11 - "Nowe Przygody Pana Samochodzika" - część szy
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 81 razy
- Otrzymał podziękowań: 612 razy
Jak ktoś znajdzie w książce, że Edyta miała włosy "jasne", albo "blond", to w piątek dostaje 10 punktów ekstra, albo możliwość wrzucenia mnie do wody na najbliższym zlocie.
Pytanie od początku było tak wybrane, żeby określić, kto dokładnie zna treść książki. Takich pytań było więcej i jeszcze będą.
A teraz wreszcie ja mogę się lekko zdopingować.
Pytanie od początku było tak wybrane, żeby określić, kto dokładnie zna treść książki. Takich pytań było więcej i jeszcze będą.
- Barabasz
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: Antoninów
- Podziękował;: 208 razy
- Otrzymał podziękowań: 241 razy
TomaszK pisze:Jak ktoś znajdzie w książce, że Edyta miała włosy "jasne", albo "blond", to w piątek dostaje 10 punktów ekstra, albo możliwość wrzucenia mnie do wody na najbliższym zlocie.
TomaszKu wszystko w porządku, te moje pytania to tylko taki offtopic !!!!
Ostatnio zmieniony 17 sty 2018, 22:56 przez Barabasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Mój dziadek takie miał od zawsze, czyli od 1944 roku, był skazany przez Niemców na śmierć i osiwiał przez jedną noc. Idealnie białe włosy w rzeczywistości funkcjonują w naturze pewnie częściej niż farbowane, bo białe, farbowane bardzo rzadko komuś pasują.zbychowiec pisze:Idealnie białe, tak jak idealnie czarne, raczej ciężko w naturze spotkać
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
A mój odwrotnie. Miał idealnie czarne włosy do końca życia. Naturalne. Bez jednej siwej nitki.PawelK pisze:zbychowiec napisał/a:
Idealnie białe, tak jak idealnie czarne, raczej ciężko w naturze spotkać
Mój dziadek takie miał od zawsze, czyli od 1944 roku, był skazany przez Niemców na śmierć i osiwiał przez jedną noc. Idealnie białe włosy w rzeczywistości funkcjonują w naturze pewnie częściej niż farbowane, bo białe, farbowane bardzo rzadko komuś pasują.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2018, 22:58 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Czuję się wywołana do tablicy, zatem odpowiadam.TomaszK pisze:Proponuje dokończyć konkurs w poniedziałek o 21.00, chyba że ten termin nie pasuje któremuś z faworytów, tzn. Yvonne, Barabaszowi albo Czesiowi
Nie ukrywam, że najbliższe dwa tygodnie będą dla mnie trudne. W przyszłym tygodniu na pewno nie mogę w poniedziałek (cały dzień jestem w podróży i docieram do hotelu późnym wieczorem) ani w piątek (będę wtedy w podróży do Orleanu do moich przyjaciół).
Jeśli chodzi o pozostałe dni, czyli wtorek, środę i czwartek, to też ciężko mi się określić. Być może będę w hotelu, ale mogę też być na kolacji biznesowej. Nie jest to do przewidzenia, ponieważ jest to dość spontanicznie organizowane.
Poza tym z internetem w hotelu bywa różnie, zatem nawet jeśli będę siedziała w hotelu to moje uczestnicwo stoi pod znakiem zapytania.
Może zatem zróbcie beze mnie?
Ostatnio zmieniony 20 sty 2018, 22:56 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 601 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
I to jest genialny pomysł TomaszKu! Ci co nie doczytali będą mogli nadrobić zaległości i powalczymy w szerszym gronie. Ja jestem ZA!TomaszK pisze:Mam inną propozycję. Wstrzymajmy się w takim razie do powrotu Yvonne, ja przez ten czas wymyślę następne 20 pytań i za dwa tygodnie zrobimy jeszcze dwie tury konkursu. Co Wy na to ?
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 301 razy
Super! Kończę Dagome i biorę się zatem za NP!Czesio1 pisze:I to jest genialny pomysł TomaszKu! Ci co nie doczytali będą mogli nadrobić zaległości i powalczymy w szerszym gronie. Ja jestem ZA!TomaszK pisze:Mam inną propozycję. Wstrzymajmy się w takim razie do powrotu Yvonne, ja przez ten czas wymyślę następne 20 pytań i za dwa tygodnie zrobimy jeszcze dwie tury konkursu. Co Wy na to ?
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 81 razy
- Otrzymał podziękowań: 612 razy
Pytania na obydwie tury konkursu są już opracowane, nie będzie liczb (może jedna
), będą ryby, trochę imion i nazw miejscowych, ale głównie fakty. Pytania będą zarówno trudne jak i łatwe.
Będzie też jedna zmiana która już wcześniej zapowiadałem, dotycząca punktacji. Zmiana polega na zmniejszeniu premii dla osób odpowiadających najszybciej, przy zachowaniu premiowania kolejności. I tak:
Osoba która odpowie jako pierwsza otrzyma 3 punkty
druga 2 punkty
trzecia 1 punkt
czwarta 1 punkt
piąta 1 punkt.
Można brać się za odświeżanie książki.
Będzie też jedna zmiana która już wcześniej zapowiadałem, dotycząca punktacji. Zmiana polega na zmniejszeniu premii dla osób odpowiadających najszybciej, przy zachowaniu premiowania kolejności. I tak:
Osoba która odpowie jako pierwsza otrzyma 3 punkty
druga 2 punkty
trzecia 1 punkt
czwarta 1 punkt
piąta 1 punkt.
Można brać się za odświeżanie książki.