JEST MOOOCCCCCC!!!!!
Ucho od śledzia!

No tak, ale Ty jesteś doświadczonym kierowcą, a poza tym mój poziom lęku był ustawiony na dużo niższym poziomie niż zwykle.Mysikrólik napisał/a:
Kierowała moja żona, która odkryła w sobie żyłkę rajdowca. Wykasowała TomaszaL, a w zakręty wchodziła z piskiem opon. Boję się.
Myslałam, że nie boisz sie jeździć jako pasażer, gdy kieruje kobieta![]()
Do Posejneli 400 km ...

Odkrywco, serdecznie dziękuję za te miłe słowa i za zaproszenie na festiwalOdkrywca pisze:Moi drodzy! Wykład Yvonne był jednym z ciekawszych na organizowanym przeze mnie (i zakończonym dzisiaj przedpołudniem) I Festiwalu Historycznym "Tajemnice Trzech Stuleci", ale przede wszystkim bardzo wiele osób dowiedziało się, że w Polsce wspaniali ludzie tworzą forum poświęcone twórczości Zbigniewa Nienackiego! I to jest wartość dodana tego wykładu! Wiele osób w kuluarach - po wykładzie Yvonne - przyznawało się - że też w młodości czytali Pana Samochodzika! Yvonne było super i dziękuję za Twoją obecność!
Coś niebywałego! Ogromny sukces!Odkrywca pisze:A sam Festiwal okazał się strzałem w "10" - od piątku do wczoraj - odwiedziło go blisko 2,5 tys. uczestników z różnych stron Polski!

O qrde, to rewelacja! Przypomina mi się nasz pierwszy zlot i nocleg w podziemiach zamku w Radzyniu Chełmińskim. I nasze wejście o północy na wieżę zamkowa. Bajka po prostu.PawelK pisze:Polecam z noclegiem. Jest to kosztowne ale za cenę noclegu masz prawo samodzielnie chodzić po pomieszczeniach zamkowych po zamknięciu dla zwiedzających, włącznie z tajnymi przejściami.Mysikrólik pisze: Chcę zwiedzić ten zamek.

Jeśli do tego dodać, że Pan Piotr wspominał coś o powołaniu się na Festiwal Trzech Stuleci i osobiste oprowadzenie(chyba że mi się zdawało), to rzeczywiście mogłoby być nieźle.Czesio1 pisze:PawelK napisał/a:
Mysikrólik napisał/a:
Chcę zwiedzić ten zamek.
Polecam z noclegiem. Jest to kosztowne ale za cenę noclegu masz prawo samodzielnie chodzić po pomieszczeniach zamkowych po zamknięciu dla zwiedzających, włącznie z tajnymi przejściami.
O qrde, to rewelacja! Przypomina mi się nasz pierwszy zlot i nocleg w podziemiach zamku w Radzyniu Chełmińskim. I nasze wejście o północy na wieżę zamkowa. Bajka po prostu.

Może spróbujmy ustalić jakąś wspólną datę?Fantomas pisze:Mysikróliku daj znać kiedy też chętnie pojadę. Może Zamek Czocha da się połączyć z innymi atrakcjami

Szkoda, że nie w 2 poł. lipca...irycki pisze:My prawdopodobnie w te wakacje zahaczymy o zamek Czocha. Tylko jeszcze nie wiem dokładnie kiedy. Podejrzewam że będą to okolice 15-16 sierpnia, ale na razie plus/minus parę dni.

Kilku panów ze zdjęć osobiście poznałem .Yvonne pisze:Zanim wreszcie zabiorę się do opisania festiwalu, tutaj możecie zobaczyć sobie kilka zdjęć z niedzieli, w tym z mojej prelekcji:
http://fundacjahistoryczna.pl/2019/04/0 ... EpMn-pSyts
Na jednym zdjęciu widać Celinę i Mysikrólika zasłoniętego telefonem, którym mnie nagrywał![]()
Z kolei mój Adam wygląda, jakby spał