Dziękuje Eksploratorze! Od razu mi się miło zrobiło, humor się poprawił bo zanim przeczytałam, wściekałam się gdyz tymczasem jestem już w Kambodży, musiałam stoczyć walkę najpierw w sprawie komarów, które latają w pokoju. A ja nie mam nerwów, żeby oglądać, który jest w paski, a który nie. Malaria pół biedy bo zażywam tabletki. Później, kiedy usiłowałam podłączyć się do internetu, okazało się, ze internet beznadziejny wiec musiałam stoczyć walkę o internet.Eksplorator63 pisze:Czad,super mało powiedziane . Bruniu ładnie wyglodasz w tym samochodzieBrunhilda pisze:No naprawde! Super! To byla najfajniejsza cześć wycieczki! Cieszę się, ze to znalazłam!johny pisze:Ale CZAD!!!
Obrazek.
Hanoi zimą Siem Reap latem 2019
-
Brunhilda
- Zlotowicz

- Podziękował;: 108 razy
- Otrzymał podziękowań: 142 razy
-
Brunhilda
- Zlotowicz

Kolejny dziedziniec, kolejny staw. Tym razem, żeby nie było wątpliwości kto tu rządzi , z flaga w tle.

Ostatnio zmieniony 17 lut 2019, 02:03 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

A drugie mandarynkowe, jest na szczęście ogólnie. Wietnamczycy są bardzo przesądni. Na przykład sytuacja z dziećmi. Kiedy rodzą się dziewczynki to wszyscy próbuje jeszcze i jeszcze, póki nie pojawi się chłopiec. Chłopiec zapewnia rodzicom byt na starość, widoczni ma obowiązek tradycyjnie zająć się rodzicami. A dwóch chłopców to już w ogóle szczęście!! Ale uwaga., trzech? Wszyscy myśleliby, ze wow! Super! Ale nie! Trzech chłopców to tragedia. Alage satanista. Bieda murowana, jak się eurodzi trzeci syn, ludzie zamykają biznesy itp bo po co ciągnąć skoro wiadomo. Ze i tak runie? Tak wiec jak uridzi się drugi synek, koniec, nawszelkimwypadek więcej dzieci się nie rodzi w rodzinie.

-
Brunhilda
- Zlotowicz

I dochodzimy do głównej pagody świątyni Literatury. Przed nią oczywiście drzewko mandarynkowe, i bonsai.

Ostatnio zmieniony 17 lut 2019, 02:28 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

Na tympanonie jakby pagody cztery zwierzęta , które oczywiście symbolizują coś. Zdjęcia nie ma bo brzydkie to było, sorry. Ale lew-siła, smok-szczęście, powodzenie, feniks-urodę, żółw-długowieczność.
Udynek, ktor6 widać na zdjęciu wyżej, za drzewkiem bonsai zawiera płyty cementowe czy kamienne? Zaraz napisze o tym.
Udynek, ktor6 widać na zdjęciu wyżej, za drzewkiem bonsai zawiera płyty cementowe czy kamienne? Zaraz napisze o tym.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2019, 02:36 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

W pogodzie czci się Konfucjusza. Zwróćcie ofiary na dary składane przez wiernych. Głównie owoce ale tez i ciasteczka czy coś.

Ostatnio zmieniony 17 lut 2019, 02:38 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

Rzeczywiscie, z tymi wszystkimi problemami chyba powinnam była złożyć jakaś ofiarę. Darwin na razie OK, to teraz Aborygeni w Sydney nie są pewni czy mogą partycypować w tym study. No zwariować można.TomaszK pisze:Złożyłaś ofiarę ?Brunhilda pisze: Ciekawostka. Jest to pagoda poświęcona nauce.![]()
[quote="TomaszK”]
Faknie zabrzmiało, ja też mam kolekcję płyt
Ale płyt do grania czy innych ta kolekcja?
Ostatnio zmieniony 18 lut 2019, 01:31 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

I czas na małe co nieco... wieprzowina z sałatka z pędów banana
Ten sosik w rogu można, ba! trzeba bo pyszne pokropić tymi zielonymi, miniaturowymi mandarynkami.

Ten sosik w rogu można, ba! trzeba bo pyszne pokropić tymi zielonymi, miniaturowymi mandarynkami.

Ostatnio zmieniony 18 lut 2019, 16:49 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.