VI Forowy Zlot Złoczyńcowy Brześć Kujawski i okolice

Oficjalne zloty Miłośników Samochodzikowej Przygody
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Ja wczoraj padłam i nawet na forum nie zajrzałam :-/

Ale też się melduję i dziękuję wszystkim za niezapomniane chwile - to był piękny zlot!

Już czekam na następny :-)
Konfiturek
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Degustator porzeczek
Podziękował;: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy

Post autor: Konfiturek »

Na lokalnym portalu internetowym pozostał ślad z naszego debiutu scenicznego (znaczy się... waszego):

Obrazek

Ale mnie też w tłumie znaleziono choć robiłem wszystko, żeby się zakamuflować :evil: :evil: :evil:

Obrazek

Poniżej link do fotorelacji z tego wydarzenia:
Festyn w Brześciu Kujawskim
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dorośli bardzo rzadko przeżywają takie przygody jak Pan Samochodzik. Nie mają na to czasu.
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Wow!

Rewelacja!

Konfiturek - wyglądasz jak rasowy fotoreporter :564:
Konfiturek
Zlotowicz
Zlotowicz

Yvonne pisze:Konfiturek - wyglądasz jak rasowy fotoreporter :564:
Raczej, jakbym wypił Gienkową kawę w Plazie...
Dorośli bardzo rzadko przeżywają takie przygody jak Pan Samochodzik. Nie mają na to czasu.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Super!!
Widzisz Konfiturku, trzeba było wyjść z nami na scenę! :564:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
misia
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: miasto Łódź
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: misia »

Czesio1 pisze: [...]
Ciekawe czy ktoś z osób nie biorących udział w zlocie potrafiłby odgadnąć jakie miejsca związane z Wyspą złoczyńców przedstawiają dwa powyższe zdjęcia?
Podpowiedź do zdjęcia nr 2
Grupówka wykonana dzisiaj nad Wisłą:

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 814467.jpg medium= large=http://s5.postimg.org/g80wpzsjp/RAW_1529.jpg group=glr10668][/gimg]

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 849150.jpg medium= large= group=glr10668][/gimg]
To było najfajniejsze dla mnie miejsce na zlocie g;)

I takie jeszcze z pożegnania we Włocławku. Swoją drogą to to miasto naprawdę nie jest piękne, oprócz bulwarów, na których powstało to zdjęcie:

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 918903.jpg medium= large= group=glr10668][/gimg]
Ostatnio zmieniony 15 sie 2015, 05:44 przez misia, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Praw­da leży pośrod­ku - może dla­tego wszys­tkim za­wadza" - Arystoteles
Konfiturek
Zlotowicz
Zlotowicz

Czesio1 pisze:Super!!
Widzisz Konfiturku, trzeba było wyjść z nami na scenę! :564:
Oglądanie tego wydarzenia z perspektywy widza też było ciekawym doświadczeniem :-D
Poza tym nasza relacja byłaby wyraźnie uboższa, a pożytek ze mnie na scenie raczej znikomy.

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 022917.jpg medium= large=http://s5.postimg.org/5f2l8yq11/RAW_0995small.jpg group=glr10669][/gimg] [gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 034310.jpg medium= large=http://s5.postimg.org/7id0gmptx/RAW_0997small.jpg group=glr10669][/gimg]
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Konfiturek pisze:Oglądanie tego wydarzenia z perspektywy widza też było ciekawym doświadczeniem :-D
Poza tym nasza relacja byłaby wyraźnie uboższa, a pożytek ze mnie na scenie raczej znikomy.
Oj tam, oj tam, chodziło mi tylko o wizerunek. Bo tak naprawdę to na scenę mógł wyjść tylko sam TomaszK, który kapitalnie nas zaprezentował. Mam to wszystko nagrane i na pewno znajdzie się to na zlotowym filmie, nad którym postaram się w miarę szybko rozpocząć pracę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

I co ja bym sam robił na scenie ?
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

TomaszK pisze:I co ja bym sam robił na scenie ?
Jak to co TomaszKu? Godnie nas przedstawił i reprezentował! :564:
Awatar użytkownika
misia
Zlotowicz
Zlotowicz

To ja jeszcze dla Bruni chciałabym wystosować list pochwalny za te napoje w trzech kolorach, rodem z Australii, które uczyniły nasz jeden wieczór jeszcze bardziej miłym, radosnym, rozrywkowym i zabawnym i przekazuję info, że fani PS zdecydowanie preferują napoje białe, które migiem poszły/ ooooo... :564:
Ostatnio zmieniony 04 maja 2014, 13:20 przez misia, łącznie zmieniany 1 raz.
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Dopiero teraz wszedłem na forum, a tu już tyle zdjęć. Było super ! Moja żona też jest zachwycona, a najbardziej nam się podobały bliźniaczki Panny Moniki i Kędziorka :-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

misia pisze:To ja jeszcze dla Bruni chciałabym wystosować list pochwalny za te napoje w trzech kolorach, rodem z Australii, które uczyniły nasz jeden wieczór jeszcze bardziej miłym, radosnym, rozrywkowym i zabawnym i przekazuję info, że fani PS zdecydowanie preferują napoje białe, które migiem poszły/ ooooo... :564:
Oj tak, tak, specjalnie podziękowania dla Brunii za przesyłkę z kolorowymi napojami. Fajnie było też połączyć się za pośrednictwem skype'a z Australią i choć kilka chwil zamienić z Tobą Bruniu.
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

No tak białe wina poszły w ciągu dwóch godzin :-D Dzięki Bruniu ! Znowu będziemy mieli co wspominać. A jak się udało grzybobranie ?
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

TomaszK pisze: a najbardziej nam się podobały bliźniaczki Panny Moniki i Kędziorka :-)
Oj tak, tak, bliźniaczki są urocze. Monika z Niewidzialnych też miała dwoje uroczych dzieci. Zatem czekamy jeszcze na Kędziorka do kompletu. :564:
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

misia pisze:To było najfajniejsze dla mnie miejsce na zlocie g;)
Wiesz misiu, że dla mnie chyba też :-)
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Konfiturek wyraźnie wpadł w oko temu dziennikarzowi z Promocji Włocławskich.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:
misia pisze:To było najfajniejsze dla mnie miejsce na zlocie g;)
Wiesz misiu, że dla mnie chyba też :-)
A na mnie największe wrażenie wywarła dawna przeprawa promowa na Wiśle:
"Zgodnie z mapą, jaką mi wyrysowano przed przyjazdem w tę okolicę, właśnie w tym miejscu powinna się znajdować droga schodząca do Wisły, do dawnego promu. Odnalazłem drogę - żółciła się wśród traw porastających brzeg. Wyjechałem na nią swym „samem”, przesiadłszy się za kierownicę samochodową. „Sam”, jak ociekający wodą psiak, pomaleńku powlókł się po piasku wyżłobionymi przez wozy koleinami."
Kolein już nie było bowiem w miejscu tym ułożono drogę z płyt. Musimy jednak wziąć poprawkę na to, że śledzimy wydarzenia sprzed 50 laty.
Nie mogę wstawić fotki, bo w miejscu tym kręciłem jedynie film, ale pewnie ktoś z Was ma zdjęcie.
Awatar użytkownika
misia
Zlotowicz
Zlotowicz

To backstage z kręcenia filmiku zjazdowego g;) :

złoczyńcy - TomaszK, johny i Genek
operator - czesio
główni aktorzy - Zaliczka/Hanka, PS i harcerz
miejsce akcji - dawna przeprawa promowa przez Wisłę

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 212834.jpg medium= large= group=glr10682][/gimg]
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

TomaszK pisze:Konfiturek wyraźnie wpadł w oko temu dziennikarzowi z Promocji Włocławskich.
Ja rozumiem gender itp itd ale chyba nieco TomaszKu przesadzileś. :-D :-D :-D
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

misia pisze:To backstage z kręcenia filmiku zjazdowego g;) :
Coś mi się zdaje, że trochę czasu mi zejdzie z tym filmem zlotowym bo właśnie sprawdziłem, że nakręciłem aż 102 scenki. :-)
Awatar użytkownika
Gienek
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: Szczecin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Gienek »

Ja tez dopiero teraz zajrzałem na formum (jak to Gienek - najpóźniej ;-) ).
W domu byłem koło 22. Po sprawdzeniu maila okazało się, że mój kolejny wyjazd (tym razem do pracy) został przesunięty o parę dni :/ Może i lepiej, bo coś mnie ten zlot wymęczył ;-)
W każdym razie czujny jak zwykle Czesio1 wykorzystał natychmiast to, że jeszcze parę dni będę w domu i podesłał mi tytuł fragmentu zlotu, który mam opisać:)

Dziękuję wszystkim za kolejny zlot i wspólne odkrywanie samochodzikowych miejsc!
Mój największy podziw wzbudził NIL, który wykazał się dużą odwagą przyjeżdżając w sam środek wieczornej imprezy:)
Obrazek Obrazek Obrazek
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

johny pisze:Ja rozumiem gender itp itd ale chyba nieco TomaszKu przesadzileś. :-D :-D :-D
Może ten wielki obiektyw zrobił wrażenie na fotoreporterze :-D A może to, że mężczyźni byli na festynie rzadkością. Dominowały kobiety (co widać na zdjęciach), zapewne mamy uczniów prezentujących narodowe pokazy.
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Myślę, ze przy okazji wypada podziękować przedstawicielom Urzędu Miasta w Brześciu Kujawskim, którzy nas tak pięknie uhonorowali - przyjęli nas w sali posiedzeń Urzędu Miejskiego, zaprosili na scenę w czasie festynu, zapewnili przewodnika. Niestety nikt nie zapisał nazwisk, wiem tylko z internetu, że burmistrzem jest p. Wojciech Zawidzki.
Awatar użytkownika
Athenais
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: Bath, UK
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Athenais »

Dziękuję wszystkim za super zlot, a zwłaszcza TomaszKowi i Zbychowcowi za zaproszenie :) No i oczywiście mam nadzieję na kolejne spotkania :-D
Pozdrowienia dla wszystkich, a kto nie był, niech żałuje!
Quidquid agis, prudenter agas et respice finem
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Athenais pisze:Dziękuję wszystkim za super zlot, a zwłaszcza TomaszKowi i Zbychowcowi za zaproszenie :) No i oczywiście mam nadzieję na kolejne spotkania :-D
Pozdrowienia dla wszystkich, a kto nie był, niech żałuje!
Witaj Atenko, miło e dołączyłaś do naszego grona. Skrobnij kilka słów o sobie:
Początek przygody
Oj tak, tak, niech żałuje ten kto nie był bo przygoda była przednia!
Awatar użytkownika
Milady
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: Bezludna Wyspa
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Milady »

TomaszK pisze:Konfiturek wyraźnie wpadł w oko temu dziennikarzowi z Promocji Włocławskich.
Ja myślę, że zazdrościł mu sprzętu. :-D
Lubimy towarzystwo, ale nie mo?emy znie?? ludzi ca?y czas ko?o siebie. Wi?c gdzie? si? gubimy, potem wracamy i znów znikamy w diab?y.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Jest jeszcze jedna fotorelacja z festynu w Brześciu, na stronie http://www.kujawy.media.pl/index.php/po ... ja2014_124 Mamy zdjęcie na scenie (nie będę więcej szedł przed mikrofon, następnym razem będzie mówić któraś dziewczyna, albo przynajmniej ktoś szczuplejszy). A na innym zdjęciu moja żona sprytnie ustawiła się obok burmistrza.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

zbychowiec pisze:
misia pisze:To ja jeszcze dla Bruni chciałabym wystosować list pochwalny za te napoje w trzech kolorach, rodem z Australii, które uczyniły nasz jeden wieczór jeszcze bardziej miłym, radosnym, rozrywkowym i zabawnym i przekazuję info, że fani PS zdecydowanie preferują napoje białe, które migiem poszły/ ooooo... :564:
Przyłączam się. Winko było przednie i to zapewne dzięki niemu poszaleliśmy sobie tego wieczoru jak mało kiedy.
Oj tak, winko była prima sort! Zresztą wódeczka Kędziorka również! U mnie piękne zwięczenie weekendu - Widzewek wygrał 2-0 z Cracovią! Milady, następny mini zlocik w piątek 16.05. na Al. Piłsudskiego 138? :027:
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
panna Monika
Zlotowicz
Zlotowicz
Podziękował;: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 87 razy

Post autor: panna Monika »

Czesio1 pisze:
TomaszK pisze: a najbardziej nam się podobały bliźniaczki Panny Moniki i Kędziorka :-)
Oj tak, tak, bliźniaczki są urocze. :564:
Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa o moich królewnach. Ninka czuje się bardzo dobrze, pobiła już Oleńkę i pewną dziewczynkę w kościele, jedną rączką. Przeraża mnie to i fascynuje, choć oczywiście skarciłam.
Pozdrawiamy z Kędziorkiem wszystkich.
ODPOWIEDZ