Tatry 2015 rok i 2021 ?
-
Hanka
- Zlotowicz

- Tytuł: Hanka
- Miejscowość: Brześć Kujawski
- Podziękował;: 171 razy
- Otrzymał podziękowań: 156 razy
Dzięki johnyjohny pisze:Po prostu, niegrzecznie zwróciłeś się do mojej przyjaciółki... Tylko tyle.. A może aż tyle...RobertH pisze:O co chodzi bo ja głupi jestem
z tego co pamiętam to RobercieH Ty lubisz po górach chodzić sam, gdy byliśmy w Kościelisku nie chciałeś towarzyszyć Czesiowi, Agnieszce i mnie
co się zmieniło że teraz towarzystwa potrzebujesz??
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
To nie chodzi o słowo "milcz". Z kontekstu twego wywody można wywnioskować, ze traktujesz kobiety z góry (nie sądzę, że robisz to intencjonalnie). Jako Konfederata Konfederacie, powiem Ci, że takie działanie nie przysparza nam zwolenników. Stereotyp seksisty i "prawicowego oszołoma" znajduje potwierdzenie w takich wywodach i uwierz niezmiernie trudno będzie mi tłumaczyć komuś kto stoi z boku i czyta to wszystko, że w gruncie rzeczy jesteś fajny chłop! Bo jesteś, prawda?
Ostatnio zmieniony 07 lis 2020, 00:10 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Hanko, dziękuję za Twoją reakcję.
Mnie też bardzo oburzyły te teksty o babach i chciałam zareagować, ale się powstrzymałam, bo uznałam, że mi napiszą, że znowu marudzę.
Dziękuję
Robercie, dawno nie spotkałam się z taką postawą w stosunku do kobiet.
I jestem bardzo rozczarowana, że żaden z mężczyzn przez dwa dni nie zareagował na te wpisy.
Nieładnie, Panowie.
Hanka chodzi z Wami po górach, Milady chodziła, Ace ...
Mnie też bardzo oburzyły te teksty o babach i chciałam zareagować, ale się powstrzymałam, bo uznałam, że mi napiszą, że znowu marudzę.
Dziękuję
Robercie, dawno nie spotkałam się z taką postawą w stosunku do kobiet.
I jestem bardzo rozczarowana, że żaden z mężczyzn przez dwa dni nie zareagował na te wpisy.
Nieładnie, Panowie.
Hanka chodzi z Wami po górach, Milady chodziła, Ace ...
Ostatnio zmieniony 07 lis 2020, 09:44 przez Yvonne, łącznie zmieniany 3 razy.
- Eksplorator63
- Zlotowicz

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- RobertH
- Zlotowicz

- Tytuł: RobertH
- Podziękował;: 6 razy
Może to że kiedy byliście w górach to ja dopiero dojeżdzałem do Kościeliska ???Hanka pisze:nie chciałeś towarzyszyć Czesiowi, Agnieszce i mnie
co się zmieniło
Nie chodziłem sam .
Widzę że nie miałem własnego wyboru .Musiałem robić wszystko to samo co inni ??? Beznadziejny wpis.
Prawdziwę podejście do wolności . Masz wolność ale możesz robić tylko to na ile pozwole.
Rzuć we mnie kamieniem ,jak przez całe życie mówiłaś " ten mężczyzna" ,zamiast "ten facet ,ten chłop "
Niech żyje równość ( nierówność) traktowania mężczyzn.
Co do wpisu " z babami" , to w waszym mniemaniu jest równie obraźliwy co " z chłopami" ??????????
Ostatnio zmieniony 07 lis 2020, 12:18 przez RobertH, łącznie zmieniany 1 raz.
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
już przestań brnąć. Nie umiesz napisać "przepraszam"?RobertH pisze:uć we mnie kamieniem ,jak przez całe życie mówiłaś " ten mężczyzna" ,zamiast "ten facet ,ten chłop "
Niech żyje równość ( nierówność) traktowania mężczyzn.
Co do wpisu " z babami" , to w waszym mniemaniu jest równie obraźliwy co " z chłopami" ??????????
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- RobertH
- Zlotowicz

- Tytuł: RobertH
- Podziękował;: 6 razy
Przestaję .PawelK pisze:już przestań brnąć.
Prostuję mój wpis.
Przed wyjściem w góry,kto nie potrafi zrobić 50 przysiadów i 10 podciągnięć podchwytem , nie jest przygotowany fizycznie ,naraża grupę i zostaję z kobietami i dziećmi ,w Zakopanem by móc przejechać się kolejką na Gubałówkę na ciepłą kawę, a chłopy idą w wyższe partie.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2020, 12:31 przez RobertH, łącznie zmieniany 4 razy.
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
byś się zdziwił ale nie ma takiej szansy bo sądzę, że chętnych na wspólne wycieczki z takim typem jak Ty będzie niewiele.naraża grupę i zostaję z kobietami i dziećmi ,w Zakopanem by móc przejechać się kolejką na Gubałówkę na ciepłą kawę, a chłopy idą w wyższe partie.
-
Hanka
- Zlotowicz

- Tytuł: Hanka
- Miejscowość: Brześć Kujawski
- Podziękował;: 171 razy
- Otrzymał podziękowań: 156 razy
myślę, że jeśli będzie taka możliwość to skorzystam z gościnnych progów TomaszKa i Beatki i kolejny raz zainspirowana Twoimi wędrówkami Pawle, wyruszę na jedną z urokliwych tras, które polecałeś 
"mierz siły na zamiary" - mówią, ja czuję respekt przed potęgą gór i z pewnością nie pójdę tam, skąd nie będę mogła wrócić sama
"mierz siły na zamiary" - mówią, ja czuję respekt przed potęgą gór i z pewnością nie pójdę tam, skąd nie będę mogła wrócić sama
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
ale wiesz, że ten cytat to czysty romantyzm, ja jednak "zamiar podług sił", bo tak jak Ty nie chciałbym ryzykować braku możliwości powrotu. Niektórym się wydaje, że zawsze dadzą radę. Niech historia Dominika Sochy będzie przestrogą dla wszystkich. Byłem pod mega wrażeniem jego wyczynów jeśli chodzi o sprawność i możliwości fizyczne ale okazało się, że się przeliczył i to bardzo tragicznie.Hanka pisze:"mierz siły na zamiary" - mówią, ja czuję respekt przed potęgą gór i z pewnością nie pójdę tam, skąd nie będę mogła wrócić sama
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
Myślę, że problemem nie była miłość tylko beztroska. O ile dobrze pamiętam, to chwilę wcześniej dostał ostrzeżenie gdy wpadł do wody i w rezultacie po zmroku TOPR musiał go ściągać na dół. Ale nawet z tej jego opowieści bije "fajna przygoda" a nie "ogarnij się człowieku".Hanka pisze:Wspaniały chłopak, który kochał góry, może za bardzo...
Ale tak, jego filmy oglądało się z przyjemnością, bo oprócz beztroski, którą tam prezentował (Gerlach z Kuźnic, z dwoma bambusowymi kijkami, bez kasku) to był mega pozytywnie nastawiony do wszystkich człowiek, wiecznie uśmiechnięty i ns co ja zwróciłem uwagę, szanujący wszystkich, których spotykał na szlaku. Można znaleźć wiele relacji osób biegających po górach, którzy mają pretensje, że turyści nie zeszli im z drogi, u niego tego nie było.Hanka pisze:Dominik Socha zdobywał najpiękniejsze szczyty, dzięki nagraniom zabierał miłośników gór tam, dokąd wielu nigdy nie dotrze.
-
Fantomas
- Zlotowicz

- Podziękował;: 182 razy
- Otrzymał podziękowań: 184 razy
Spojrzałem na jego filmy na Youtube. Przecież on robił drogi wspinaczkowe. My tu piszemy o szlakach turystycznych. Dodatkowo latem lub wczesną jesienią. Ani Jagnięcy Szczyt, ani Krywań takich umiejętności nie wymagają.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2020, 15:47 przez Fantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
Robił różne, zanim wlazł na Gerlach przeszedł w miarę prosty szlak z Kuźnic przez Palenicę i dolinę Białej Wody.Fantomas pisze:Spojrzałem na jego filmy na Youtube. Przecież on robił drogi wspinaczkowe.
Niezależnie, rozmawiamy o ryzyku i igraniu a ludzie spadają również ze szlaku na Rysy, gdzie jednocześnie tysiące wchodzi i chyba nie jest to droga wspinaczkowa.
-
Fantomas
- Zlotowicz

- Podziękował;: 182 razy
- Otrzymał podziękowań: 184 razy
PawelK masz rację. Różne rzeczy się zdarzają. Myślę, że naszą intencją nie jest narażanie siebie lub innych. Mówimy o zdobywaniu szczytów w naszym zasięgu. O wejściu przy dobrej pogodzie, w grupie, która w razie czego może się cofnąć, gdyby ktoś poczuł, że przeszarżował. Ale przyznaję Tobie rację, trzeba być czujnym, ostrożnym i odpuścić sobie zbyteczne popisy.
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
O właśnieFantomas pisze:O wejściu przy dobrej pogodzie, w grupie, która w razie czego może się cofnąć, gdyby ktoś poczuł, że przeszarżował.
Oczywiście jeśli ktoś chce robić maraton, to należy zapraszać na maraton ale to zupełnie inna dyscyplina.