Bez. A czy to oznacza, że każdy dostanie to co zamówi ? Bo zrozumiałem, że zostanie wybrane jedno, najpopularniejsze danie.Czesio1 pisze:Z rosołem czy bez?TomaszK pisze:Pod Jelonkiem poproszę dwa kartacze,
Zlot na Suwalszczyźnie - Kortumowo 2
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Nie. W Jelonku wybieramy z tego menu, które podałem i co kto zamówi to dostanie.TomaszK pisze:Bez. A czy to oznacza, że każdy dostanie to co zamówi ? Bo zrozumiałem, że zostanie wybrane jedno, najpopularniejsze danie.Czesio1 pisze:Z rosołem czy bez?TomaszK pisze:Pod Jelonkiem poproszę dwa kartacze,
W Albatrosie będziemy negocjować bo pani powiedziała, żebyśmy wybrali dwa z podanych pięciu zestawów i tylko z nich coś zamawiali.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
- Czesio1
- Administrator

Obiady mamy zarezerwowane na 1, 3 i 4 maja. Pozostaje wolny termin obiadowy w czasie spływu tratwami. Nie wiem jakie są warunki na tratwach ale może dałoby się zorganizować w jakiś sposób wspólna biesiadę?TomaszK pisze:Jeżeli dostanę taką propozycję, to bardzo chętnie. Ale jak rozumiem, decyzje w tym zakresie jeszcze nie zapadły.Hanka pisze:a co z sosem do spaghetti.? Przyrządzisz TomaszKu?
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Gdzie? Na tratwach? :shock:Mysikrólik pisze:Pytanie podstawowe, które chyba już zadawałem, czy tam jest dostęp do prądu?Czesio1 pisze:Obiady mamy zarezerwowane na 1, 3 i 4 maja. Pozostaje wolny termin obiadowy w czasie spływu tratwami. Nie wiem jakie są warunki na tratwach ale może dałoby się zorganizować w jakiś sposób wspólna biesiadę?
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
świetnie!Czesio1 pisze:Ten trzeci to stołówka w Posejnelach. Mamy tam zarezerwowane miejsce. Obiady wybierzemy na miejscu.
Czyli faktycznie zostają jedynie tratwy.
Ale tam to chyba kanapki wchodzą w grę?
Bo jak na tratwach gotować? Albo nawet odgrzać?
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2019, 09:42 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yvonne
- Moderator

Słuchajcie, a co ze śniadaniem 1 dnia zlotu?
Sklepy będą zamknięte, więc trzeba albo przywieźć z domu, albo zrobić zakupy wieczorem po przyjeździe we wtorek.
johny, rozumiem, że w kuchniach w domkach są naczynia, takie jak talerze, kubki i sztućce? Deski do krojenia? Duże noże?
Sklepy będą zamknięte, więc trzeba albo przywieźć z domu, albo zrobić zakupy wieczorem po przyjeździe we wtorek.
johny, rozumiem, że w kuchniach w domkach są naczynia, takie jak talerze, kubki i sztućce? Deski do krojenia? Duże noże?
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2019, 09:44 przez Yvonne, łącznie zmieniany 2 razy.
- johny
- Moderator

Można grillować na przykład.Yvonne pisze:Bo jak na tratwach gotować? Albo nawet odgrzać?
Nie mam zielonego pojęcia, dopytam się ale myślę, że nie.Yvonne pisze:johny, rozumiem, że w kuchniach w domkach są naczynia, takie jak talerze, kubki i sztućce? Deski do krojenia? Duże noże?
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Yvonne
- Moderator

Nie? :shock:johny pisze: Yvonne napisał/a:
Nie mam zielonego pojęcia, dopytam się ale myślę, że nie.
Zawsze w takich domkach są naczynia przecież.
Zapytaj johny, koniecznie, bo przecież na czymś musimy jeść śniadania i kolacje.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

Wiadomo, że w czasie pływania to nie, ale jak dobijemy gdzieś na miejsce, to nie ma tam żadnego prądu?johny pisze: Gdzie? Na tratwach? :shock:
Pytam, bo nie wiem jak to jest zorganizowane. Czasem na biwakach jest skrzynka z prądem.
Pozostaje jeszcze butla gazowa z palnikiem. Tylko że w grę wchodzi raczej danie jednogarnkowe. Podejrzewam, że po podgrzaniu sosu do spaghetti, oczekiwanie na makaron mogłoby nas zabić przy tej ilości osób i jednym palniku. Z elektrycznym oczywiście łatwiej.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

Wychodzi na to, że z braku prądu i problemu z użyciem gazu, powinniśmy się skupić na grillu.
Mięso można zamarynować wcześniej, a i zwykłe kiełbaski zwykle mają wzięcie. Z resztą w dobie marketów to nie jest żaden problem.
Yvonne, nie jadasz nic z grilla? Chodzi mi oczywiście o jakieś warzywa, grzyby, czy chociażby oscypki?
Mięso można zamarynować wcześniej, a i zwykłe kiełbaski zwykle mają wzięcie. Z resztą w dobie marketów to nie jest żaden problem.
Yvonne, nie jadasz nic z grilla? Chodzi mi oczywiście o jakieś warzywa, grzyby, czy chociażby oscypki?
- johny
- Moderator

Dobijamy do polany u rolnika. I tam nocujemy. Szczere pole...Mysikrólik pisze:Wiadomo, że w czasie pływania to nie, ale jak dobijemy gdzieś na miejsce, to nie ma tam żadnego prądu?
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2019, 10:58 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Yvonne
- Moderator

Zadzwoniłam i zapytałam o te naczynia.
Otóż naczynia, takie jak talerze, szklanki, miseczki są do pobrania w recepcji.
Dla chętnych.
Nieodpłatnie.
Natomiast nie ma desek do krojenia i dużych noży.
Dla chętnych.
Nieodpłatnie.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2019, 11:07 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

Jesteśmy, jesteśmy, TomaszKu, dowiem się i dopytam. Nie wyobrażam sobie, żeby kolejny zlot miał się odbyć bez ogniska.TomaszK pisze:Jest tu kto ? Nikt mnie nie słyszy ? Co z tym grillem lub ogniskiem ?
Ech, nie zdążyłem nawet napisać, że będę rozmawiał z panią z ośrodka w innej sprawie to dopytam i o te szczegóły a już Yvonne się dowiedziała.Yvonne pisze:Zadzwoniłam i zapytałam o te naczynia.
Dla chętnych.
Nieodpłatnie.