Dzięki Bruniu, że mi O nich przypomniałaś, juz zapomniałem, że ich słuchałemBrunhilda pisze:Kiedy wyjeżdżałam juz z Polski, w sensie z Łodzi do Warszawy, maź mojej siostry włączył CD ze starych czasów.... I to było miłe pożegnanie z Polska. SDM, Kim wlasciwie była ta piekna pani... Piosenka, ktora sie śpiewało, grało na gitarze, oczywiscie Stachura... Zupełnie o niej zapomniałam...
www.youtube.com/watch?v=YNjVOz1EUdM
Muzyka naszych marzeń i snów
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 143 razy
- Otrzymał podziękowań: 119 razy
Ostatnio zmieniony 13 lut 2015, 23:35 przez VdL, łącznie zmieniany 1 raz.
- VdL
- Zlotowicz

- Miejscowość: dokąd
- Podziękował;: 143 razy
- Otrzymał podziękowań: 119 razy
Przed wczoraj w trójce były wspomnienia Beksińskiego, cholernie lubiłem tego Kolesia. Rewelacyjnie tłumaczył teksty piosenek The Cure, Clan of Xymox oraz Sistars of Mercy, nagrywałem wtedy jego audycje, był to chyba rok 1988 (?). Rewelacyjnie przełożył również Latający Cyrk MP.johny pisze:Trójka, Trojka moja kochana! Gdzie indziej o 8.47 usłyszałbym MACHINE HEAD, no gdzie ja się pytam!?Wojciech Mann to jest gość! Dzięki Panie Wojtku!
Puścili właśnie TEN kawałek:
-
Nietajenko
- Forowy Badacz Naukowy

- Tytuł: Użytkownik chwilowo nieaktywny
- Miejscowość: Olsztyn
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Sprawiłeś mi tym linkiem bardzo dużą przyjemność, Rochu!Roch pisze:
I zbieram zęby!!!!![]()
![]()
Refert non fatigo et consolatoria calceamenta...
Harpagan http://www.harpagan.pl/rajd/
Harpagan http://www.harpagan.pl/rajd/
-
Brunhilda
- Zlotowicz

- Podziękował;: 108 razy
- Otrzymał podziękowań: 142 razy
Niedzwiecki bardzo chwalił w wywiadzie, który nagrałam w Warszawie Magdę Bozyk. Wydała wlasnie płytę Yearning. Byłam na jej mini koncercie w Krakowie, tez z nią mam wywiad! Dam znac jak bedzie. A to inna jej piosenka, bo Yearning ne ma chyba jeszcze na YouTube
www.youtube.com/watch?v=yXPst47XwK0
www.youtube.com/watch?v=yXPst47XwK0
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
A ja się przed chwilą dowiedziałem, że Bruce Dickinson ma raka... Ja pi....
Trzymaj się Bruce!!!
We are all...
Trzymaj się Bruce!!!
We are all...
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
-
Brunhilda
- Zlotowicz

- Podziękował;: 108 razy
- Otrzymał podziękowań: 142 razy
Do mojej kolekcji Rebek znalazłam kolejna w wykonaniu Marka Dyjaka. Nie zmpnalalm go ale w Polsce teraz, jechałam wieczorem taksówka, padał deszc i on takim ciemnym głosem coś śpiewał. Tzn nie wiedzialm kto to wiec spytałam pana taksówkarza. Opowiedział o Dyjaku . I teraz tak sobie patrzę, ze on śpiewa Rebeke! Wspominałam kiedyś, ze zbieram rożne wykonania Perhaps, Perhaps i Rebeki. Wtedy nawet pytała M co to było to Ergo, które On kupił w sklepiku Rebeki. Kyno rozszyfrował, ze papierosy takie wtedy były...
www.youtube.com/watch?v=qCLOQKYGOgg
www.youtube.com/watch?v=qCLOQKYGOgg
- johny
- Moderator

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 920200.jpg medium=http://s6.postimg.org/xzo4e0bs1/bruce.jpg large=http://s6.postimg.org/xzo4e0bs1/bruce.jpg group=24871][/gimg]
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- johny
- Moderator

Powiem Ci barttez, że świetne! Myślałem, że Slash to pogrywa co w stylu późnego G'n'R co szczerze powiem średnio mi się podobało. A tu rasowy heavy metal, muszę posłuchać całości!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!