TomaszK pisze:My niestety jednak bez Paryża, Beata uważa że tam jest niebezpiecznie.
Z tego co wiem, w opcji "bez Paryża" jest też Zbychowiec. Może klepniemy sobie jakiś lot z Krakowa i polecimy razem, jak już będziemy znać więcej szczegółów?

TomaszK pisze:My niestety jednak bez Paryża, Beata uważa że tam jest niebezpiecznie.

Yvonne pisze:Takiego pytania nie dodałam do maila, którego rozsyłałam.oldmalarz pisze:Mnie interezuje przedewszystki ilosc lazieenek na naszej noclegowni
Szkoda![]()
Ale mogę jeszcze dopytać.

Mnie tam pasuje każdy zamek, oczywiście czym taniej tym lepiej. Może być z basenem. Jeśli nie będzie, możemy się wykąpać w w Chmabord.TomaszK pisze:Bierzemy zamek ! Najwyżej będziemy sie wymieniać przy tym średniowiecznym kieracie ! A jest tam miejsce na wieczorne ognisko lub grilla ?

świetne!Mysikrólik pisze:- wypożyczenie arkuszy 8,30 € trousseau (dolna blacha, blat górny i poszewka na poduszkę)
Genialne! Tak to właśnie wygląda, jak się coś tłumaczy przez Google translate.Mysikrólik pisze:Nasi przyjaciele, bestie nie są dopuszczeni.

Pisałam Wam o tym kilka dni temu, kiedy wrzucałam kosztorys.Mysikrólik pisze:Nie mniej wynikałoby z tego, że pościele nie są obowiązkowe i można sobie wziąć śpiwór.
Otóż to.Mysikrólik pisze:Dla mnie to ok 150 zł oszczędności, a wiadomo, ziarnko do ziarnka.
Tylko że takie coś tylko w wersji autokar, a nie samolot.

Jeżeli tak będzie to jestem gotów z Paryża zrerzygnować. tym bardziej, że sama droga trochę nam czasu pochłonie.Yvonne pisze:Jeśli wybierzemy autokar, to chyba trzeba będzie się zdecydować - albo wszyscy jadą do Paryża, albo nikt. Chyba, że pogodzimy to jakoś inaczej.
Ktoś ma jakiś pomysł?

Jest pewna możliwość, z tym, że jak każdy kompromis jest zły dla wszystkich.Ktoś ma jakiś pomysł?

Firmy ktore ja znalazlam licza sosbie za 24 osoby od 350-450 euro za dzien; od 25 do 49 osob; od 550-650 za dzien, plus benzyna, plus oplaty za autostrady 50-150euro za dzien.Mysikrólik pisze:Ktoś ma jakiś pomysł?
Należy jednak pamiętać, że do samolotu należy dodać bliżej nieznany nam na razie koszt wynajęcia autokaru we Francji.
Howgh

KosmosFirmy ktore ja znalazlam licza sosbie za 24 osoby od 350-450 euro za dzien; od 25 do 49 osob; od 550-650 za dzien, plus benzyna
Autostrady konieczne przy przemieszczaniu się na miejscu w dolinie Loary? Chyba nie.Anna pisze:plus oplaty za autostrady 50-150euro za dzien.
Te dwie pozycje beda zawsze niezaleznie czy autokar z PL czy zamawiany na miejscu.

Na przemieszczanie sie w okolicy zamku nie, ale do tego zamku musisz dojechac. Wszystko jedno, czy z lotniska we Francji, czy z Polski, w ktoryms tam momencie jedziesz autostradami. A te sa w wiekszosci platne. Ceny zaleza od autostrady i od pojazdu.Yvonne pisze:NieMysikrólik pisze:Autostrady konieczne przy przemieszczaniu się na miejscu w dolinie Loary? Chyba nie.

Warto rozważyć każdą opcję więc nie zastanawiaj się tylko śmiało pytaj.PiTT pisze:Mogę spróbować dowiedzieć się w jednej zaprzyjaźnionej firmie, jak wyceniliby opcję autokarową, ale muszę podać im warunki brzegowe: skąd, dokąd, kiedy, ile osób (jaki autobus), jakie przejazdy we Francji itp. Bez tego nie będą w stanie zrobić wyceny. Czy mamy to spisane w jakiś uporządkowany sposób do takiego zapytania?
W firmie ustalają, ilu potrzeba kierowców, czy są jakieś inne dodatkowe koszty, które muszą wliczyć w cenę itp.
Oczywiście istnieje szansa, że uznają, iż nie jest to zlecenie, którego mogliby się podjąć w rozsądnej cenie. No ale zapytać mogę.