Próba odbudowy zamku malborskiego

Dział poświęcony sprawom ogólnym dotyczącym wolnych dyskusji o wszystkim
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Nietajenko pisze: pozornie nierozwiązywalny spór da się w prosty sposób rozwiązać przy zachowaniu dobrej woli bo, jak wcześniej napisałem, uważam że opiera się on na pozorach.
Wybacz Nietajenko ale spór nie opiera się na pozorach.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nietajenko
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Tytuł: Użytkownik chwilowo nieaktywny
Miejscowość: Olsztyn
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Nietajenko »

zbychowiec pisze:Myślałem, że także Tobie, Nietajenko, tytuł się spodoba. Cóż..
Zbychowcu, jak napisałem wrodzone i niespożyte pokłady dystansu do siebie również pozwalają mi wyczuć wysublimowany żart. Jednak w świetle premiery filmu Powstanie Warszawskie, które traktuje o wojnie światowej poprzedzającej tę z mojej inicjatywy, tytuł ten dawał lekki zgrzyt. Pozwoliłem sobie zatem na jego zmianę. :-)
Refert non fatigo et consolatoria calceamenta...
Harpagan http://www.harpagan.pl/rajd/
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Nietajenko pisze:Jednak w świetle premiery filmu Powstanie Warszawskie, które traktuje o wojnie światowej poprzedzającej tę z mojej inicjatywy, tytuł ten dawał lekki zgrzyt.
A nie zauważyłeś że Twoja inicjatywa wywołała dokładnie to samo czyli jedynie ZGRZYT w naprawdę miłej atmosferze pozlotowej? Po co to było Nietajenko?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

Ja myślę, że:
1. to se ne vrati,
2. fora są otwarte dla wszystkich i ani na jednym ani na drugim nie trzeba się logować żeby sobie poczytać,
3. to jest 'free country' i każdy może robić co chce, więc również tworzyć inicjatywy i w nich uczestniczyć.
4. nie na tym forum powstały pojęcia 'konkurencyjne' i 'sprzeczność interesów'
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

PawelK pisze:Ja myślę, że:
1. to se ne vrati,
2. fora są otwarte dla wszystkich i ani na jednym ani na drugim nie trzeba się logować żeby sobie poczytać,
3. to jest 'free country' i każdy może robić co chce, więc również tworzyć inicjatywy i w nich uczestniczyć.
4. nie na tym forum powstały pojęcia 'konkurencyjne' i 'sprzeczność interesów'
:564:
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

PawelK pisze:Ja myślę, że:
1. to se ne vrati,
Dokładnie tak
PawelK pisze: 2. fora są otwarte dla wszystkich i ani na jednym ani na drugim nie trzeba się logować żeby sobie poczytać,
Z jednym małym wyjątkiem Pawle. U nas i shoutbox można poczytać bez logowania. ;-)
Ostatnio zmieniony 31 paź 2014, 13:34 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.
Nietajenko
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Czesio1 pisze:A nie zauważyłeś że Twoja inicjatywa wywołała dokładnie to samo czyli jedynie ZGRZYT w naprawdę miłej atmosferze pozlotowej?
Nietajenko nie uważa swojej konstruktywnej opinii za zgrzyt, a wręcz przeciwnie, za rozwiązanie, które zdaniem Nietajenki byłoby in plus dla tego forum.
PawelK pisze:1. to se ne vrati,
A czy Nietajenko napisał gdzieś o powrocie do... (hmmm) "ustawień fabrycznych". Kwintesencja opinii Nietajenki zawiera się w poniższym cytacie:
Nietajenko pisze:Skoro istnieją dwie łudząco do siebie podobne inicjatywy to Nietajenko uważa, że powinny one ze sobą współpracować i byłoby to z pożytkiem dla ich obu. Już wylinkowanie jednej inicjatywy na drugiej pozwoliłoby na przepływ informacji i zawiązywanie nowych ciekawych znajomości.
Tam gdzie zaczynają górę brać negatywne emocje tam kończy się przygoda. Nawet Samochodzik potrafił dogadać się z Baturą gdy chodziło o dobro sprawy...
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

Nietajenko pisze:gdy chodziło o dobro sprawy...
To jest chyba kluczowe. Czy jest jakaś sprawa, która wymaga szczególnych działań? Czegoś nie wiem? To może warto przedstawić szerszemu forum jaki to poważny problem mamy i wspólnie zaradzić.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Nietajenko pisze: Tam gdzie zaczynają górę brać negatywne emocje tam kończy się przygoda. Nawet Samochodzik potrafił dogadać się z Baturą gdy chodziło o dobro sprawy...
Zapewniam Cię Nietajenko, że przeżyliśmy wspaniałą przygodę na złoczyńcowym zlocie i nie było w trakcie jego trwania ani przed ani po zlocie żadnych negatywnych emocji. I mam nadzieję, że tak zostanie.
Nietajenko pisze: Nietajenko nie uważa swojej konstruktywnej opinii za zgrzyt, a wręcz przeciwnie, za rozwiązanie, które zdaniem Nietajenki byłoby in plus dla tego forum.
Skoro istnieją dwie łudząco do siebie podobne inicjatywy to Nietajenko uważa, że powinny one ze sobą współpracować i byłoby to z pożytkiem dla ich obu. Już wylinkowanie jednej inicjatywy na drugiej pozwoliłoby na przepływ informacji i zawiązywanie nowych ciekawych znajomości.
Podstawowe założenia forum jak i kierunki jego rozwoju zostały nakreślone w lipcu zeszłego roku i przypomnę tylko nieśmiało, że Nietajenko też brał w tym udział.
Nietajenko
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Istna Wieża Babel, daję słowo! No cóż, chciał dobrze, dostał po nosie. :-/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum ogólne”