Typerek Mś Brasil 2014
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Tytuł: harcerz
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 176 razy
- stefanmalek
- Forowy Lektor
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- stefanmalek
- Forowy Lektor
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Mysikrólik
- Zlotowicz

Na tę chwilę mam typy:
złoczyńca
johny
Stefanmalek
Brunhilda
Wilhelm Tell
Wojtek? (znaczy się Czesio1)
Mysikrólik
Zostało 2h25m
złoczyńca
johny
Stefanmalek
Brunhilda
Wilhelm Tell
Wojtek? (znaczy się Czesio1)
Mysikrólik
Zostało 2h25m
Ostatnio zmieniony 11 cze 2014, 21:47 przez Mysikrólik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

Czas minął. Nikt więcej nie deklarował chęci udziału, więc wnioskuję, że wszyscy chętni się zgłosili.
Do każdego z uczestników na maila zostanie wysłany plik z typami wszystkich uczestników.
Po wpisaniu wyników meczu, oraz zdarzenia, punkty zostaną dodane i zsumowane. Każdy może śledzić sobie sam, ale oczywiście w miarę możliwości, będziemy je podawać tutaj.
Plik zostanie też umieszczony na forum do ściągnięcia przez osoby, które nie biorą udziału a chciałyby śledzić nasze zmagania, lub wstydziły się zagrać i chcą to zrobić samemu.
Na początek podaje nasze typy(wg kolejności zgłoszeń) na pierwszy dzień(wg dni brazylijskich, ale czasu polskiego - u Bruni to wyjdzie zupełnie inaczej
):
12 VI - 22:00
Brazylia - Chorwacja
johny 2-0
złoczyńca 2-0
Mysikrólik 1-1
Stefanmalek 2-1
Brunhilda 1-0
Wilhelm Tell 3-1
Czesio1 2-0
Mecz o 22:00 czasu polskiego. Miłego oglądania i ściskania kciuków.
Do każdego z uczestników na maila zostanie wysłany plik z typami wszystkich uczestników.
Po wpisaniu wyników meczu, oraz zdarzenia, punkty zostaną dodane i zsumowane. Każdy może śledzić sobie sam, ale oczywiście w miarę możliwości, będziemy je podawać tutaj.
Plik zostanie też umieszczony na forum do ściągnięcia przez osoby, które nie biorą udziału a chciałyby śledzić nasze zmagania, lub wstydziły się zagrać i chcą to zrobić samemu.
Na początek podaje nasze typy(wg kolejności zgłoszeń) na pierwszy dzień(wg dni brazylijskich, ale czasu polskiego - u Bruni to wyjdzie zupełnie inaczej
12 VI - 22:00
Brazylia - Chorwacja
johny 2-0
złoczyńca 2-0
Mysikrólik 1-1
Stefanmalek 2-1
Brunhilda 1-0
Wilhelm Tell 3-1
Czesio1 2-0
Mecz o 22:00 czasu polskiego. Miłego oglądania i ściskania kciuków.
- Załączniki
-
- M¦2014.xls
- Faza grupowa - runda 1
- (187 KiB) Pobrany 157 razy
- Mysikrólik
- Zlotowicz

-
złoczyńca
- Żądny przygód

- Tytuł: rozglądam się
- Miejscowość: ćmiłów
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
generalnie ja wychodzę z założenia, że wygrać ma lepszy więc mimo obstawionego zwycięstwa Brazylii, jeśli okaże się, że Chorwaci zagrają dobrze i widowiskowo to wcale się nie obrażę
jeśli zwyciężą oni. Dla mnie liczy się widowisko więc wolę żeby Chorwaci wygrali w wielkim stylu niż Brazylia "na siłę".
przy okazji, może jednak pomyślelibyśmy, aby jeszcze bardziej podnieść emocje a typowanie uczynić bardziej przemyślanym niż na podstawie "podszeptów serca", o wprowadzeniu nagrody?
mam trzy propozycje:
1. każdy z przegranych funduje zwycięzcy po jednej dowolnej książce "przygodowo-młodzieżowej", oczywiście w grę wchodzą książki używane, z alle...o czy innych wyprzedaży
2. zwycięzca wskazuje kilka interesujących go książek (jak wyżej) i te konkretne książki fundują mu przegrani
3. przegrani składają się na np. "białą serię PS" (lub inna serię ustaloną wspólnie) na all....o i fundują ją zwycięzcy.
co wy na to?
przy okazji, może jednak pomyślelibyśmy, aby jeszcze bardziej podnieść emocje a typowanie uczynić bardziej przemyślanym niż na podstawie "podszeptów serca", o wprowadzeniu nagrody?
mam trzy propozycje:
1. każdy z przegranych funduje zwycięzcy po jednej dowolnej książce "przygodowo-młodzieżowej", oczywiście w grę wchodzą książki używane, z alle...o czy innych wyprzedaży
2. zwycięzca wskazuje kilka interesujących go książek (jak wyżej) i te konkretne książki fundują mu przegrani
3. przegrani składają się na np. "białą serię PS" (lub inna serię ustaloną wspólnie) na all....o i fundują ją zwycięzcy.
co wy na to?
- Mysikrólik
- Zlotowicz

Jestem na nie.
Co prawda nie stronię od zakładów, czy raczej zakładzików(gram w typerka gdzie 50 uczestników zrzuca się po 20 zł i wygrany zgarnia 1000), ale tutaj wolałbym nie grać za nagrody. Myślę, że jakaś fajna ikonka, jeżeli nie ma w regulaminie zakazów nieklimatycznych ikonek, będzie wystarczającą nagrodą.
Jest to oczywiście moje prywatne zdanie i podporządkuję się woli większości. Jeśli wyjdzie że wolą większości podnosimy poziom adrenaliny, to wchodzę.
Co prawda nie stronię od zakładów, czy raczej zakładzików(gram w typerka gdzie 50 uczestników zrzuca się po 20 zł i wygrany zgarnia 1000), ale tutaj wolałbym nie grać za nagrody. Myślę, że jakaś fajna ikonka, jeżeli nie ma w regulaminie zakazów nieklimatycznych ikonek, będzie wystarczającą nagrodą.
Jest to oczywiście moje prywatne zdanie i podporządkuję się woli większości. Jeśli wyjdzie że wolą większości podnosimy poziom adrenaliny, to wchodzę.
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Nie, nie, złoczyńco, gramy o czapkę gruszek i niech tak zostanie. Chyba, że organizator podejmie inną decyzję. Ale skoro już zaczęliśmy typować według ustalonego regulaminu to nie zmieniajmy już nic.złoczyńca pisze: mam trzy propozycje:
co wy na to?
- Czesio1
- Administrator

Nie klimatycznych w znaczeniu nie zlotowych? Coś wymyślimy, nawet mam pewien pomysł jak to rozwiązać.Mysikrólik pisze:Jestem na nie.
- Mysikrólik
- Zlotowicz

Niezlotowych, czy raczej nie związanych z Samochodzikiem.Czesio1 pisze:Nie klimatycznych w znaczeniu nie zlotowych? Coś wymyślimy, nawet mam pewien pomysł jak to rozwiązać.
Trudno typowanie Mś podciągnąć pod przygodę.
Chodziło oczywiście o regulamin forum, którego nie czytałemPawelK pisze:Mysikrólik napisał/a:
jeżeli nie ma w regulaminie zakazów nieklimatycznych ikonek
He, he, he
- Mysikrólik
- Zlotowicz

- Mysikrólik
- Zlotowicz

- PawelK
- Moderator

- Podziękował;: 334 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Nie żartuj. Brazylia była o klasę lepsza, jak wrzuciła drugi bieg to Chorwaci nie wiedzieli co się dzieje na boisku. Chorwaci stworzyli może dwie-trzy groźne sytuacje strzeleckie, oddali cztery celne strzały na bramkę i nie strzelili ani jednej bramki. Dodatkowo - 4 razy częściej faulowali 21 vs 5 fauli Brazylii, co sugeruje, że nie radzili sobie z przeciwnikiem.Czesio1 pisze:No i cóż Panie i Panowie? Jak wrażenia po meczu otwarcia? Karny z kapelusza, gdyby nie to mogło być różnie.
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
A jeszcze warto dodać, że Neymar, jak mocno stanie na nogach to będzie prawdziwą gwiazdą. To chyba jest poważny problem Barcelony, że nie dają mu grać, bo cały czas jest Messi. Patrząc na to co gra w Hiszpanii vs. to co gra w reprezentacji to jest inny świat. Chyba Realowi lepiej się udało wprowadzenie drugiej gwiazdy do zespołu, CR7 i Bale nie przeszkadzają sobie na boisku.
- Czesio1
- Administrator

Trudno sobie wyobrazić, żeby było inaczej wszak Brazylia gra na własnych śmieciach i była faworytem tego meczu. Ale sam wiesz Paweł, że liczba groźnych sytuacji ani stosunek fauli nie decyduje o tym kto wygrywa mecz. I gdyby nie karny z kapelusza to naprawdę mogło się skończyć różnie. Zresztą, nawet przy wyniku 1:2 Chorwaci mieli w końcówce okazję, na szczęście dla nich bramkarz świetnie obronił groźny strzał już nie pamiętam którego Chorwata. A zaraz potem Brazylia strzeliła trzeciego gola i było pozamiatane.PawelK pisze: Nie żartuj. Brazylia była o klasę lepsza, jak wrzuciła drugi bieg to Chorwaci nie wiedzieli co się dzieje na boisku. Chorwaci stworzyli może dwie-trzy groźne sytuacje strzeleckie, oddali cztery celne strzały na bramkę i nie strzelili ani jednej bramki. Dodatkowo - 4 razy częściej faulowali 21 vs 5 fauli Brazylii, co sugeruje, że nie radzili sobie z przeciwnikiem.
- PawelK
- Moderator

- Kontakt:
Oczywiście, ze nie. O tym kto wygrywa mecz decyduje większa liczba strzelonych bramek, a i tutaj statystyki są przygniatające - Brazylia 4 - Chorwacja 0.Czesio1 pisze:liczba groźnych sytuacji ani stosunek fauli nie decyduje o tym kto wygrywa mecz.
A to o czym pisałem jest raczej argumentem za tym, że Chorwacja nie była równorzędnym przeciwnikiem i karny, nawet z kapelusza nie spowodował, że coś się na boisku zmieniło.
Piszesz - różnie mogło być. Zawsze mogło być różnie, gdyby nie było karnego Brazylia mogła trzy strzelić, a po takim karnym Chorwaci mogli się wkurzyć i też trzy strzelić. Jeśli nie byli do tego zdolni, to znaczy, że jednak byli słabsi. Mecz nie był wyrównany do tego momentu i nie był to karny w ostatniej minucie doliczonego czasu gry.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Zgadzam się z tym co napisałeś! Gdyby nie karny, którego nie było wynik mógłby być inny. Niewykorzystane sytuacje lubia się mścić, na koniec posżła kontra i po balu panno lalu... Ja jakoś aż tak wielkiej dominacji kanarków nie widziałem, choć przyznać muszę, że Neymar był genialny!Czesio1 pisze:Trudno sobie wyobrazić, żeby było inaczej wszak Brazylia gra na własnych śmieciach i była faworytem tego meczu. Ale sam wiesz Paweł, że liczba groźnych sytuacji ani stosunek fauli nie decyduje o tym kto wygrywa mecz. I gdyby nie karny z kapelusza to naprawdę mogło się skończyć różnie. Zresztą, nawet przy wyniku 1:2 Chorwaci mieli w końcówce okazję, na szczęście dla nich bramkarz świetnie obronił groźny strzał już nie pamiętam którego Chorwata. A zaraz potem Brazylia strzeliła trzeciego gola i było pozamiatane.PawelK pisze: Nie żartuj. Brazylia była o klasę lepsza, jak wrzuciła drugi bieg to Chorwaci nie wiedzieli co się dzieje na boisku. Chorwaci stworzyli może dwie-trzy groźne sytuacje strzeleckie, oddali cztery celne strzały na bramkę i nie strzelili ani jednej bramki. Dodatkowo - 4 razy częściej faulowali 21 vs 5 fauli Brazylii, co sugeruje, że nie radzili sobie z przeciwnikiem.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...