Muzyka naszych marzeń i snów

Dział poświęcony muzyce
Fantomas
Zlotowicz
Zlotowicz
Podziękował;: 182 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy

Post autor: Fantomas »

Mam kilka płyt Depeche Mode, choć fanem nie jestem. Kiedy ich usłyszałem po raz pierwszy grali tak
Fantomas
Zlotowicz
Zlotowicz

A oto jak inni potrafią zagrać utwory DM. Tą wersję usłyszałem lata temu w MTV w programie Paula Kinga "120 Minutes".
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Fantomas pisze:Mam kilka płyt Depeche Mode, choć fanem nie jestem. Kiedy ich usłyszałem po raz pierwszy grali tak
Moja ulubiona piosenka! :-)
Fantomas
Zlotowicz
Zlotowicz

Yvonne to z "Music For The Masses" dobra płyta
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Fantomas pisze:Yvonne to z "Music For The Masses" dobra płyta
No wiem, wiem.
To przecież mój ulubiony zespół od siódmej klasy podstawówki, czyli od bardzo dawna :-D
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Piosenka na czasie...
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

W Empiku do jutra jest promocja na płyty i filmy "3 za 2".
Ja skorzystałam, bo naprawdę warto.
Co prawda książek w Empiku nie kupuję, bo ceny mają z kosmosu, ale płyty i filmy owszem.
Von Dobeneck
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Von Dobeneck »

Yvonne pisze:To przecież mój ulubiony zespół od siódmej klasy podstawówki, czyli od bardzo dawna
Przepraszam uprzejmie, a KATA słyszała?
Von Dobeneck

A co Wy na to?

Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

My na to OK!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Von Dobeneck

johny pisze:My na to OK!
To fajnie. :-) Naprawdę lubię Niemena, jego piosenki są bardzo refleksyjne, a ja u schyłku życia stałem się refleksyjny. Ale może za późno...
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Von Dobeneck pisze:Naprawdę lubię Niemena, jego piosenki są bardzo refleksyjne
Zgadza się! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Von Dobeneck

Ależ Edmund Feting miał głos. Mnie po prostu hipnotyzuje. Do ballady o Czterech Pancernych też pasował, w dodatku słychać wyraźnie każdą końcówkę wyrazu, czego po dzisiejszych artystach próżno oczekiwać.

Von Dobeneck

Co prawda, preferuję Metal i Hard Rock, ale chyba mam wiele z Punka. Tak jak oni, mam gdzieś rządy, wybory i całą tę ogłupiającą bandę kretynów, nastawionych na zysk i wygraną w wyborach. Dlatego lubię punkrockowe kawałki:

Von Dobeneck

Dla Fantomasa. Szczerzy do bólu :-D

A tu oryginał:

Tutaj widać różnice między Punk Rockiem w wydaniu brytyjskim, a naszym, siermiężnym i wręcz prostackim. Nie wiem właściwie z czego wynikały takie różnice. Przecież mogli grać tak jak ci z Zachodu, nic ich w tym nie powstrzymywało, a jednak wybrali brudny, chamski Punk Rock rodem z Polski. Nie potrafię tego zrozumieć, przecież warsztat mieli nie gorszy, umiejętności i pomysły całkiem na poziomie. Co spowodowało, że większość poszła w taką chałturę, oprócz nielicznych wyjątków, chociażby Dezertera i starej Siekiery z Budzyńskim. Fantomasie, jako największego Punkrokowca w naszej społeczności, proszę do tablicy. :-P :-D :-D :-D
Von Dobeneck

Nie pamiętam czy wstawiałem, ale przez ten teledysk, kochałem się w Urszuli ze dwa lata(miałem w porywach między 10 a 11 lat, sami powiedzcie, miałem dobry gust no nie? :-D ).

Urszula w tej krótkiej spódniczce i pończochach(mam nadzieje, że to były pończochy) i w tym fartuszku wyglądała obłędnie.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 16:37 przez Von Dobeneck, łącznie zmieniany 1 raz.
Von Dobeneck

Teraz też refleksyjnie. Pamięci Anny Jantar. Chociaż pamiętam z tamtych lat plotki, że Jarosław Kukulski, mąż Anny Jantar, tak naprawdę był z Haliną Frąckowiak. Ile w tym prawdy nie wiem, ale piosenka naprawdę fajna.:

Von Dobeneck

No i to. Nigdy nie przepadałem za Wodeckim, ale ta piosenka ma jakiś czar. Zawsze mnie przejmuje i nigdy nie przerywam słuchania. Niesamowita:

A tutaj Mateusz Ziółko, jako Zbigniew Wodecki w Twoja Twarz Brzmi Znajomo, już po jego śmierci. Wykonanie niesamowite:

Von Dobeneck

Czesiu, Ty byś się też mógł udzielić w muzyce, a nie tylko kary, upomnienia i bany. :-P :-D :-D :-D
Von Dobeneck

Mam wyrzuty sumienia, że nie doceniałem tych artystów kiedy żyli, a jak już ich zabrakło, to czegoś mi brakuje...

Von Dobeneck

Niedawno moja matka oświeciła mnie odnośnie Włodzimierza Korcza. Zawsze myślałem, że jest mężem Alicji Majewskiej, bo zawsze śpiewała jego kompozycje, tymczasem okazuje się, że jest mężem Elżbiety Starosteckiej, ale pewnie tylko starsi ją znają, bo od bardzo dawna nie gra w żadnych filmach.

Von Dobeneck

Dobra, nie chcecie się udzielać, to nie :-P :-P :-P
Niech wystąpi moja mroczna dusza:
Kapela Varga Vilkernesa, który zabił nożem swojego kumpla z Mayhem, bo czuł się zagrożony, gdyż tamten groził mu śmiercią(też bym tak zrobił, bez skrupułów, gdybym tylko wyczuł zagrożenie). Prawdziwy Black Metal Drugiej Fali, ale bardzo klimatyczny i mający moc, którą chyba tylko ja wyczuwam.
Von Dobeneck

świętość Blackmetalowców, Bathory ze znamienną okładką Kozła. Muzyka monumentalna, niegodziwa, mroczna i wspaniała. Tylko wolny człowiek, nie skalany kajdanami wiary, może się zachwycić tym mrokiem i bezdusznością. Piękno nieskalane:

Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Von Dobeneck pisze:Niedawno moja matka oświeciła mnie odnośnie Włodzimierza Korcza. Zawsze myślałem, że jest mężem Alicji Majewskiej, bo zawsze śpiewała jego kompozycje, tymczasem okazuje się, że jest mężem Elżbiety Starosteckiej, ale pewnie tylko starsi ją znają, bo od bardzo dawna nie gra w żadnych filmach.
Ja tak myślałam do teraz!
Naprawdę nie jest mężem Majewskiej? :shock:
A Starostecką kojarzę oczywiście. Grała Stefcię przecież.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 17:20 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
Von Dobeneck

Ten kawałek wstawiam jak tylko myślę, że ktoś może się wsłuchać. To jest po prostu mistrzostwo. Wieje takim mrokiem, że gdyby to nie muzyka a rzeczywistość, to mroziłby krew w żyłach i mroził łzy rozpaczy. Tu nie ma litości ani nadziei. Czyste ZŁO, które cię wzywa...Brrr

Von Dobeneck

Yvonne pisze:
Von Dobeneck pisze:Niedawno moja matka oświeciła mnie odnośnie Włodzimierza Korcza. Zawsze myślałem, że jest mężem Alicji Majewskiej, bo zawsze śpiewała jego kompozycje, tymczasem okazuje się, że jest mężem Elżbiety Starosteckiej, ale pewnie tylko starsi ją znają, bo od bardzo dawna nie gra w żadnych filmach.
Ja tak myślałam do teraz!
Naprawdę nie jest mężem Majewskiej? :shock:
A Starostecką kojarzę oczywiście. Grała Stefcię przecież.
No wyobraź Sobie, że nie jest mężem Majewskiej. Też byłem o tym przekonany. Ale rzeczywiście Stefcia, czyli Elżbieta Starostecka to jego żona. :-) Domyślam się, że dalszej playlisty nie posłuchasz. :-D
Von Dobeneck

Kwintesencja Death Metalu by Death:

Fantomas
Zlotowicz
Zlotowicz

Dobek ja za młody jestem żeby pamiętać koniec lat 70-tych. Nie wiem czy taka muzyka w ogóle docierała do Polski. Kiedy Iggy Pop tarzał się w szkle i śpiewał "Now I Wanna Be Your Dog" w Polsce Czerwone Gitary śpiewały o niczym. Nie wiem czy w 1976 albo 1977 był ktokolwiek w Polsce kto odpowiedziałby na punkowe "zrób to sam". Motywy do buntu były większe w Polsce Edwarda Gierka, niż w Anglii Margaret Thatcher. Ale nie było polskiego Rottena, Strummera albo nawet Sida. Pierwsza płyta Siekiery "Nowa Aleksandria" była świetna, ale to 1986 r. muzyka się zmieniła.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

God Save The Queen, The fascist regime... NMTB Pistolsow jest zajebiste. 😊
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2020, 15:01 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Fantomas
Zlotowicz
Zlotowicz

Czy w Polsce AD 1977 ktokolwiek tak grał, albo chociaż wyglądał. Młodzież w Wielkiej Brytanii miała dość gwiazd rocka ubranych jak drag queen i produkujących egzaltowane rock opery. Punk był prawdziwy, czuło się go całym sercem i duszą. I każdy mógł stworzyć punkowy zespół
ODPOWIEDZ