Marcin Ciszewski
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
- Robert_76
- Żądny przygód

- Miejscowość: Swiętochłowice
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja czytałem wszystko, oprócz ostatniej części cyklu z Servazem.
Mz. powinnaś zacząć od początku, tj. od "Bielszego odcienia śmierci" - mz. jest najlepszy, a im dalej, tym z każdą kolejną książką jest już gorzej, choc nie znaczy, że jakoś tragicznie ...
Poza Servazem jest jeszcze "Paskudna historia" - myślę, że też warto przeczytać
Z tego typu książek polecam Ci również Theorina - jego kryminały są mz. jeszcze lepsze ...
Jest jeszcze (pewnie i wiele innych, których niz znam) 4 książkowy cykl Cilli I Rolfa Börjlind
Mz. powinnaś zacząć od początku, tj. od "Bielszego odcienia śmierci" - mz. jest najlepszy, a im dalej, tym z każdą kolejną książką jest już gorzej, choc nie znaczy, że jakoś tragicznie ...
Poza Servazem jest jeszcze "Paskudna historia" - myślę, że też warto przeczytać
Z tego typu książek polecam Ci również Theorina - jego kryminały są mz. jeszcze lepsze ...
Jest jeszcze (pewnie i wiele innych, których niz znam) 4 książkowy cykl Cilli I Rolfa Börjlind
Ostatnio zmieniony 13 gru 2020, 20:22 przez Robert_76, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

- Podziękował;: 108 razy
- Otrzymał podziękowań: 142 razy
Słucham Szpilki. 6 na 10. Może to tez kwestia czytania? Czyta Olga Boladz. No nie wiem...
Troszkę się ruszyło po połowie. Pojawił się tez wątek romantyczny. Przystojny czarujący mężczyzna z sił specjalnych. Może on cos wniesie..
Troszkę się ruszyło po połowie. Pojawił się tez wątek romantyczny. Przystojny czarujący mężczyzna z sił specjalnych. Może on cos wniesie..
Ostatnio zmieniony 05 sty 2021, 13:44 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Re: Marcin Ciszewski
W oczekiwaniu w bibliotecznej kolejce na "Sobowtóra" Siembiedy wypożyczyłem sobie najnowszą książkę z meteorologicznego cyklu Ciszewskiego - "Ogień". Akcja dzieje się 6 lat po ostatnich wydarzeniach, komisarz Tyszkiewicz mieszka sobie w Portugalii, ale jak to u niego wplątuje się znów w wir niesamowitych wydarzeń. Czyta się ją bardzo fajnie, jednak lekko czegoś brakuje. Nie wiem, chyba za bardzo autor postawił na akcję i dlatego otrzymujemy na wskroś sensacyjną pozycję. Inne wątki, intryga, dylematy psychologiczne etc. pozostają zdecydowanie na boku. Nie mówię, że jest źle, ale jednak trochę to odbiega od wcześniejszych pozycji. Przede mną jeszcze zakończenie jakieś 120 stron może więc zostanę jeszcze jakoś zaskoczony? W każdym razie przeczytać można bez absmaku. 
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
No patrz, przegapiłam tę pozycję, a wcześniejsze przecież czytałam i bardzo mi się podobały.
Dzięki!
Dzięki!
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Też przegapiłem, przez przypadek, wysyłając koledze linki do serii, zobaczyłem, że jest kolejna pozycja.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Robert_76
- Żądny przygód

- Miejscowość: Swiętochłowice
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Nie wiem, czy zauważyliście, ale w międzyczasie była jeszcze książka 'Ocalić prezydenta' Ciszewskiego.
Nie jest to chyba część jego cyklu meteorologicznego, ale w 'Ogniu' parę razy jest ona wspominana.
Co do książki nic nie powiem, bo nie dałem jej póki co rady ...