No i pewnie widać jeszcze ruwniny i pószczę.Czesio1 pisze:PawelK napisał/a:
A nie ma takich z widokiem na gury?
Nie ma, ale są z widokiem na wyrzyny
VI Forowy Zlot Złoczyńcowy Brześć Kujawski i okolice
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Misia, musimy skombinować jakieś radełko bo w czasie zlotu chyba znowu będzie Polski Top w Trójce.misia pisze:Ja wstępnie na jakiś pokoik z tolerancyjnym dziewczęciem się zapisuję, tak jak wcześniej pisałam, będę na 95%. Nie wiem od kiedy, ale dostosuję się do jakiegoś transportu z miasta Łodzi*, w ostateczności są PKSy.
* poszukuję miejsca w jakimś samochodzie
A tak w ogóle to kto to wymyślił, żeby Polski Top był w czasie Zlotu?
- Czesio1
- Administrator

TomaszKu, "radełko" to radio, odbiornik radiowy a "Polski Top Wszechczasów" to lista najpopularniejszych polskich kawałków emitowana w majowy weekend:TomaszK pisze:Mam pytanie natury organizacyjnej: co to jest "polski top w trójce" i co to jest "radełko" ?
Polski Top Wszechczasów
W zeszłym roku w Moryniu trochę słuchaliśmy z telefonu.
Ale to nie ma związku z programem zlotu także nie przejmuj się tym.
- misia
- Zlotowicz

- Miejscowość: miasto Łódź
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
No właśnie, koniecznie trzeba to radełko skołować, bo ja na moim nowym telefonie nie mogę słuchać radia, aplikacja cały czas nie działaCzesio1 pisze:Misia, musimy skombinować jakieś radełko bo w czasie zlotu chyba znowu będzie Polski Top w Trójce.misia pisze:Ja wstępnie na jakiś pokoik z tolerancyjnym dziewczęciem się zapisuję, tak jak wcześniej pisałam, będę na 95%. Nie wiem od kiedy, ale dostosuję się do jakiegoś transportu z miasta Łodzi*, w ostateczności są PKSy.
* poszukuję miejsca w jakimś samochodzie
A tak w ogóle to kto to wymyślił, żeby Polski Top był w czasie Zlotu?
- Gienek
- Zlotowicz

- Miejscowość: Szczecin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Co do występów aktorskich to ja się absolutnie nie nadaję (nawet w scence zbiorowej na pace stara wolałbym być gdzies z tyłu) , ale żałuję, że Konfiturek został pozbawiony stanowiska Skałbany, a to dlatego, że :
1) wystarczy, że 2 dni się nie ogoli i nie umyje i już wygląda jak prawdziwy zbójcerz!
2) świetnie pływa, więc nie trzeba by go poświęcać w jego ostatniej scenie.
3) coś wpominał, że mógłby nocować w namiocie, a wiadomo namiot, bunkier - mała różnica
4) wiek mniej więcej odpowiedni....
1) wystarczy, że 2 dni się nie ogoli i nie umyje i już wygląda jak prawdziwy zbójcerz!
3) coś wpominał, że mógłby nocować w namiocie, a wiadomo namiot, bunkier - mała różnica
- Czesio1
- Administrator

A to Gieniu pamiętasz?:Gienek pisze:O co wam chodzi z tym radełkiem? Pan Tomasz nigdy, ale to nigdy nie słuchałby topu wszechczasów polskiego big bitu:) .
"„Sam” wuja Gromiłły otrzymał radio.
(...)
Cały tył „sama" wypełnłał sprzęt turystyczny, który zabrałem ze sobą na urlop; we wnętrzu wozu cicho grało radio.".
Nie był to wtedy na pewno Polski Top Wszechczasów, ale kto wie czy już wtedy Pan Tomasz nie słuchał Trójki?
- Czesio1
- Administrator

Gieniu, to już na miejscu dokonamy podziału ról. Ale z tym goleniem to chyba będzie ciężko, bo jak pamiętam Konfiturek miał ze sobą bezprzewodowego Gileta i smarował się po twarzy co godzinkę.Gienek pisze:Co do występów aktorskich to ja się absolutnie nie nadaję (nawet w scence zbiorowej na pace stara wolałbym być gdzies z tyłu) , ale żałuję, że Konfiturek został pozbawiony stanowiska Skałbany, a to dlatego, że :
- Czesio1
- Administrator

Wprawdzie zaproponowałem już rolę Pilarczykowej misii ale wizja Gienia ubranego w chustkę i nadającego jak katarynka jest z pewnością warta rozważenia.TomaszK pisze:Gienek się ostatnio gadatliwy zrobił, napisał dwa posty jeden za drugim, co daje mu razem piękny wynik 11. W tej sytuacji powinien odtwarzać najbardziej wygadaną osobę w książce, czyli Pilarczykową.
-
Konfiturek
- Zlotowicz

- Tytuł: Degustator porzeczek
- Podziękował;: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 51 razy
Ja, co najwyżej, mogę zagrać szkielet leżący w bunkrach... On chyba ma najmniej kwestii mówionych, więc może spamiętam.

TomaszK pisze:Gienek się ostatnio gadatliwy zrobił, napisał dwa posty jeden za drugim, co daje mu razem piękny wynik 11. W tej sytuacji powinien odtwarzać najbardziej wygadaną osobę w książce, czyli Pilarczykową.
- Gienek
- Zlotowicz

- Miejscowość: Szczecin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Czesławie, bardzo zaimponowałeś mi znajomością tekstu " na wyrywki":). Taaaak, Pan Tomasz mógł jednak słuchać radyjka, ale podejrzewam, że czynił to tylko w trakcie jazdy, a grało cicho, bo Pana Tomasza nie interesowała muzyka, tylko najświeższe wiadomości o ukradzionych polskich zabytkach lub ... informacje o korkach? (eeee.. to chyba za bardzo naciagane:) )Czesio1 pisze: Gienek napisał/a:
O co wam chodzi z tym radełkiem? Pan Tomasz nigdy, ale to nigdy nie słuchałby topu wszechczasów polskiego big bitu:) .
A to Gieniu pamiętasz?:
"„Sam” wuja Gromiłły otrzymał radio.
(...)
Cały tył „sama" wypełnłał sprzęt turystyczny, który zabrałem ze sobą na urlop; we wnętrzu wozu cicho grało radio.".
Nie był to wtedy na pewno Polski Top Wszechczasów, ale kto wie czy już wtedy Pan Tomasz nie słuchał Trójki?
Jedno jest pewne, gdy rozbił już obóz, usłyszał szum liści i chlupot wody, alergicznie reagował na dźwięki radyjek i i nnych gigantofonów:)
A co do wyboru stacji...to na pewno słuchał trójki:)
- Czesio1
- Administrator

Oj Gieniu, Gieniu, musisz koniecznie odświeżyć Wyspę przed zlotem:Gienek pisze:Taaaak, Pan Tomasz mógł jednak słuchać radyjka, ale podejrzewam, że czynił to tylko w trakcie jazdy, a grało cicho, bo Pana Tomasza nie interesowała muzyka, tylko najświeższe wiadomości o ukradzionych polskich zabytkach lub ... informacje o korkach? (eeee.. to chyba za bardzo naciagane:) )
Jedno jest pewne, gdy rozbił już obóz, usłyszał szum liści i chlupot wody, alergicznie reagował na dźwięki radyjek i i nnych gigantofonów:)
"Nastawiłem radio w „samie” i gotując wodę na herbatę słuchałem porannego koncertu. Muzyka przywabiła Zaliczkę.
- Przyszłam posłuchać muzyki - wyjaśniła, siadając na trawie przed namiotem"