Poniżej Land of Golden Fleece z 1926. Cała Australia 😊
Widać nawet jakaś wodę... nie tak jak 75 km na północny zachód od Wilcannia ( 11 godzin jazdy samochodem w głąb lądu). . Wyschnięta rzeka Darling.
ABCNews

świetnieBrunhilda pisze:O ciekawa jestem co to za historia! Matthäus Shwartz przeszedł do historii jako autor pierwszej książki , ilustrowanej, o modzie! Ciekawe, ze to mężczyzna a wydawałoby się, ze to kobieta powinna być... dokumentował wszystkie ciuchy, które nosił przez pare lat! Ciekawe czego jeszcze dokonał!

Była zdecydowanie wielką artystką.Milady pisze:Dziś rocznica śmierci jednaj z najbardziej znanych za granicą polskich malarek - Tamary Łempickiej, której obrazy bardzo cenię. Kobietę w zielonej sukni sama mam na ścianie (nie oryginał oczywiście;)) a podoba mi się jeszcze więcej jej dzieł.

Art deco.RobertH pisze:Czyżby secesja na pierwszy rzut oka .Milady pisze:Dziś rocznica śmierci jednaj z najbardziej znanych za granicą polskich malarek - Tamary Łempickiej, której obrazy bardzo cenię. Kobietę w zielonej sukni sama mam na ścianie (nie oryginał oczywiście;)) a podoba mi się jeszcze więcej jej dzieł.
Też bardzo lubię.TomaszL pisze:"Autoportret" - też całkiem ciekawy

Przypomnij co przedstawiały zalinkowane strony i jaki niosły przekaz?

Skoro dom aukcyjny nie potrafi to nie sądzę aby ktoś na forum był w stanie.

Niestety z tego co wiem, nie ma ani jednego psychiatry.

Ale jeśli potrzeba to pewnie po znajomości by się udało jakąś wizytę załatwić. Tylko ostrzegam, to nie są tanie rzeczy.Mysikrólik
Niestety z tego co wiem, nie ma ani jednego psychiatry