pończochach(mam nadzieje, że to były pończochy) i w tym fartuszku wyglądała obłędnie.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 16:37 przez Von Dobeneck, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra, nie chcecie się udzielać, to nie
Niech wystąpi moja mroczna dusza:
Kapela Varga Vilkernesa, który zabił nożem swojego kumpla z Mayhem, bo czuł się zagrożony, gdyż tamten groził mu śmiercią(też bym tak zrobił, bez skrupułów, gdybym tylko wyczuł zagrożenie). Prawdziwy Black Metal Drugiej Fali, ale bardzo klimatyczny i mający moc, którą chyba tylko ja wyczuwam.
Niech wystąpi moja mroczna dusza:
Kapela Varga Vilkernesa, który zabił nożem swojego kumpla z Mayhem, bo czuł się zagrożony, gdyż tamten groził mu śmiercią(też bym tak zrobił, bez skrupułów, gdybym tylko wyczuł zagrożenie). Prawdziwy Black Metal Drugiej Fali, ale bardzo klimatyczny i mający moc, którą chyba tylko ja wyczuwam.
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Ja tak myślałam do teraz!Von Dobeneck pisze:Niedawno moja matka oświeciła mnie odnośnie Włodzimierza Korcza. Zawsze myślałem, że jest mężem Alicji Majewskiej, bo zawsze śpiewała jego kompozycje, tymczasem okazuje się, że jest mężem Elżbiety Starosteckiej, ale pewnie tylko starsi ją znają, bo od bardzo dawna nie gra w żadnych filmach.
Naprawdę nie jest mężem Majewskiej? :shock:
A Starostecką kojarzę oczywiście. Grała Stefcię przecież.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 17:20 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
No wyobraź Sobie, że nie jest mężem Majewskiej. Też byłem o tym przekonany. Ale rzeczywiście Stefcia, czyli Elżbieta Starostecka to jego żona.Yvonne pisze:Ja tak myślałam do teraz!Von Dobeneck pisze:Niedawno moja matka oświeciła mnie odnośnie Włodzimierza Korcza. Zawsze myślałem, że jest mężem Alicji Majewskiej, bo zawsze śpiewała jego kompozycje, tymczasem okazuje się, że jest mężem Elżbiety Starosteckiej, ale pewnie tylko starsi ją znają, bo od bardzo dawna nie gra w żadnych filmach.
Naprawdę nie jest mężem Majewskiej? :shock:
A Starostecką kojarzę oczywiście. Grała Stefcię przecież.
-
Fantomas
- Zlotowicz

- Podziękował;: 182 razy
- Otrzymał podziękowań: 184 razy
Dobek ja za młody jestem żeby pamiętać koniec lat 70-tych. Nie wiem czy taka muzyka w ogóle docierała do Polski. Kiedy Iggy Pop tarzał się w szkle i śpiewał "Now I Wanna Be Your Dog" w Polsce Czerwone Gitary śpiewały o niczym. Nie wiem czy w 1976 albo 1977 był ktokolwiek w Polsce kto odpowiedziałby na punkowe "zrób to sam". Motywy do buntu były większe w Polsce Edwarda Gierka, niż w Anglii Margaret Thatcher. Ale nie było polskiego Rottena, Strummera albo nawet Sida. Pierwsza płyta Siekiery "Nowa Aleksandria" była świetna, ale to 1986 r. muzyka się zmieniła.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
God Save The Queen, The fascist regime... NMTB Pistolsow jest zajebiste. 😊
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2020, 15:01 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...