Tak, kapitalne miejsce.
Wakacyjny wyjazd Iryckich 2024
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Re: Wakacyjny wyjazd Iryckich 2024
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Do Sztynortu pojechaliśmy z chłopakami z podwórka, pod namiot, gdy miałem 15 lat. Wtedy to nie była komercja.
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
Tak, element nigdy nie ukończonego przez Niemców Kanału Mazurskiego. Miał połączyć jeziora mazurskie z Bałtykiem.
Ponieważ po wojnie cześć kanału znalazła się w Polsce a część w związku radzieckim, budowa została porzucona.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
- irycki
- Zlotowicz

A dzisiaj kanał Mazurski z nieco innej perspektywy.
Nie dopłynęliśmy do samego mostu kolejowego bo w wodzie leżało coraz więcej pni i gałęzi. Kanał kończy się ślepo więc nikt nie dba o jego żeglowność.
Ale na zdjęciu most widać.
Nie dopłynęliśmy do samego mostu kolejowego bo w wodzie leżało coraz więcej pni i gałęzi. Kanał kończy się ślepo więc nikt nie dba o jego żeglowność.
Ale na zdjęciu most widać.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

- Podziękował;: 108 razy
- Otrzymał podziękowań: 142 razy
Pnie i gałęzie niewidoczne! A woda jaka spokojna! Zdjęcie z tym lustrzanym odbiciem! Super!
-
Fantomas
- Zlotowicz

- Podziękował;: 182 razy
- Otrzymał podziękowań: 184 razy
Co Wy wiecie o poniemieckich śluzach? Kiedyś chyba zrobię relacje ze spaceru nad Kanałem Bydgoskim. Pokażę stary kanał wykonany przez Prusaków, a nie ten nowy kopany przez Francuzów w XX wieku. Będą śluzy, będą domy śluzowego, relikty wysadzonego przez Niemców mostu. Będzie stary młyn....
- irycki
- Zlotowicz

Jak się uważnie przyjrzeć to widać wystające spod wody gałązki w miejscu gdzie na wodzie zaczynają się śmiecie na wodzie planie. Większość tego leży pod wodą. W tle na drugim planie widać leżący pień zanurzający się w wodzie, on sięga conajmniej do połowy. Dalej jest gorzej.
A zdjęcie robiła Marysia, jako siedząca z przodu.
.