Podróże małe i duże

Dział poświęcony sprawom ogólnym dotyczącym przygód na żywo
ODPOWIEDZ
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz
Podziękował;: 108 razy
Otrzymał podziękowań: 142 razy

Post autor: Brunhilda »

Dzięki Grzegorzu! Wielkanoc jak Wielkanoc ale ile tam rożnych innych świat i okoliczności! Dzięki!
Grzegorzu! Nie jestes przypadkiem specem od statystyki?
Awatar użytkownika
GrzegorzCh
Forowy Lektor
Miejscowość: Wrocław / Pęgów
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: GrzegorzCh »

Nie, ze statystyką nie mam nic wspólnego. Jestem programistą i mam jakieś tam obycie z googlem i w ogóle wyszukiwaniem informacji.
Obrazek Obrazek
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

A samolotu dalej nie ma....znajomi lecą do Polski malezyjskimi liniami częściowo. Troche nerwowi...Ale teraz juz ludzie przywykli do tej myśli. Kiedy lecialam do Kambodży to jednak, w tamta stronę troche ludzi sie wycofało...miałam 4 miejsca dla siebie! Super! Większe możliwości prowadzenia obserwacji wspolpasazerow... :-D tak jak tego faceta, którego wyciągnęli z toalety bo zgłosiłam, ze siedział tam pol godziny. Ale autentycznie tyle siedział. Z zegarkiem w ręku. No bo co można robić tyle czasu w tej klaustrofobicznej, obsikanej, czesto zapachowo zupelnie neatrakcyjnej samolotowej toalecie? Co? Juz widziałam jak rozkręca podłogę i montuje jakieś bardzo nieprzyjemne zapalniki czy cs tam. I nie wyglądał na chorego. Wcale.
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Tak czy owak, chwilowo samolotowe podróże odkładam na bok. Może cos sie wyjaśni. Tylko samochód wiec. Miałam dzisiaj właśnie pojechać na grzyby i nie wyszło. Oj szkoda! Tradycyjnie w Dzień Matki, a dzisiaj u nas właśnie Dzień Matki jeździmy na grzyby. Ale najpierw padał deszcz, potem tysiąc drobiazgów i juz, juz wyjeżdżamy... I mój wzrok padł na list z Biura Dróg i Ruchu Drogowego...myśle co oni ode mnie chcą? Zle zaparkowalam znowu? Nie pamietam.. A tu! Kurcze prawo jazdy mi wygaslo tydzień temu! No nic. Przecież nie są w stanie z wozu policyjnego sprawdzić kto prowadzi wiec jadę. Ale nie. Mój wzrok znowu padł na jakiś stary list od nich. Nieeeeeee No. Rejestracja. Wygasła tez w zeszłym tygodniu. To juz nie jest dobra wiadomość. To, ze nie ma rejestracji scanner, który maja w samochodzie pokazuje policji. Zanim odgruzowalam potrzebne bumagi, zalogwalam sie, zlatwilam to... OK w przyszlym tygodniu moze...
:-D No pech. Za to z młodszym dzieckiem poszłam na lunch do włoskiej restauracji i tam z myślą o Czesiu zamówiłam sobie makaron :-D sorry, ze czarny :-D czarny bo barwiony atramentem( czy jak to nazwać) kalamarnicy, z sama kalamarnicą, chili i pomidorkami...

[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 332118.jpg medium= large= group=10943][/gimg]
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

Brunhilda pisze: I mój wzrok padł na list z Biura Dróg i Ruchu Drogowego...myśle co oni ode mnie chcą? Zle zaparkowalam znowu? Nie pamietam.. A tu! Kurcze prawo jazdy mi wygaslo tydzień temu!
Brunhilda pisze:Mój wzrok znowu padł na jakiś stary list od nich. Nieeeeeee No. Rejestracja. Wygasła tez w zeszłym tygodniu.
To jest chyba to czym różnią się zasady funkcjonowania urzędów państwowych w Polsce od urzędów w cywilizowanych krajach. U nas czekają aż obywatel sam się zorientuje, że wygasło i przywalą mandacik... Ostatnio pisano o tym, że ludziom skończyły się terminy ważności dowodów osobistych i... należy im się 5 tysięcy złotych kary.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Brunhilda pisze:Za to z młodszym dzieckiem poszłam na lunch do włoskiej restauracji i tam z myślą o Czesiu zamówiłam sobie makaron :-D sorry, ze czarny :-D czarny bo barwiony atramentem( czy jak to nazwać) kalamarnicy, z sama kalamarnicą, chili i pomidorkami...
To czarne wijące się coś to makaron????? :shock: :shock: :shock:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

W rzeczy samej :-D :-D
Ach jak ja uwielbiam podawać Czesiowi nowe przepisy i kulinarne pomysly w celu urozmaicenia diety makaronowej... :-D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Brunhilda pisze:W rzeczy samej :-D :-D
Ach jak ja uwielbiam podawać Czesiowi nowe przepisy i kulinarne pomysly w celu urozmaicenia diety makaronowej... :-D
:-D :-D :-D :-D :-D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Czesiuniu zerknij na wyprawę Brunhildy, tam proponuje Ci rybkę ńieprawdopodobnej urody.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Brunhilda pisze:Czesiuniu zerknij na wyprawę Brunhildy, tam proponuje Ci rybkę ńieprawdopodobnej urody.
Widziałem Bruniu, widziałem. Rzeczywiście, uroda nieprawdopodobna. :-D
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Czesiu, jak interesuje Cię czarny makaron, to to danie było całkiem całkiem

Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

PawelK pisze:Czesiu, jak interesuje Cię czarny makaron, to to danie było całkiem całkiem

[url=http://img3.garnek.pl/amin.garnek.pl/022/937/22937771_200.0.jpg]Obrazek[/url]
Ja jednak pozostanę przy tradycyjnym makaronie. Ten czarny jakoś mało apetycznie wygląda. :-/
Awatar użytkownika
misia
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: miasto Łódź
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: misia »

PawelK pisze:
Brunhilda pisze: I mój wzrok padł na list z Biura Dróg i Ruchu Drogowego...myśle co oni ode mnie chcą? Zle zaparkowalam znowu? Nie pamietam.. A tu! Kurcze prawo jazdy mi wygaslo tydzień temu!
Brunhilda pisze:Mój wzrok znowu padł na jakiś stary list od nich. Nieeeeeee No. Rejestracja. Wygasła tez w zeszłym tygodniu.
To jest chyba to czym różnią się zasady funkcjonowania urzędów państwowych w Polsce od urzędów w cywilizowanych krajach. U nas czekają aż obywatel sam się zorientuje, że wygasło i przywalą mandacik... Ostatnio pisano o tym, że ludziom skończyły się terminy ważności dowodów osobistych i... należy im się 5 tysięcy złotych kary.
No, informuję, że drogą pocztową dostałam powiadomienie z urzędu, że dowód osobisty mi się kończy i trzeba za darmo wymienić, więc chyba się trochę zmienia g;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Praw­da leży pośrod­ku - może dla­tego wszys­tkim za­wadza" - Arystoteles
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

No jeżeli za darmo to pięknie! U nas nie ma dowodów tylko prawo jazdy. Kosztuje cos wymiana ale
nie wiem ile bo jeszcze tam ne doszłam. Pomyślałam, ze przecież ńie mogą mńie namierzyc bo jak? Zreszta nawet jeżeli, to cos wymyśle na miejscu. W końcu to nie przestępstwo co im w razie czego wytlumacze. No moze jutro sie uda...
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Melduje, ze odnowilam w końcu prawo jazdy, gdyby ktoś sie martwił, ze działam wbrew prawu. Cały cyrk z tym był ! No ale grunt, ze na zdjęciu dobrze wyszłam.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Dzisiaj widziałem Tatoosh. Żeglarze pewnie wiedzą o czym piszę a dla pozostałych to jest pływające 160 milionów dolarów. Zdjecia poźniej.
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

W tym roku znowu jakiś wysyp podróżniczy. Wszyscy dookoła jadą do Polski. Tak zwykle jest , nie wiadomo dlaczego, ze leci to falami. Jak ta fala przechodzi już to mnie tez nachodzi...
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Ciekawa rzecz. Lufthansa sie reklamuje do Katowice $1620 ale jak booking robić to juz 2420. I w ogóle nie ma możliwości kiedy kosztuje 1620. Sprytnie załatwione.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Brunhilda pisze:Ciekawa rzecz. Lufthansa sie reklamuje do Katowice $1620 ale jak booking robić to juz 2420. I w ogóle nie ma możliwości kiedy kosztuje 1620. Sprytnie załatwione.
Trzeba poszukać. Ja znalazłem w 5 minut za 1800.
Załączniki
Lufa2014.JPG
Lufa2014.JPG (27.65 KiB) Przejrzano 6523 razy
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Nie no tak. Tez znalazłam za 2000. Ale chodzi o ta exactly cenę. $1620. Tak jak reklamują. Nie ma takiej. Tylko w reklamie jest. Nie ma tez opcji, żeby przekierowano mnie z reklamy na bilety w tej cenie. [gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 241299.jpg medium= large= group=13445][/gimg]
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Bo to są pojedyncze połączenia i ludzie je bardzo szybko wykupują.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Bruniu, Finnair ma promocję. Sydney-Warszawa są bilety za 1514 AUD.
Załączniki
FinnAut.JPG
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

O dzięki! Jak juzwspomnialm istny wysyp w tym roku. Prawie wszyscy znajomi do Pollski wyjeżdżają. Tj na wakacje. Przeszło i na mńie wiec zaczęłam myślec o tej sprawie. Oglądam promocje.
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Idealnie by było lecieć przez Dubai. Zatrzymać sie na chwilkę, wjechać na ten najwyższy punkt, zobaczyć co tam słychać i polecieć dalej , najlepiej do Krakowa albo Katowic. Chociaż Warszawa tez byłaby OK, zwłaszcza, ze tak z rok temu van Dobeneck zapraszał mnie na gulasz. Może jeszcze pamięta....
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Ze sojka w końcu wybierze sie za morze. Myślała i myślała i wymyśliła, ze w styczniu. Super. W zimie nie byłam z 25 lat a może i więcej. Zapomniałam już jak sie ubierać. Nie mogę sobie przypomnieć ale sweterek pod ciepłym płaszczem był chyba OK? Najgorzej buty. Chyba te kowbojskie z rodeo wchodzą w rachubę jedynie. Inne sie rozkleja z pewnością. Będę pewnie cudacznie wyglądać. Trudno. Żeby tylko za dużo sniegu nie było! Zapomniałam już jak sie chodzi po śniegu... Ale ulice posypują chyba? Krótko mówiąc zaczynam polowanie na bilety. Najlepiej byłoby przez Dubai albo Singapore. Tam oddech na chwile i dalej do Warszawy jednak. Chciałabym, żeby dziecko zobaczyło Muzeum Powstania. Wiec i w Warszawie oddech. Tylko młodsze dziecko wyraziło chęć wyjazdu. Podszkoli trochę polski! No i rzecz jasna Kraków :-) koniecznie pociągiem! InterCity czy jakoś tak sie nazywał. tylko ten mróz! Żeby nie było w końcu tak, ze sie nigdzie nie ruszę bo za zimno mi będzie! Znajomi , którzy zima polecieli mówią, ze nigdy więcej. Ze sie odzwyczaili od takiej zimnicy. A z drugiej strony właśnie super. No i tak.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Brunhilda pisze:Myślała i myślała i wymyśliła, ze w styczniu. Super.
No to fajosko. Zapraszmy :-)
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Dzieki :-) tez myśle! Znajomi polecili mi w Warszawie jakieś apartamenty Zgoda, ze centralnie położone. Tak? Bo ja myślałam gdzieś w centrum sie zatrzymać. Tj pewne tak dwie, trzy noce. Widzialm takie boskie kamieniczek w centrum gdzieś. Kiedyś w Pradze zatrzymałam sie w samym Rynku i to było bezcenne. To uczucie, ze w samym sercu miasta jestem.
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Albo jeszcze lepiej jakiś historyczny hotel? Paweł?
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

PawelK pisze:
Brunhilda pisze:Myślała i myślała i wymyśliła, ze w styczniu. Super.
No to fajosko. Zapraszmy :-)
Szykuje się zatem mini-zlocik zimowy :564:
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Brunhilda pisze:Albo jeszcze lepiej jakiś historyczny hotel? Paweł?
Jedyny 'historyczny' hotel jaki mi przychodzi do głowy to Europejski - tam spotykał się Tomasz z Karen a później mieszkała Greta Herbst :-) Ale ten właśnie jest w trakcie remontu, niby go mają otworzyć w 2015, ale daty nie są podane. Najbardziej historyczny w tej sytuacji jest chyba Bristol - od 130 euro za dobę za dwójkę. Tam mieszkała reprezentacja Rosji w czasie ME. Jeśli ten byś chciała to daj znać, może uda się załatwić jakiś upust :-)
Pozostałe są mniej historyczne ale i ceny nie są tak historyczne. Swoją drogą wrzuciłem w wyszukiwarkę apartamenty na Starówce i wyglądają na całkiem ciekawą ofertę i jakościową i cenową.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum ogólne Z Przygodą na żywo”