Pomyliło się z "Wakacjami z duchami"?Czesio1 pisze:w niedzicy
04 - "Pan Samochodzik i Niewidzialni" - konkurs sz
- Kynokephalos
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: z dużego miasta
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kynokephalos
- Forowy Badacz Naukowy

- Kynokephalos
- Forowy Badacz Naukowy

Właśnie, że nie wiadomo, czy wiadomo o co chodziło.Czesio1 pisze:Nie no bez przesady, jedna literka i dyskwalifikacja???? Przecież wiadomo o co chodziło. Niedzica nie występuje w książce żeby mówić o myleniu.
"Powiat uski" - wiadomo o co chodziło.
"Niedzica" - nie, ponieważ w Polsce jest inna, również turystycznie atrakcyjna miejscowość o tej nazwie.
Tak, bo imiona czasem się pisze w narodowej wersji. Henryk to Heinrich a Niedzica to nie Nidzica.Czesio1 pisze:Uznajesz odpowiedź Henryk Bucher a dyskwalifikujesz Niedzica?
Pozdrawiam,
Kynokephalos
- Kynokephalos
- Forowy Badacz Naukowy

- misia
- Zlotowicz

- Miejscowość: miasto Łódź
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
E no Czesio, ja się zgadzam z Kyno, bo mi się też zawsze te Niedzice mylą, może w końcu się nauczęCzesio1 pisze:Nie no bez przesady, jedna literka i dyskwalifikacja???? Przecież wiadomo o co chodziło. Niedzica nie występuje w książce żeby mówić o myleniu.Kynokephalos pisze: (Nie mylmy tych miejscowości.)
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Dlatego z pokorą przyjmuję werdykt chociaż się z nim nie zgadzam. Bo mi się nie mylą miejscowości tylko ich nazwy.misia pisze: E no Czesio, ja się zgadzam z Kyno, bo mi się też zawsze te Niedzice mylą, może w końcu się nauczę
A wiadomo, że Krostek miał domek letni w Siemianach a nie np. w Czorsztynie. Tomasz z Gretą wyjechali z Siemian nie z Czorsztyna więc mogli jechać tylko i wyłącznie do Nidzicy a nie do oddalonej o ponad 600 kilometrów Niedzicy. Mało tego, jak patrzę na mapę to w Niedzicy nawet nie ma hotelu.
Poza tym to jest konkurs szybki, trzeba odpowiadać na pytanie a nie zastanawiać się czy w nazwie jest literka "e" czy jej nie ma.
Drugi raz po łapkach od Kyna za to, że napisałem za dużo. Najpierw przy okazji parafii Ostródzkiej i Kraplewskiej a teraz za nadmiar jednej literki.
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Ale o tym wiesz tylko Ty sam, CzesioCzesio1 pisze:Dlatego z pokorą przyjmuję werdykt chociaż się z nim nie zgadzam. Bo mi się nie mylą miejscowości tylko ich nazwy.
No cóż - ja zgadzam się z Kyno i z misią - tutaj werdykt mógł być tylko taki
Jakby ktoś mi na konkursie z Fantomasa napisał Nowy Orlean, zamiast Orlean, to też miałabym uznać? (uwierz mi, że są osoby, które nie mają pojęcia, że te dwa miasta znajdują się w dwóch różnych krajach, ba! na różnych kontynentach! - i mówię to całkiem serio).
- Czesio1
- Administrator

I Ty Brutusie (Brutusko) przeciwko mnie?Yvonne pisze: No cóż - ja zgadzam się z Kyno i z misią - tutaj werdykt mógł być tylko taki![]()
Ja bym się do tej jednej literki nie przyczepił, ale jak już pisałem werdykt przyjmuję, do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka nie będę się odwoływał.
W dzisiejszej sesji konkursowej odpalam ebooka i przed wysłanie każdej odpowiedzi będę trzy razy przeliterowywał czy gdzieś mi się jakieś "e" czy "a" nie wstawiło za dużo.
A propos, nie szalejcie dziś z początku, bo ja się prawdopodobnie spóźnię.
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Oj tam zaraz przeciwkoCzesio1 pisze:I Ty Brutusie (Brutusko) przeciwko mnie?
Sądy sądami, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie
A tak przy okazji, to wczoraj stwierdziłam, że Niewidzialni są jedną z łatwiejszych części, jeśli chodzi o przygotowanie się do konkursu. Jest w niej chyba najmniej detali historyczno-muzealno-zabytkowych.
Jedynie te peruki Moniki się mylą, ale kto by je tam spamiętał ...
- Czesio1
- Administrator

Yvonne pisze: Sądy sądami, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie![]()
Haaa, wiedziałem, że w końcu polubisz tę (tą?) część.Yvonne pisze: A tak przy okazji, to wczoraj stwierdziłam, że Niewidzialni są jedną z łatwiejszych części, jeśli chodzi o przygotowanie się do konkursu. Jest w niej chyba najmniej detali historyczno-muzealno-zabytkowych.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Bładzisz to mało powiedziane! Przecież UFO trudno nawet Samochodzikiem nazwać!Czesio1 pisze:Błądzisz Yvonne, strasznie błądziszYvonne pisze: I zdecydowanie UFO jest wyżej w moim rankingu.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Bez szans na "generalkę" ale dzisiaj sobie pogram Z Wami. 
Slayerek w tle będzie jazda dzisiaj!!!
Slayerek w tle będzie jazda dzisiaj!!!
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!