Typerek Mś Brasil 2014

Dział poświęcony konkursom i zabawom forowym
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: harcerz
Podziękował;: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 176 razy

Post autor: Mysikrólik »

Stan punktowy po 1/4 finałów

Stefanmalek 63
Mysikrólik 62
Radek 53
Wilhelm Tell 50
Czesio1 44
johny 40
złoczyńca 37
Brunhilda 36

We wtorek i środę mamy półfinały, typy tradycyjnie w pliku na maila.
Załączniki
M¦2014.xls
Stan na po 1/4 finału
(192 KiB) Pobrany 161 razy
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Mam większość typów. Brakuje Bruni
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Rozkład jazdy na dziś:

8 VII - 18:00

Brazylia - Niemcy

johny 0-1
złoczyńca 0-1
Mysikrólik 0-1
Stefanmalek 0-1
Brunhilda -
Wilhelm Tell 1-0
Czesio 1 1-2
Radek 2-2

Brunhilda nie przysłała typów :-(
Jak zdąży do 22:00, wpiszę później.
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód
Tytuł: rozglądam się
Miejscowość: ćmiłów
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: złoczyńca »

no to się popisali... przy takim wyniku nasze 0 : 4 z portugaleiro to pikuś ;-)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Brazylijska obrona wyglądała jak szwajcarski ser. Z drugiej strony nie wróży to wcale dobrze Niemców pod kątem finału. Nie wierzę, żeby byli w stanie zagrać dwa takie mecze z rzędu i w tym szansa na mistrzostwo świata dla wygranego z meczu Argentyna - Holandia.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Wreszcie ktoś obnażył słabość tej drużyny. Przecież oni grali bez taktyki od początku mistrzostw. FIFA jednak ich skrzywdziła ciągnąc na siłę tak wysoko. Zagrali pół dobrego meczu z Kolumbią. Mogli odpaść wcześniej z honorem.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Post autor: johny »

Czesio1 pisze:Brazylijska obrona wyglądała jak szwajcarski ser.
Szwajcarski, ser? Obrony w ogóle nie było! Zresztą jak to mawiał Kononowicz nie było niczego... A w takim wypadku z Niemcami nie ma przebacz!
Czesio1 pisze:Z drugiej strony nie wróży to wcale dobrze Niemców pod kątem finału. Nie wierzę, żeby byli w stanie zagrać dwa takie mecze z rzędu i w tym szansa na mistrzostwo świata dla wygranego z meczu Argentyna - Holandia.
Mam taką nadzieję, jakoś nie specjalnie przepadam za Niemcami - wyjątek Mats - także liczę na to, że w finale moze być różnie. Przy czym po tym co widziałem Holandii byłoby chyba prościej pokonać Niemców.

Druga kwestia - oboczna, to zachwyty naszych komentatorów z trenerem Piechniczkiem na czele nad niejakim Miro Klose. jaki to nasz chłop bohater. Żenada dla mnie. To jest 100% Niemiec, który z Polską nie ma nic wspólnego, co więcej największą frajdę sprawiło mu pokonanie Polskim vide; mecz w Dortmundzie. To nasze szukanie na siłę akcentów polskich jest irytujące niesamowicie. A tak na marginesie, oglądając wczorajszy mecz z przykrością kolejny raz uświadomiłem sobie gdzie jesteśmy my... :-/
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód
Tytuł: rozglądam się
Miejscowość: ćmiłów
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: złoczyńca »

finał będzie europejski ale nie wygrają Niemcy ;-)
bigos
Uwielbia przygody
Uwielbia przygody
Tytuł: bigos
Miejscowość: Mazowsze
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: bigos »

Marzę, aby tak to się właśnie skończyło.
Holendrom się złoto należy za 100-letni całokształt.
:564:
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

bigos pisze:Marzę, aby tak to się właśnie skończyło.
Holendrom się złoto należy za 100-letni całokształt.
W Mistrzostwach świata wygrywa drużyna obecnie najlepsza. Za historyczny całokształt należy się miejsce w muzeum.
Przy okazji, ten całokształt jest minimalnie lepszy niż Polski - raptem trzy razy drugie miejsce w Mś i jedno mistrzostwo Europy, drużyn które mają lepszy całokształt jest sporo.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

PawelK pisze:W Mistrzostwach świata wygrywa drużyna obecnie najlepsza. Za historyczny całokształt należy się miejsce w muzeum.
Trudno się z tobą nie zgodzić!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
bigos
Uwielbia przygody
Uwielbia przygody

Holandia była 3 razy II i 1 raz IV, poza tym 2 razy w ćwierćfinale. To jednak sporo więcej i sporo częściej niż Polska (niestety).
Nie ma na świecie drużyny, która 3-krotnie byłaby 2 na świecie i nie zdobyła złota i w tym sensie napisałem, że "im się należy". Oczywiście niech wygra najlepszy.
I .. niech będzie to Holandia ;-)
bigos
Uwielbia przygody
Uwielbia przygody

a swoją drogą jestem ciekaw, która drużyna ma "lepszy całokształt" od Holandii i nie zdobyła jeszcze złota ...
może Portugalia - chociaż i to chyba nie
Radek
Lubi przygody
Lubi przygody
Tytuł: Kedar
Miejscowość: Szerominek

Post autor: Radek »

Niemcy wygraja z Argentyna, Holandia tym razem bedzie IV
Brazylia zagra o honor, sedziowie i sciany pomoga beda miec braz
Messi krolem strzelcow

tak to widze :);)

a ze Mistrzostwa sa nieprzewidywalne ciekawe czy 30% moich slow sie potwierdzi ;)

Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Radek pisze:Messi krolem strzelcow
Słabo śledzę walkę o króla, ale ile ma Messi teraz bramek, że Twoim zdaniem ma szansę?

Wiem, że Muller ma 5, a James Rodriguez 6.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Jakby był taki skład Niemców to bym im kibicował

----------------------ROMAN------------------------------

GROSSKREUTZ - BOATENG - MATS - SCHMELZER

--------------GUNDOGAN - BENDER------------------

--------------- MUELLER- REUS - OEZIL--------------------

-------------------------PODOLSKI--------------------

:-P :-P :-P
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Radek pisze:a ze Mistrzostwa sa nieprzewidywalne ciekawe czy 30% moich slow sie potwierdzi
Dlaczego twierdzisz, że Mistrzostwa są nieprzewidywalne?

Z 1/8 awansowały wszystkie drużyny, które zajęły pierwsze miejsca w swoich grupach. Z ćwierćfinałów awansowali faworyci, a w półfinałach grają/grały same dobre drużyny. A że wyniki są czasami dziwnie wysokie... ale wygrywają ci, którzy powinni.
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

Stefanmalek 67
Mysikrólik 66
Radek 53
Wilhelm Tell 50
Czesio1 48
johny 44
złoczyńca 41
Brunhilda 36

Rozkład jazdy na dziś:

9 VII - 18:00

Holandia - Argentyna

johny 0-0
złoczyńca 0-0
Mysikrólik 1-1
Stefanmalek 1-0
Brunhilda 2-0
Wilhelm Tell 1-1
Czesio 1 2-1
Radek 2-2
Ostatnio zmieniony 09 lip 2014, 15:09 przez Mysikrólik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

bigos pisze:a swoją drogą jestem ciekaw, która drużyna ma "lepszy całokształt" od Holandii i nie zdobyła jeszcze złota ...
Ciekawe rozważania. Zawężasz żeby udowodnić, że nikt więcej? Dalej idąc tym tropem można sobie wymyślić - ciekawe ile jest drużyn, które trzy razy zdobyły II miejsce itp...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

PawelK pisze:
bigos pisze:a swoją drogą jestem ciekaw, która drużyna ma "lepszy całokształt" od Holandii i nie zdobyła jeszcze złota ...
Ciekawe rozważania. Zawężasz żeby udowodnić, że nikt więcej? Dalej idąc tym tropem można sobie wymyślić - ciekawe ile jest drużyn, które trzy razy zdobyły II miejsce itp...
Ja rozumiem bigosa bo nie raz juz szkoda mi bylo Holandii. Wiesz Pawle, byc trzy razy w finale Mistrzostw Swiata i za kazdym razem przegrac to boli jak nic.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Mysikrólik pisze:
Słabo śledzę walkę o króla, ale ile ma Messi teraz bramek, że Twoim zdaniem ma szansę?

Messi chyba 4 brameczki huknal. Niby ma przed soba jeszcze dwa mecze ale cos mi mowi ze Rodriguez pozostanie na tronie do konca.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Czesio1 pisze:Wiesz Pawle, byc trzy razy w finale Mistrzostw Swiata i za kazdym razem przegrac to boli jak nic.
I za to trzeba kogoś honorować? Ja nie rozumiem.
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz

PawelK pisze:Czesio1 napisał/a:
Wiesz Pawle, byc trzy razy w finale Mistrzostw Swiata i za kazdym razem przegrac to boli jak nic.

Mistrzami świata nie zostaje się przypadkiem.
Niewiele krajów może się poszczycić tym tytułem.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

PawelK pisze:
Czesio1 pisze:Wiesz Pawle, byc trzy razy w finale Mistrzostw Swiata i za kazdym razem przegrac to boli jak nic.
Nie o to chodzi, że honorować. Po prostu bardziej ściskać kciuki, żeby za czwartym razem się udało. ;-)
bigos
Uwielbia przygody
Uwielbia przygody

Żeby wyjaśnić i zamknąć już ten wątek co się "Holandii należy" powiem tak:

1.
Holandia jest najbardziej utytułowaną drużyną i ma największe osiągnięcia piłkarskie mierzone ilością zdobytych medali wśród tych drużyn, które nie zdobyły jeszcze złota na Mś (i to jest fakt, specjalnie zadałem sobie trud i to sprawdziłem);

2.
ale oczywiście nie oznacza to dosłownie, że "tylko z tego powodu złoto im się należy" - to była pewna przenośnia i moje subiektywne odczucie (które posiadam nadal).

Obiektywnie należy się złoto oczywiście najlepszej drużynie na mundialu, natomiast ja subiektywnie czuję, że fajnie by było, jakby Holandia dołączyła do grona 8 drużyn, które wygrywały Mś.

Uff, Już mi się mózg zagotował od tego upału.
:564: :564: :564:
albo i jeszcze jedno zimne
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

bigos pisze: Obiektywnie należy się złoto oczywiście najlepszej drużynie na mundialu,
Ciekaw jestem Waszych opinii Panowie (a również i Panie), która według Was drużyna jak do tej pory jest najlepsza? Ja szczerze powiedziawszy nie widzę tej jednej jedynej, która się wyróżnia na tle innych. Patrząc przez pryzmat wczorajszego meczu można by powiedzieć, że Niemcy, ale wydaje mi się, że to zła miarka. Ten mecz zaciemnia pełny obraz.
Radek
Lubi przygody
Lubi przygody

Mysikrólik pisze:

Messi ma 4 bramki, dwa mecze do końca - dwie moze trzy bramki i tytuł jest jego, oczywiście jest Muller z którym bedzie sie bił o to do końca, w każdym razie ktoś z tej dwójki zostańie królem tych mistrzostw.
bigos
Uwielbia przygody
Uwielbia przygody

Na mnie najlepsze wrażenie zrobiła dotąd Kolumbia.
Szkoda, że zabrakło im doświadczenia i takiego boiskowego sprytu w meczu z Brazylią.
Radek
Lubi przygody
Lubi przygody

PawelK pisze:
Radek pisze:a ze Mistrzostwa sa nieprzewidywalne ciekawe czy 30% moich slow sie potwierdzi
Dlaczego twierdzisz, że Mistrzostwa są nieprzewidywalne?

Z 1/8 awansowały wszystkie drużyny, które zajęły pierwsze miejsca w swoich grupach. Z ćwierćfinałów awansowali faworyci, a w półfinałach grają/grały same dobre drużyny. A że wyniki są czasami dziwnie wysokie... ale wygrywają ci, którzy powinni.
A nie są ?
Połowa Europy odpadła w grupie , z grupy śmierci wyszła Kostaryka przed Urugwajem , Włochami i Anglia - kto by sie tego spodziewał ?
W 1/8 przekonujące zwycięstwo tylko Francja i Kolumbia , Niemcy ledwo wygrali z Algieria, Holandia z Meksykiem, Argentyna ze Szwajcaria
W 1/4 Kostaryka mogła odprawić Holendrów , Belgia Argentynę
Przy odrobinie szczęścia/przypadku/skuteczności skład ćwierćfinałów a pózniej półfinałów moglby być zupełnie inny
Brazylia z jej potencjałem, byciem gospodarzem została dowieziona do 1/2 gdzie tak naprawdę nie powinno jej być - połowa globu a moze i więcej stawiała ze zdobędą tytuł a w tym turnieju nie pokazali nic!

I w końcu czy ktoś mógłby przewidzieć wczorajszy wynik???

Faktycznie dziś gorąco ;) trzeba sie chłodzić :564:
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

bigos pisze:1.
Holandia jest najbardziej utytułowaną drużyną i ma największe osiągnięcia piłkarskie mierzone ilością zdobytych medali wśród tych drużyn, które nie zdobyły jeszcze złota na Mś
Czyli najlepszy z przegranych... wielki zaszczyt. Skoro tyle razy grali w finale i nigdy im nie wychodziło, to może lepiej, żeby teraz inni grali w tym finale, może im wyjdzie, albo już mają doświadczenie i nie musi im wychodzić?
bigos pisze:i to jest fakt, specjalnie zadałem sobie trud i to sprawdziłem
Gratki wielkie.
Radek pisze:Połowa Europy odpadła w grupie
W amerykańskich rozgrywkach zawsze europejskie drużyny miały ciężko. Więc to nie jest żadna niespodzianka.
Radek pisze:Niemcy ledwo wygrali z Algieria, Holandia z Meksykiem, Argentyna ze Szwajcaria
To chyba bardzo subiektywna opinia. IMO wszystkie te drużyny, które przeszły kontrolowały grę i nie były zagrożone.
Radek pisze:Przy odrobinie szczęścia/przypadku/skuteczności skład ćwierćfinałów a pózniej półfinałów moglby być zupełnie inny
To chyba nie jest niespodzianka, to raczej reguła. Przy odrobinie szczęścia/przypadku bym wygrał w totolotka dwadzieścia milionów...
Radek pisze:Brazylia z jej potencjałem, byciem gospodarzem została dowieziona do 1/2 gdzie tak naprawdę nie powinno jej być
To chyba dotyczy większości gospodarzy, ale najbardziej Korei w mistrzostwach u nich.
Radek pisze:połowa globu a moze i więcej stawiała ze zdobędą tytuł a w tym turnieju nie pokazali nic!
Ale ta połowa, która kibicuje, czy ta, która zna się na piłce nożnej?

Oczywiście, że są niespodzianki, ale przy takiej imprezie zawsze jakieś będą.
Największą jest chyba brak możliwości sprężenia się przez Hiszpanów, którzy wprawdzie mogli być zmęczeni i mają swoje lata, ale pewnie nie pół świata tylko cały świat oczekiwał, że przynajmniej będą potrafili się sprężyć, a oni zagrali wszystko tak jak Brazylia wczoraj. To in minus.
In plus moim zdaniem, jest postawa Neymara Jr., który dopiero na Mistrzostwach pokazał swoje umiejętności, w Barcelonie, nie wiem dlaczego, nie pozwalają mu na to. Może jego problemem jest Messi? Niestety, dla Neymara, w momencie gdy jego drużyna zaczyna mieć problemy, on traci głowę i powinien zjeść Snickersa, bo zaczyna gwiazdorzyć. :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przygoda z konkursami”