VI Forowy Zlot Złoczyńcowy Brześć Kujawski i okolice

Oficjalne zloty Miłośników Samochodzikowej Przygody
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

Athenais pisze: kto nie był, niech żałuje!
Ja właśnie dziś pożałowałem. 4,5 godziny podróży z Zako do Krakowa to ponad moje siły. Do czasu powrotu kolei na tory pomiędzy Krakowem i Zakopanem chyba się tam już nie pojawię ale... gorąco polecam wszystkim, którzy jednak się skuszą wycieczką do stolicy Tatr, sztukę według St. Witkiewicza i W. Eljasza - "Na przełęczy" wystawianą w Teatrze Witkiewicza. Relacja literacka z wyprawy w Tatry z 1889 niczym się nie różni od tego co by można napisać dzisiaj. Nieźle się ubawiliśmy :-D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

PawelK pisze: Ja właśnie dziś pożałowałem. 4,5 godziny podróży z Zako do Krakowa to ponad moje siły. Do czasu powrotu kolei na tory pomiędzy Krakowem i Zakopanem chyba się tam już nie pojawię ale... gorąco polecam wszystkim, którzy jednak się skuszą wycieczką do stolicy Tatr, sztukę według St. Witkiewicza i W. Eljasza - "Na przełęczy" wystawianą w Teatrze Witkiewicza. Relacja literacka z wyprawy w Tatry z 1889 niczym się nie różni od tego co by można napisać dzisiaj. Nieźle się ubawiliśmy :-D
Jakiś czas temu zacząłem czytać "Na przełęczy" Witkiewicza. Nie wiedziałem nawet, że z tego powstała sztuka teatralna.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

A żeby Was zdopingować do podzielenia się wrażeniami ze Złoczyńcowego Zlotu zdradzę, że mam już pierwszą część relacji!! Ciekawe czy zgadniecie kto pierwszy napisał? :-)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
misia
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: miasto Łódź
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: misia »

Czesio1 pisze:A żeby Was zdopingować do podzielenia się wrażeniami ze Złoczyńcowego Zlotu zdradzę, że mam już pierwszą część relacji!! Ciekawe czy zgadniecie kto pierwszy napisał? :-)
Genek g;) ja też już mam, tylko muszę doszlifować.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Praw­da leży pośrod­ku - może dla­tego wszys­tkim za­wadza" - Arystoteles
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

misia pisze: Genek g;) ja też już mam, tylko muszę doszlifować.
Pudło misia. Tzn. Genek pewnie już dawno napisał (zapewne już w drodze powrotnej rejestrował po cichu pod kierownicą w tajemnicy przez Konfiturkiem i Yvonne), ale pewnie jeszcze szlifuje. :-D
Jako pierwszy swoją część relacji nadesłał NIL77!! Szacuneczek dla Niego!! :564:
Czekamy na kolejne części!!
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Czesio1 pisze:Czekamy na kolejne części!!
To se poczekacie! :-D
To taki żarcik oczywiście! Dajcie panu johnemu chwilkę bo zajęty bardzo! :-)
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze:
Czesio1 pisze:Czekamy na kolejne części!!
To se poczekacie! :-D
To taki żarcik oczywiście! Dajcie panu johnemu chwilkę bo zajęty bardzo! :-)
Chwilka minęła Panie johny a relacji niet. :-D
Myślę, że możemy sobie ustalić wstępnie termin do nadesłania relacji. Dwa tygodnie powinno wystarczy, jak sądzicie? Nie ma sensu przedłużać bo im dalej od zakończenia zlotu tym bardziej zacierają się w pamięci szczegóły. A wiadomo przecież, że diabeł tkwi w szczegółach. ;-) A zatem:

TERMIN NADSYŁANIA RELACJI TO 18 MAJA 2014 ROKU!!
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

Na oficjalnej stronie Brześcia Kujawskiego, jest obszerna fotorelacja z naszego spotkania z przedstawicielami miasta (jest też Anna) http://www.brzesckujawski.pl/index.php? ... &Itemid=70 Z kolei na fotorelacji z festynu, oprócz wystąpienia na scenie, zostaliśmy uwiecznieni w czasie przemarszu zespów, jak siedzimy w pizzerii :-)
Awatar użytkownika
Gienek
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: Szczecin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Gienek »

Echhh, pozazdrościć szybkości działania portalu z Brześcia Kujawskiego:) Jednym pisanie lub tworzenie relacji idzie szybko a innym wręcz przeciwnie:) Gnuśny Gienek na przykład wcale nie jest na etapie szlifowania, Na razie wymyślił tylko jedno zdanie (nawet nie pierwsze, ale całkiem niezłe, jak się wydaje;)...
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

TomaszK pisze:Na oficjalnej stronie Brześcia Kujawskiego, jest obszerna fotorelacja z naszego spotkania z przedstawicielami miasta (jest też Anna) http://www.brzesckujawski.pl/index.php? ... &Itemid=70 Z kolei na fotorelacji z festynu, oprócz wystąpienia na scenie, zostaliśmy uwiecznieni w czasie przemarszu zespów, jak siedzimy w pizzerii :-)
Super, że na stronie Brześcia ukazała się foto-relacja ze spotkania z nami! Na pewno zrewanżujemy się naszą relacją a również i foto-albumem z całej naszej wyprawy. :564:
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz
Podziękował;: 108 razy
Otrzymał podziękowań: 142 razy

Post autor: Brunhilda »

No szkoda, ze tak daleko mieszkam! Jedyne pocieszenie, ze fajnie czytać Wasze relacje i otwierać linki ze zdjęciami! O! Znajomi! :-) co prawda, zważywszy, ze spotkałam tylko Zbychowca, nie mogę powiedzieć, ze Was swietnie znam ale oczywiście niektórych rozpoznaje :-D Tomaszka ( teraz juz i zone! :-) ). Yvonne, Czesia, Johnnego, Misie! i to fajnie jest otwierać stronę np z Brzescia i szukać znajomych :-). Teraz juz rozpoznaje pannę Monike z dziewczynkami ( takie są cute!) ( acha ! Jak znajdę stosowne jaszczulki dla nich to sie zorganizuje w sprawie przesyłki panno Moniko :-) !).
Cieszę sie, ze australijske wino dotarło na czas chociaż ta firma miała jakieś sęki po drodze ale po raz drugi poszło dobrze! Misiu! Będę teraz wiedziała, żeby mierzyć w białe! :-) osobiście jestem za czerwonym raczej i dlatego, samolubnie wybrałam moze nawet i wiecej czerwonego? Ale starałam sie po równo!
Cieszę sie tez, że udało se nam a Skype porozmawiać! Trochę źle Was widziałam, szkoda! Mimo wszystko, super, ze jest taka możliwość!
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Czerwone też poszło :-)

A na stronie "Promocji włocławskich" ukazała się notatka o naszym zlocie w Brześciu Kujawskim http://promocjewloclawskie.pl/brzesc-ku ... c-kujawski
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

A ja napiszę teraz post scriptum do naszego zlotu. Choć generalnie chyba od tego w ogóle należałoby zacząć... :-D
Moja praca ma swoje dobre strony. Kilka dni temu odwiedziłem kochane Mazury a dzisiaj byłem na południu Polski i miałem okazję spotkać się z moim przyjacielem. Na krótko bo na krotko ale zawsze!
W pięknych okolicznościach przyrody usiedliśmy sobie z TomaszKiem na kawkę i wspominaliśmy tak nieodlegle nasze spotkanie...
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 413133.jpg medium= large= group=glr10805][/gimg]
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 426568.jpg medium= large= group=glr10805][/gimg]

Ja korzystając z bliskości sklepu Kacper Ryx dokupiłem sobie brakujące tomy.

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 440971.jpg medium= large= group=glr10805][/gimg]

Ale nie to było najważniejsze!!!

Otóż wybraliśmy się z TomaszKiem na ulicę Floriańską gdzie obecnie mieści się... :-)

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 454156.jpg medium= large= group=glr10805][/gimg]

Doszliśmy do wniosku, że to prawdopodobnie tutaj przyjechał TomaszNN, nie namyślając się długo weszliśmy na górę do sekretariatu! :-D
W sekretariacie przywitała nas sympatyczna Pani lat ok. 60 kilku, która potwierdziła, że w tym miejscu miał siedzibę:

ZESPÓŁ ADWOKACKI nr 3 w Krakowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po naszych prośbach (i groźbach :-D ) pani sekretarka odnalazła takie oto coś

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 506655.jpg medium= large= group=glr10805][/gimg]

Jak ja to mawiam był CZAD!!! To właśnie tutaj wszystko się zaczęło! Łezka w oku się zakręciła!
Jeszcze ostatnie zdjęcie w kultowym dla nas miejscu

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 521478.jpg medium= large= group=glr10805][/gimg]

i spełniony mogłem udać się w drogę powrotną do Łodzi!

TomaszKu - dziękuję za fantastycznie spędzony czas w Krakowie!
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 22:56 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

johny pisze: Doszliśmy do wniosku, że to prawdopodobnie tutaj przyjechał TomaszNN, nie namyślając się długo weszliśmy na górę do sekretariatu! :-D
W sekretariacie przywitała nas sympatyczna Pani lat ok. 60 kilku, która potwierdziła, że w tym miejscu miał siedzibę:

ZESPÓŁ ADWOKACKI nr 3 w Krakowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po naszych prośbach (i groźbach :-D ) pani sekretarka odnalazła takie oto coś

[url=http://www.occur.pl/images/7339d9fa/ade512fc/5c85c812fa.JPG]Obrazek[/url]

Ja ja to mawiam był CZAD!!! To właśnie tutaj wszystko się zaczęło! Łezka w oku się zakręciła!
Ajjjjjjj, niesamowite!! Johny następnym razem jak tam pojedziecie ciśnij sekretarkę, żeby odnalazła akta spadkowe wehikułu. One muszą tam gdzieś być!!
:564: :564: :564: :564: :564: :564: :564:
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

A ha, dodam, że ten zespół ma swoją siedzibę w tym miejscu od wczesnych lat 50! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Zgadzam się: to był czad ! Też mam taką kartkę z pieczątką, wkleję ją sobie do "Wyspy" z podpisami zlotowiczów.
Ale ujmij pani parę lat, bądź co bądź zapowiedzieliśmy się że jeszcze tam wrócimy :)
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Coś fantastycznego!

Ale ten maj obfity w odkrycia samochodzikowe :564:

johny - w koszuli Cię jeszcze nie widziałam.
Nieźle się prezentujesz, szczególnie z tymi Kacprami ;-)
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Ta pieczątka jest bardzo stara, pięciocyfrowe numery telefonów, były w Krakowie używane w latach 70-tych.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

TomaszK pisze:Ale ujmij pani parę lat, bądź co bądź zapowiedzieliśmy się że jeszcze tam wrócimy :)
He, he... faktycznie! :lol:
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Konfiturek
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Degustator porzeczek
Podziękował;: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy

Post autor: Konfiturek »

Skoro w Krakowie znajdujecie takie "samochodzikowe" miejsca, to poszukajcie mi czegoś w Gdańskowie! :)

A propos zlotu. Piszę właśnie swoją część relacji, a w międzyczasie staram się już lecieć z fotkami (trochę ich napstrykałem). Dorzucam jeszcze jedną "grupówkę". Ta jest o tyle istotna, że jest to chyba jedyna grupówka, na której ujawnił się Pluta (ciężko go było namówić...)

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/z ... 131066.jpg medium= large=http://s5.postimg.org/gjnezvfb9/RAW_0846small.jpg group=glr10818][/gimg]
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dorośli bardzo rzadko przeżywają takie przygody jak Pan Samochodzik. Nie mają na to czasu.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Ale fajne!!! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

zbychowiec poproszę dla mnie! :-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Konfiturek
Zlotowicz
Zlotowicz

zbychowiec pisze:Dodałem ikonkę zlotu Wyspowego (w moim podpisie). Dajcie znać, czy będzie OK, czy wolelibyście jakiś inny motyw.
Mi bardziej po głowie chodzi motyw czaszki. Ale ten też jest ciekawy. Jakby była czaszka, ktoś mógłby pomyśleć, że sympatyzujemy z pewną formację militarną w czarnych mundurach z okresu II wojny światowej ;-)

PS. A ikonka ze zlotu Fromborskiego też będzie?
Dorośli bardzo rzadko przeżywają takie przygody jak Pan Samochodzik. Nie mają na to czasu.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

zbychowiec pisze:
johny pisze:zbychowiec poproszę dla mnie! :-)
Zrobione :)
Dzięki! :564:
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
misia
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: miasto Łódź
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: misia »

Ja też chciałabym ikonkę, tylko dlaczego tam jest palma, a nawet dwie? g;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Praw­da leży pośrod­ku - może dla­tego wszys­tkim za­wadza" - Arystoteles
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

misia pisze:Ja też chciałabym ikonkę, tylko dlaczego tam jest palma, a nawet dwie?
No właśnie mi ta palma tam nie pasuje.

Chyba faktycznie czaszka byłaby lepsza, Zbychowcu :-)
Konfiturek
Zlotowicz
Zlotowicz

zbychowiec pisze:O ikonce Zlotu Fromborskiego jeszcze pomyślimy. Jaki temat byś dla niej proponował?
Może jakieś przyrządy astronomiczne? Luneta albo takie cóś?

Obrazek

W każdym bądź razie ten zlot był w mocno astronomicznym klimacie. Takim go przynajmniej pamiętam.
Hanka
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Hanka
Miejscowość: Brześć Kujawski
Podziękował;: 171 razy
Otrzymał podziękowań: 156 razy

Post autor: Hanka »

http://www.biblioteka.brzesckujawski.pl ... aktualnoci
kolejna informacja o Waszej wizycie w Brześciu Kujawskim ;-)
Hanka
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Hanka
Miejscowość: Brześć Kujawski
Podziękował;: 171 razy
Otrzymał podziękowań: 156 razy

Post autor: Hanka »

Na FC też sporo dyskusji po waszej wizycie, znajomi komentują, wspominają stare czasy, zachęcają do czytania ...
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 10:11 przez Hanka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator

Hanka pisze:Na FC też sporo dyskusji po waszej wizycie, znajomi komentują, wspominają stare czasy, zachęcają do czytania ...
I o to chodzi :564:
ODPOWIEDZ