.Przemyśl
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Przemyśl
Czasami wracamy, w miejsca, w których już byliśmy. To moja trzecia wycieczka do Przemyśla. Pierwszy raz byłem dzieckiem, w odwiedzinach u prababci. Teraz pradziadków odwiedzam tylko na cmentarzu, ale Przemyśl i bez sentymentów rodzinnych wart jest odwiedzenia.Tym razem zaczynam od Fortów Twierdzy Przemyśl.
.
.Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
Re: Przemyśl
Nie szukałem takich historii. Prawdę mówiąc dotychczas jeździłem do Przemyśla w celach "rodzinnych". 10 lat temu ogarniałem groby pradziadków, bo nikt nie wiedział czy jeszcze są i w jakim stanie, tym razem szukałem, w kolejności, grobu siostry mojej prababci (znalazłem pomimo braku nazwiska na tabliczce), męża siostry mojej babci (wiedziałem, że jest ale zdjęcia, które dostałem od kogoś kto zrobił mi przysługę były średniej jakości, po ciemku, bo ten ktoś był na cmentarzu 1 listopada) i brata mojego dziadka (niestety albo indeks, który miał mój tata był zły, albo grobu już nie ma).
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
O Cmentarzu Głównym w Przemyślu już kiedyś pisałem tutaj, teraz połączyłem u siebie tamten wpis z opisem drugiego przemyskiego cmentarza na Zasaniu.

- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
W Przemyślu pojawiły się figurki niedźwiadków, szkoda, że miasto nawet tego nie umie wykorzystać. Niezależnie - zapraszam do obejrzenia - tutaj.

- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
tym razem udało nam się odwiedzić kirkut w Przemyślu, pokazałem też zdjęcia dwóch budynków synagog, które pozostały w mieście

- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Żałuję, że jak byliśmy na Roztoczu nie pojechaliśmy do Przemyśla. Pierwotnie był w planach, ale mało casu króca bomba...
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- PawelK
- Moderator

- Kontakt: