Syn, Jo Nesbo

Dział poświęcony literaturze
ODPOWIEDZ
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz
Podziękował;: 108 razy
Otrzymał podziękowań: 142 razy

Syn, Jo Nesbo

Post autor: Brunhilda »

Tralalalalalala! Przyszło 15 płyt z Merlina!! Jeżdżenie i słuchanie mam zaplanowane do grudnia chyba. Rożne, rozniste powieści bo Nesbo prawie cały już wyszedł.... :-(
Głownie kryminały i sensacyjne bo uwielbiam. No i trylogia polecona przez Yvonne.
Zaczęłam o d powieści Syn. Chciałam zostawić ja na deser ale nie wytrzymałam! :-D zaczynam wiec od Nesbo. Wyglada na to, ze Harry Hule tam nie występuje. Zaczęło sie jak zwykle super. Nesbo jest świetny. Dalej marze o wywiadzie z nim. Na razie odpisalo biuro, które go reprezentuje.
Syn to syn policjanta, który został zabity przez mafie i obsmarowany, ze był informatorem. Syn narkoman ale twardziel. To be continued :-D
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Czyta Krzysztof Gosztyla. Ale jak!!!!! Genialnie. Cudownie. Z podziałem na role! I ten głos..... ! No! Syna czyta swietnie. Chyba mieszka w Warszawie. Ciekawe czy zgodziłby sie na spotkanie i wywiad?

Syna niestety już kończę czytać.... Oj tj słuchać. :-/
No ńic mam mńostwo innych książek. O! Żapominam zawsze. Czy w Polsće znana jest Tara Moss?
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Brunhilda pisze:Czyta Krzysztof Gosztyla. Ale jak!!!!! Genialnie. Cudownie. Z podziałem na role! I ten głos..... ! No! Syna czyta swietnie. Chyba mieszka w Warszawie. Ciekawe czy zgodziłby sie na spotkanie i wywiad?
Bruniu z Tobą na wywiad? Bez dwóch zdań. Tobie nikt nie odmówi wywiadu. :564:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Kurcze Czesiu!! Skąd wiedziales??? Z G O D Z I L S I E!!! Hurraaaaa!!
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Brunhilda pisze:Kurcze Czesiu!! Skąd wiedziales??? Z G O D Z I L S I E!!! Hurraaaaa!!
Bruniu, skoro nawet mrukliwego Czesia udało Ci się namówić na wywiad to na Ciebie nie ma mocnych :027:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kynokephalos
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Miejscowość: z dużego miasta
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Kynokephalos »

Krzysztof Gosztyła ma doskonały do narracji głos i mistrzowsko interpretuje teksty. Uważam tak od czasu gdy mogłem posłuchać "Maratonu z Panem Tadeuszem" z 1998 roku. Uczestniczyło w nim wielu znakomitych aktorów, między innymi Gustaw Holoubek, Krzysztof Kolberger, Wiktor Zborowski, Zbigniew Zapasiewicz, Andrzej Seweryn. Ale to księgę Gosztyły (Dyplomatyka i łowy) oraz Joanny Trzepiecińskiej lubię słuchać najbardziej. Gdybym musiał wybrać lepszego spośród tej dwójki - wskazałbym na Gosztyłę. Ta rozmaitość głosów, gdy odgrywał spory hreczkosiejów siedzących w karczmie, ten głęboki, poważny tembr pomagający nam wyobrazić sobie mateczniki litewskich puszcz... Do dziś jestem pod urokiem.
Kiedy będziesz robić wywiad z panem Gosztyłą może znajdziesz moment by wspomnieć, że jego interpretacja Pana Tadeusza pozostaje we wdzięcznej pamięci słuchaczy.

Pozdrawiam,
Kynokephalos
Obrazek Obrazek
Wonderful things...
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz

Tak, tez pozostaje pod urokiem jego głosu. Tembr, interpretacja...bezkonkurencyjne. Jasne. Powiem o Panu Tadeuszu :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Literatura”