Ziemia lubuska
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: wielkopolskie
- Podziękował;: 789 razy
- Otrzymał podziękowań: 258 razy
Re: Ziemia lubuska
Ktoś dba o to miejsce, bo idąć drogą wzdłuż magazynu, od jednego wejścia do drugiego, zbocze zostało niedawno tak ładnie uporządkowane z poszycia, że widać czarną ziemię. Brakowało mi tylko śladow po grabiach i wyglądałoby lepiej nić u mnie grządki w ogródku. Może to są działania Nadleśnictwa. Pozostałości po "koszarach" w postaci studzienek są zabezpieczone w miarę nową taśmą biało czerwoną.
Na miejscu spotkałem grupę kilku dobrze przygotowanych do "porządkowania" chłopaków (buty, spodnie, kurtki, saperka). Nie wiem kto był bardziej zaskoczony - ja czy oni. Mogli mnie wziąć za pracownika Nadleśnictwa i zrezygnowali z "porządkowania" , bo troche tam zamarudziłem a póżniej mijałem ich jak szli główną drogą.
Na miejscu spotkałem grupę kilku dobrze przygotowanych do "porządkowania" chłopaków (buty, spodnie, kurtki, saperka). Nie wiem kto był bardziej zaskoczony - ja czy oni. Mogli mnie wziąć za pracownika Nadleśnictwa i zrezygnowali z "porządkowania" , bo troche tam zamarudziłem a póżniej mijałem ich jak szli główną drogą.
-
TomaszK
- Forowy Badacz Naukowy

- Podziękował;: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 610 razy
Piękne miejsce, wprowadzamy je do programu zlotu. Skądinąd znam takich zlotowiczów którzy pewnie zechcą nawet eksplorować wnętrze.
-
Hanka
- Zlotowicz

- Tytuł: Hanka
- Miejscowość: Brześć Kujawski
- Podziękował;: 171 razy
- Otrzymał podziękowań: 156 razy
to może jeszcze jedno miejsce?: Park Miłości im. dr Michaliny Wisłockiej – park w Lubniewicach, w zabytkowym parku nad jeziorem Lubiąż, między Starym i Nowym Zamkiem. Park powstał w ramach "Międzynarodowego Pleneru Inicjatyw", realizowanego od 15 do 28 kwietnia 2012 roku. Jest hołdem złożonym dr Michalinie Wisłockiej, która właśnie w Lubniewicach przeżyła swoją wielką miłość.
W parku znajdują się rzeźby, które nawiązują do szeroko pojętej tematyki miłości - rodzicielskiej, partnerskiej czy do przyrody. Rzeźby powstały na zorganizowanych specjalnie warsztatach rzeźbiarskich.
W parku znajdują się rzeźby, które nawiązują do szeroko pojętej tematyki miłości - rodzicielskiej, partnerskiej czy do przyrody. Rzeźby powstały na zorganizowanych specjalnie warsztatach rzeźbiarskich.
- Kokosz
- Poszukiwacz przygód

- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: wielkopolskie
- Podziękował;: 789 razy
- Otrzymał podziękowań: 258 razy
Lubniewice są warte poświęcenia przynajmniej jednego wieczoru. Park, promenada, mostek. Może TomaszeK załatwi zwiedzanie zamku. Może też zdążą z Rynkiem, bo tam są przynajmniej 2 restauracje ze stolikami na tarasie.Hanka pisze: ↑09 kwie 2025, 13:32 to może jeszcze jedno miejsce?: Park Miłości im. dr Michaliny Wisłockiej – park w Lubniewicach, w zabytkowym parku nad jeziorem Lubiąż, między Starym i Nowym Zamkiem. Park powstał w ramach "Międzynarodowego Pleneru Inicjatyw", realizowanego od 15 do 28 kwietnia 2012 roku. Jest hołdem złożonym dr Michalinie Wisłockiej, która właśnie w Lubniewicach przeżyła swoją wielką miłość.