Królowie przeklęci
- Kynokephalos
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: z dużego miasta
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
PaździernikYvonne pisze:Kiedy, kiedy???johny pisze:Yvonne mały off, wiesz że na TVP Historia będzzie serial Krolowie wyklęci?
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- johny
- Moderator

Z depardieu, to chyba stary.Kynokephalos pisze:Stary czy jakiś nowy?johny pisze:Yvonne mały off, wiesz że na TVP Historia będzzie serial Krolowie wyklęci?
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Kynokephalos
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: z dużego miasta
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Sprawdziłem sobie i wyszło, że dla mnie nowy. Ten, który miałem na myśli był z lat siedemdziesiątych i nie zachwycił. Maria de Cressay była dosłownie pas-ku-dna, tego nie dało się oglądać. I wszyscy grali niespecjalnie. Po przeczytaniu książek liczyłem na dużą przyjemność a skończyło się rozczarowaniem. Serial bardzo słabo oddawał ducha powieści.johny pisze:Z depardieu, to chyba stary.Kynokephalos pisze:Stary czy jakiś nowy?
Skoro z Depardieu to chodzi o nowy, z lat dwutysięcznych. Rosyjski aktor w roli Jakuba de Molay - istotnej dla akcji, ale na szczęście pod względem czasu przebywania na ekranie marginalnej. Ta postać szybko znika, ale szczegółów nie będę zdradzał żeby nie psuć emocji oglądania
Jeśli scenariusz nie zdryfował w stronę alkowiano-romatyczno-skandaliczną tylko trzymał się tego, co jest atutem cyklu - czyli meandrów polityki, jest szansa na dobry serial. Ja niestety nie będę miał możliwości, ale jeśli ktoś obejrzy to może skrobnie coś o tym.
Pozdrawiam,
Kynokephalos
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2014, 01:24 przez Kynokephalos, łącznie zmieniany 1 raz.
- johny
- Moderator

TVP Historia ale nie wiem kiedy.Yvonne pisze:Czy ktoś wie, kiedy serial będzie emitowany?
W jaki dzień i o której godzinie?
Nie mam cierpliwości szukać
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
- Yvonne
- Moderator

- Miejscowość: Bydgoszcz
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 273 razy
Dzisiaj na portalu Lubimy czytać ukazał się quiz: "Sprawdź którą z postaci z Królów przeklętych jesteś"
http://lubimyczytac.pl/aktualnosci/vari ... ych-jestes
Mi wyszło, że jestem Małgorzatą Burgundzką
http://lubimyczytac.pl/aktualnosci/vari ... ych-jestes
Mi wyszło, że jestem Małgorzatą Burgundzką