A nie możesz jej zapodać już teraz Yvonne?Yvonne pisze:Ale za to dzisiejsza zagadka będzie naprawdę łatwa i przyjemna
06 - "Pan Samochodzik i Złota Rękawica" - część wo
A skąd, już niemowa jest bardziej rozmowny niż ja.Yvonne pisze:Ale Ty się wygadany ostatnio zrobiłeś, DobekVon Dobeneck pisze: Yvonne napisał/a:
Ale za to dzisiejsza zagadka będzie naprawdę łatwa i przyjemna
Taaa, tak łatwa i przyjemna jak kopanie rowu melioracyjnego na 30-sto stopniowym mrozie, łyżką stołową.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
To może ja Ci pomogę wymyślić, a potem pierwszy odgadnę.Yvonne pisze:Spokojnie, Dobek.Von Dobeneck pisze:Najlepsza wiadomość dla mnie, to byłoby przyznanie 100 punktów za sam udział w konkursie.
Jeszcze nie wymyśliłam trzeciej zagadki wolnej, więc jak do soboty nic nie wymyślę, to każdy dostanie awansem 20 punktów
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
Ale tylko tym użytkownikom, których loginy zaczynają się i kończą na tę samą literęVon Dobeneck pisze: Najlepsza wiadomość dla mnie, to byłoby przyznanie 100 punktów za sam udział w konkursie.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
Albo mają na początku "V" jak Victoria.irycki pisze:Ale tylko tym użytkownikom, których loginy zaczynają się i kończą na tę samą literęVon Dobeneck pisze: Najlepsza wiadomość dla mnie, to byłoby przyznanie 100 punktów za sam udział w konkursie.![]()
![]()
Ostatnio zmieniony 12 paź 2016, 16:55 przez Von Dobeneck, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Dodatkowo dołączam plik tekstowy w Wordzie, abyście mogli sobie go otworzyć z większym tekstem.
- Załączniki
-
- Zagadka wolna 2 - część 1.docx
- (23.25 KiB) Pobrany 152 razy
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Jeszcze kilka słów dodatkowych do zagadki:
1. Zgodnie z obietnicą, potwierdzam, że w tej zagadce można zdobyć punkty bonusowe, ponieważ kilka elementów może mieć dwojakie wyjaśnienia. Osoby, które przyślą takie rozwiązania, otrzymają dodatkowe punkty.2. Aby zagadka nie była za łatwa, dodatkowo proszę, aby każdy wraz z rozwiązaniem odpisał Tomaszowi na jego apel.
3. Rozwiązanie wraz z listem do Tomasza proszę przesyłać do mnie do piątku do godziny 20:00.
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
No to dała czadu... 
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Dla mnie, prostego człowieka, niezbyt hojnie obdarzonego intelektem to enigma. I mówię to całkiem poważnie.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- misia
- Zlotowicz

- Miejscowość: miasto Łódź
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Yvonne pisze:Jeszcze kilka słów dodatkowych do zagadki:1. Zgodnie z obietnicą, potwierdzam, że w tej zagadce można zdobyć punkty bonusowe, ponieważ kilka elementów może mieć dwojakie wyjaśnienia. Osoby, które przyślą takie rozwiązania, otrzymają dodatkowe punkty.
2. Aby zagadka nie była za łatwa, dodatkowo proszę, aby każdy wraz z rozwiązaniem odpisał Tomaszowi na jego apel.
3. Rozwiązanie wraz z listem do Tomasza proszę przesyłać do mnie do piątku do godziny 20:00.
Ale jaki apel, prosimy o konkrety
Ostatnio zmieniony 11 paź 2016, 22:38 przez misia, łącznie zmieniany 1 raz.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
No ale po pierwsze, to był Rejewski a po drugie, jak słusznie zauwazylas6 był z Bydgoszczy a nie z zapyziałej Łodzi.Yvonne pisze:I Enigmę udało się złamaćDla mnie, prostego człowieka, niezbyt hojnie obdarzonego intelektem to enigma. I mówię to całkiem poważnie.![]()
Tylko, że Rejewski był z Bydgoszczy
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Nic z tych rzeczy TomaszKu. Kartkę z notatkami chyba udało mi się rozgryźć ale to dopiero połowa sukcesu. I to ta mniejsza połowa.TomaszK pisze:Taa... akurat. Pewnie już wysłał rozwiązanie.Czesio1 pisze:To mało powiedziane. Ja nawet nie wiem jak się do tego zabrać.
Pytanie mam do Yvonne. Czy te liczby z notatkami na pewno się zgadzają? Konkretnie chodzi mi o te przy strzałce czy są dokładne?