http://www.polskatimes.pl/artykul/725081,mityczny-polski-skarb-templariuszy-czy-ukryto-go-w-chwarszczanach,id,t.html?cookie=1
A tak w ogóle to o co chodzi??? Przecież wiemy, że: Tam skarb twój gdzie serce twoje...zbychowiec pisze:Jest dużo teorii, słyszałem o hipotezach takich jak: Polska, Francja, Bornholm, Oak Island(!).
Właśnie jestem w trakcie czytania "Dziedzictwa Templariuszy" Steve'a Berry. Niestety, pachnie Danem Brownem (umiarkowanym optymizmem napawa fakt, że autor już na początku książki wymienia, które zdarzenia miały naprawdę miejsce, a które nie; podobnie z opisywanymi w książce miejscami, budowlami itp.). Jak przeczytam, opiszę wrażenia.
A ja sądzę. Taka była moja pierwsza myśl....że tam cos musi byc i tyle. Bo dlaczegoż by nie....własnie patrząc na ta odległość i miejsce to wydaje sie wręcz doskonałe. Spójrzcie na to własnie te wieki wstecz. Gdzie mozna było schowac skarb?johny pisze:Nie sądzę aby rzeczywiście Templariusze ukryli skarb w Chwarszczanach.
Niektórzy jednak do kaplicy się dostali.Konfiturek pisze:W świetle tego artykułu wiadomym staje się, czemu nas nie wpuścili do kaplicy.
Gdybym miał trochę więcej czasu z pewnością znalazłbym tajemne wejście do kaplicy i nie trzeba by nikogo o nic pytać.Aldona pisze:Trzeba tam wrócić i wejść w jakiś dobry układ ze strażniczką.