Adam Bahdaj - Czas trwania podróży zajeden uśmiech

Dział poświęcony literaturze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kynokephalos
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Miejscowość: z dużego miasta
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Adam Bahdaj - Czas trwania podróży zajeden uśmiech

Post autor: Kynokephalos »

Nie wiem, czy do książki nie wkradła się pomyłka co do liczby dni jaką zajęła podróż.

Rozmyślania Poldka na jachcie: "Wspaniała podróż. Nigdy nie przypuszczałem, że moja włóczęga skończy się tak romantycznie. Po jedenastu dniach wędrówki — jak Odyseusz — wracałem na łono rodziny."

A mi wyszło dziesięć dni:
Dzień 1: Ranek na dworcu W Warszawie, pierwszy autostop, nocleg 15 km przed Płońskiem.
Dzień 2: Płońsk, pierwsze spotkanie z Meksykańcami, Brodnica, Mieliwo, nocleg nad jeziorem koło Mieliwa.
Dzień 3: Halaszle u profesora, Brodnica, nieudana jazda do Tucholi, żuk z "Papuasami", Wieżyca Kartuska, drugie spotkanie z Meksykańcami, nocleg w ich namiocie.
Dzień 4: Grzybobranie, filmowcy, niespodziewany odjazd Meksykańców, nocleg w leśniczówce koło Wieżycy.
Dzień 5: Dołączenie Cioci Uli, krótki pobyt w areszcie, jazda z piłkarzami do Tucholi, nocleg w lesie bez Dudusia.
Dzień 6: Powrót Dudusia, "wywróżenie" jazdy do Wałcza, twistowcy, nocleg w Wałczu nad jeziorem.
Dzień 7: Dyżur Dudusia, kajakowanie Cioci i Poldka, ognisko w obozie M'Naby, drugi nocleg w Wałczu.
Dzień 8: Jazda osobno do Kołobrzegu, zatrzymanie Poldka przez milicję. Poldek nocuje na komisariacie, Ciocia i Janusz na biwaku w Kamieniu Pomorskim.
Dzień 9: Poldek dociera pociągiem/pieszo/autostopem do Kamienia, śpi na jachcie studentów; Ciocia i Janusz nie wiem gdzie, chyba na wysepce?
Dzień 10: Poranne powitanie kaprala Mazanka, rejs jachetm do Międzywodzia, spotkanie Cioci i Janusza na wysepce, zakończenie wędrówki.

Czy pominąłem jakiś nocleg?

Pozdrawiam,
Kynokephalos
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2015, 00:06 przez Kynokephalos, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Wonderful things...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Re: Czas trwania podróży zajeden uśmiech

Post autor: Czesio1 »

Kynokephalos pisze: Czy pominąłem jakiś nocleg?
No i już będzie okazja żeby przebuszować książkę raz jeszcze, tym razem nie pod kątem układania pytań lecz liczenia noclegów.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Literatura”