Muzyka naszych marzeń i snów

Dział poświęcony muzyce
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
barttez
Forowy Lektor
Miejscowość: lubelskie
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: barttez »

Tylko musiałem słuchać jakiegośtam Lao che
Obrazek Obrazek
Aetas dulcissima adulescentia est
Von Dobeneck
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Von Dobeneck »

Czesio1 pisze:
Alfredzie, musimy kiedyś na zlocie zorganizować wspólne wieczorne słuchanie Metalliki. :564:
Tylko ten zlot musi być nieduży, bo wyobrażam sobie miny zlotowiczów nieobeznanych z metalem. :D
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Von Dobeneck pisze:
Czesio1 pisze:
Alfredzie, musimy kiedyś na zlocie zorganizować wspólne wieczorne słuchanie Metalliki. :564:
Tylko ten zlot musi być nieduży, bo wyobrażam sobie miny zlotowiczów nieobeznanych z metalem. :D
Koniecznie musimy coś takiego uskutecznić! :-D
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Von Dobeneck

Jak to jest, że Ty johny i Brunia jesteście na forum, a ja Was nie widzę?
Von Dobeneck

Lubię ten kawałek:
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Von Dobeneck pisze: Tylko ten zlot musi być nieduży, bo wyobrażam sobie miny zlotowiczów nieobeznanych z metalem. :D
Zlot będzie duży, tylko w czasie zlotu zrobimy małą metalową wstawkę. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

No to ode mnie jeszcze kilka słów na temat koncertu Metalliki.
Obrazek
Na stadion dotarłem dość późno i nie zdążyłem niestety (kolejny raz :-/ ) zobaczy na żywo Anthrax, podobno przyłoili zacnie. Byłem jednak na prawie całym koncercie Alice In Chains. Gig zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, nie zabrakło kultowych kawałków jak Rooster, Man In The Box czy w końcu rewelacyjny Would? Chłopaki grali prawie 1,5 h.

Potem nadeszła bardzo długo ciągnąca się przerwa, w czasie której co jakiś czas na telebimach pojawiali się członkowie Metalliki zachęcający do wysyłania smsów na jedną z 3 piosenek. Zwyciężczyni miała być dokoptowana do setlisty.
Obrazek
Obrazek
Ech pomyślałem, gdzie się podziali Ci bezkompromisowi thrashersi z Bay Area...
Na szczęście bezapelacyjnym zwycięzcą zostało The Call Of Ktulu
Tuż przed godziną 21. stadion był wypełniony po brzegi.
Obrazek
O 21.15 rozległy się pierwsze takty Battery i rozpoczęło się prawdziwe szaleństwo. Po tym od razu kolejna bomba Master... a potem Ride The Lighning z przejmującym refrenem

Flash before my eyes
Now it's time to die
Burning in my brain
I can feel the flame

Someone help me
Oh please God help me
They are trying to take it all away
I don't want to die

Po 3 kilku pierwszych kawałkach byłem wykończony i raczej dalej odbierałem show tylko spokojnie sobie stojąc
Muszę powiedzieć, że Nothning Else Matters kolejny raz potwierdziło, że ma w sobie moc, mimo to, że ta kompozycja wielokrotnie gwałcona była na dyskotekach czy jakichś wiejskich potańcówkach. Bez wstydu powiem, że bardzo mi się podoba! Po NEM kolejna petarda w postaci Enter Sandman - genialny kawałek.

Obrazek
Obrazek

Najbardziej wzruszającymi - dla mnie - momentami było jedna odegranie Orion z cudownym solo na basie. Spojrzałem na koniec w górę razem z Jamesem i pomyśłałem o Cliffie. To dla niego był ten numer.
Call Of Ktulu też powaliło a 10 minut mignęło błyskawicznie...

No i na koniec Seek And Destroy! Nie wytrzymałem i rzuciłem się w pogo! :-D

Say goodbye
to the world you live in
You have always been taking
but now you're giving

I to by było na tyle. Koncert był genialny - nie licząc nagłośnienia, mimo to, że mi zabrakło takich kawałków jak Whiplash, The Four Horesman, Dyer's Eve czy z ostatniej All Nightmare Long, My Apocalypse.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Ech, no tylko pozazdrościć johny. Lata lecą a chłopaki wciąż grają. To niesamowite.
Sad but true zagrali?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

|Tu masz całą setlistę:

"Battery"
"Master of Puppets"
"Welcome Home (Sanitarium)"
"Ride The Lightning"
"Unforgiven"
"The Memory Remains"
"Lords of Summer"
"Sad But True"
"Fade To Black"
"Orion"
"One"
"For Whom The Bell Tolls"
"Whiskey in the Jar"
"Nothing Else Matters"
"Enter Sandman"
"Creepeing Death"
"The Call of Ktulu"
"Seek And Destroy".
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Tylko ten zlot musi być nieduży, bo wyobrażam sobie miny zlotowiczów nieobeznanych z metalem. :D
Zlot będzie duży, tylko w czasie zlotu zrobimy małą metalową wstawkę. ;-)
Czesławie, uwierz mi, skończyłoby się ogólnym fochem "niemetalowców" przeciwko "metalowcom" :DDD Bo każdy wielbiciel "mocnego uderzenia" chciałby zapodać jak najwięcej swoich "number one".... nie mylić z Top One. :P :D W rezultacie, przez cały zlot wszyscy słuchaliby od Purpli i Zeppelinów po Darkthrone czy inny Elluweitie, a ja wyznaje zasadę: nic na siłę, wszystko młotkiem i kombinerami. :D
Von Dobeneck

A johny'emu zazdroszczę jak diabli.
Ale najlepszy był wczoraj, dzwoni do mnie i mówi, że jest w Warszawie, ale nie wpadnie do mnie, bo nie ma czasu. :D W oczach stanęła mi scena z Misia: "...dzwonię do ciebie, bo nie mogę z tobą rozmawiać..." :DDD
Johny, poproszę więcej. :PPP :564:
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: Czesławie, uwierz mi, skończyłoby się ogólnym fochem "niemetalowców" przeciwko "metalowcom" :DDD Bo każdy wielbiciel "mocnego uderzenia" chciałby zapodać jak najwięcej swoich "number one".... nie mylić z Top One. :P :D W rezultacie, przez cały zlot wszyscy słuchaliby od Purpli i Zeppelinów po Darkthrone czy inny Elluweitie, a ja wyznaje zasadę: nic na siłę, wszystko młotkiem i kombinerami. :D
E tam Alfredzie, nic a nic Ci nie wierzę. Zrobilibyśmy trzy tury muzyczne i każdy by mógł wziąć udział w tej, która go interesuje. Nasze towarzystwo jest zgodne. Dalibyśmy radę. :564:
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze:A johny'emu zazdroszczę jak diabli.
Ale najlepszy był wczoraj, dzwoni do mnie i mówi, że jest w Warszawie, ale nie wpadnie do mnie, bo nie ma czasu. :D W oczach stanęła mi scena z Misia: "...dzwonię do ciebie, bo nie mogę z tobą rozmawiać..." :DDD
Haaaa, to mi się udało przynajmniej pod blok do Ciebie wpaść w drodze powrotnej z Antoninowa. :-D
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Czesławie, uwierz mi, skończyłoby się ogólnym fochem "niemetalowców" przeciwko "metalowcom" :DDD Bo każdy wielbiciel "mocnego uderzenia" chciałby zapodać jak najwięcej swoich "number one".... nie mylić z Top One. :P :D W rezultacie, przez cały zlot wszyscy słuchaliby od Purpli i Zeppelinów po Darkthrone czy inny Elluweitie, a ja wyznaje zasadę: nic na siłę, wszystko młotkiem i kombinerami. :D
E tam Alfredzie, nic a nic Ci nie wierzę. Zrobilibyśmy trzy tury muzyczne i każdy by mógł wziąć udział w tej, która go interesuje. Nasze towarzystwo jest zgodne. Dalibyśmy radę. :564:
Powiedzmy, że Twoja racja jest najtwojsza. Zawsze, podczas odsłuchiwania Boys, mogę pójść sprawdzić, czy bunkry obrodziły. :D
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze:A johny'emu zazdroszczę jak diabli.
Haaaa, to mi się udało przynajmniej pod blok do Ciebie wpaść w drodze powrotnej z Antoninowa. :-D
Pod blok rzeczywiście Ci się udało, ale do środka to już nie. :/ "...śpieszę się, nie mam czasu...", i w rezultacie 40 minut pod blokiem. :P
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: Powiedzmy, że Twoja racja jest najtwojsza. Zawsze, podczas odsłuchiwania Boys, mogę pójść sprawdzić, czy bunkry obrodziły. :D
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Von Dobeneck pisze: Pod blok rzeczywiście Ci się udało, ale do środka to już nie. :/ "...śpieszę się, nie mam czasu...", i w rezultacie 40 minut pod blokiem. :P
Oj Alfredzie, toć my się rok czasu nie widzieliśmy więc nie dziwne, że przegadaliśmy pod blokiem 40 minut (PATRZYŁEś NA ZEGAREK????). A gdybym wszedł do domu to pewnie nie wyszedłbym już tego samego dnia. ;-)
A dzieciaki czekały na mnie.
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Pod blok rzeczywiście Ci się udało, ale do środka to już nie. :/ "...śpieszę się, nie mam czasu...", i w rezultacie 40 minut pod blokiem. :P
Oj Alfredzie, toć my się rok czasu nie widzieliśmy więc nie dziwne, że przegadaliśmy pod blokiem 40 minut (PATRZYŁEś NA ZEGAREK????). A gdybym wszedł do domu to pewnie nie wyszedłbym już tego samego dnia. ;-)
A dzieciaki czekały na mnie.
Ale przyjemniej byłoby te 40 minut przegadać przy kawie. na zegarek nie patrzyłem, bo nie (z)noszę :D
Dzieciaki czekały na Ciebie? Toż Ty ojciec nasz, a my wszyscy twoje dzieci. :P :DDD
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: Ale przyjemniej byłoby te 40 minut przegadać przy kawie. na zegarek nie patrzyłem, bo nie (z)noszę :D
Dzieciaki czekały na Ciebie? Toż Ty ojciec nasz, a my wszyscy twoje dzieci. :P :DDD
Obiecuję, że następnym razem postaram się wpaść na dłużej. To znaczy nie następnym tylko następnym następnym, bo następnym to będziemy wracać po wspólnym zlocie i pewnie będziesz miał dość mojego towarzystwa. :027:
Ano dzieciaki czekały, szczególnie że ta mniejsza córcia chora była.
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Ale przyjemniej byłoby te 40 minut przegadać przy kawie. na zegarek nie patrzyłem, bo nie (z)noszę :D
Obiecuję, że następnym razem postaram się wpaść na dłużej. To znaczy nie następnym tylko następnym następnym, bo następnym to będziemy wracać po wspólnym zlocie i pewnie będziesz miał dość mojego towarzystwa. :027:
Ano dzieciaki czekały, szczególnie że ta mniejsza córcia chora była.
To ja jadę na zlot? :027: Ciekawe co MSZ na to. :D
Może w przyszłym roku...Może...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: To ja jadę na zlot? :027: Ciekawe co MSZ na to. :D
Jedziesz, jedziesz, nawet jeszcze o tym nie wiesz, że jedziesz :-D
Von Dobeneck

Jeszcze nikt nas nie ochrzanił za offy?
Znacie to?
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Czyżbym dowiadywał się o tym ostatni? Gdyby był w Warszawie, to może. :D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze:
Czesio1 pisze:
Hehehehe, w Warszawie to się dla Ciebie zacznie bo stąd prawdopodobnie wyruszysz. :-D
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze:
Czesio1 pisze:
Hehehehe, w Warszawie to się dla Ciebie zacznie bo stąd prawdopodobnie wyruszysz. :-D
Dobrze, że dodałeś to "prawdopodobnie", bo już chciałem lecieć po namiot. :D
Niestety, w tym roku nie ma szans. :/ W przyszłym - wielce prawdopodobne. :)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: Dobrze, że dodałeś to "prawdopodobnie", bo już chciałem lecieć po namiot. :D
Napisałem prawdopodobnie z Warszawy bo nie wiem czy nie będziesz w tym momencie na Podlasiu. Bo że wyruszysz to jestem pewien jak nic. :-P
Nie, nie, miałem na myśli zlot przyszłoroczny więc masz jeszcze trochę czasu. ;-)
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Dobrze, że dodałeś to "prawdopodobnie", bo już chciałem lecieć po namiot. :D
Napisałem prawdopodobnie z Warszawy bo nie wiem czy nie będziesz w tym momencie na Podlasiu. Bo że wyruszysz to jestem pewien jak nic. :-P
Nie, nie, miałem na myśli zlot przyszłoroczny więc masz jeszcze trochę czasu. ;-)
No patrzcie Go, jaki pewny. :D Nie wiem co szykujesz, ale już się niepokoję. Mam nadzieję, że nie będzie to zlot UFO-wy, bo jak nic zrobisz ze mnie kosmitę :P :D A może już jestem kosmitą...W końcu ALFred. :DDD
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: No patrzcie Go, jaki pewny. :D Nie wiem co szykujesz, ale już się niepokoję. Mam nadzieję, że nie będzie to zlot UFO-wy, bo jak nic zrobisz ze mnie kosmitę :P :D A może już jestem kosmitą...W końcu ALFred. :DDD
Znasz mnie trochę, wiesz co myślę na temat UFO. Na szczęście Kolumbia daleko więc nikogo tam nie ciągnie. ;-)
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: No patrzcie Go, jaki pewny. :D Nie wiem co szykujesz, ale już się niepokoję. Mam nadzieję, że nie będzie to zlot UFO-wy, bo jak nic zrobisz ze mnie kosmitę :P :D A może już jestem kosmitą...W końcu ALFred. :DDD
Znasz mnie trochę, wiesz co myślę na temat UFO. Na szczęście Kolumbia daleko więc nikogo tam nie ciągnie. ;-)
Szczotaw się zachwycał UFO. Oj dostałoby się Wnusiowi, gdyby tak wpadł w moje ręce. :D
Ale, ale, podobno z Wnusia chcą zrobić drugiego Krawczyka! :D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: Szczotaw się zachwycał UFO. Oj dostałoby się Wnusiowi, gdyby tak wpadł w moje ręce. :D
Właśnie gdzieś zniknął nasz Forowy Wnusio. :-/
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Szczotaw się zachwycał UFO. Oj dostałoby się Wnusiowi, gdyby tak wpadł w moje ręce. :D
Właśnie gdzieś zniknął nasz Forowy Wnusio. :-/
Ma wakacje, może się urlopuje gdzieś bez netu, a może kariera wokalna Go absorbuje. :D
Wnusiu!!! Czekaj, wrócisz do domu, to popamiętasz! :P
ODPOWIEDZ