TomaszL pisze: ↑03 paź 2021, 22:39
Zazwyczaj nowa karta otwiera się na końcu po prawej stronie.
W tym Ci nie pomogę bo u mnie nowa karta otwiera się obok tej, z której jest wywoływana.
U mnie też. I po jej zamknięciu aktywna jest znowu poprzednia, czyli ta z forum, więc nigdzie nie trzeba wracać bo się samo wróciło. Nie mam pojęcia Tomaszu dlaczego u Ciebie tak nie jest.
U mnie nowa karta otwiera się na końcu, a po jej zamknięciu aktywna jest ostatnia karta po prawej. Google Chrome w trybie incognito. Może jakieś ustawienia. Kto to wie. Muszę zapytać jakiegoś gimnazjalistę, bo już to mnie przerasta. Pewnie znajdzie odpowiedź na Facebooku. A nie, Facebook padł wczoraj
Gdy kliknę na "Brak nieprzeczytanych postów. Brawo!" to pojawia mi się albo 1 nieprzeczytany post albo ilość rzeczywiście nieprzeczytanych powiększona o 1. Gdy jest ten 1 to znaczy, że nie ma żadnego. Ktoś tak jeszcze ma?
PawelK pisze: ↑25 paź 2021, 08:54
Gdy kliknę na "Brak nieprzeczytanych postów. Brawo!" to pojawia mi się albo 1 nieprzeczytany post albo ilość rzeczywiście nieprzeczytanych powiększona o 1. Gdy jest ten 1 to znaczy, że nie ma żadnego. Ktoś tak jeszcze ma?
Paweł, to prawdopodobnie post z działu ukrytego.
No właśnie nie. Bo gdy kliknę na napis Pan Samochodzik na dolnej belce, to wyświetla info, że nie ma postów nieprzeczytanych.
Ja tak mam od kilku miesięcy.
I nie jest to post z działu ukrytego, bo wielokrotnie sprawdzałam.
Chyba, że jest jakiś dział, o którym nie wiem i do którego nie mam dostępu.
Wciskasz przycisk "Odpowiedz" i wtedy otwiera się nowe okno z listą poprzednich postów poniżej. W tych postach wybierasz to co chcesz zacytować i wciskasz przycisk z cudzysłowem.
A w jaki sposób cytujecie? Wybieracie cytowanie ogólne czy selektywne? Bo ja przyznam szczerze z selektywnego w ogóle nie korzystam. A przy ogólnym widzę, że problemem może być usuwanie niewłaściwego fragmentu poprzedniej wypowiedzi.
Skorzystałem z cytatu z innego tematu, żeby tam nie bruździć. Paweł, opisz mi proszę w jaki dokładnie sposób cytujesz selektywnie, że do czyjegoś cytatu wrzuca Twój nick. Próbuję ogarnąć problem, testuję to tu:
Czesio1 pisze: ↑05 lis 2021, 18:27
Skorzystałem z cytatu z innego tematu, żeby tam nie bruździć. Paweł, opisz mi proszę w jaki dokładnie sposób cytujesz selektywnie, że do czyjegoś cytatu wrzuca Twój nick. Próbuję ogarnąć problem, testuję to tu:
Powiem tak, od kilku dni "się naprawiło". Może coś zrobiłeś?
Czesio1 pisze: ↑05 lis 2021, 18:27
Powiem tak, od kilku dni "się naprawiło". Może coś zrobiłeś?
Hmmm, rzeźbiłem pewne rzeczy ale pod innym kątem. Czyli już jest ok. Gdyby coś się zmieniło daj znać.
Od jakiegoś czasu dodane zdjęcia są w formacie "ultra miniaturki", co znakomicie utrudnia ich oglądanie. To znaczy nie da się obejrzeć zdjęcia bez kliknięcia w niego. Dodatkowo nie ma obecnej na niektórych forach funkcjonalności przechodzenia do porzedniego/następnego, więc trzeba klikać w każde z osobna. Przykłady są choćby w wątku ze zlotu kościeliskowego.
Nie można by wrócić do poprzedniego formatu, gdzie zdjęcie zajmowało jakoś 1/3 szerokości ekranu? Wtedy widać co jest na zdjęciu, a jak ktoś chce dokładniej obejrzeć to sobie klika i powiększa.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Dla mnie jest to idealny format - można zdjęcie obejrzeć bez konieczności powiększania, ale jak coś mnie zainteresuje i chcę zobaczyć szczegóły, to klikam i powiększam.
Duże zdjęcia na całą szerokosc forum też nie są wygodne dla mnie, zresztą już o tym pisałem kiedyś.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.