Temat zrodził się około 3 tyg. temu. Czesio uświadomił mnie, że są już 2 tablice w Polsce. Ja planuje 2 Złoczyńcowe: Brześć Kuj. i Ciechocinek.
Mamy okres wyborczy teraz, zatem warto skupić się nad projektem tablicy a po wyborach, z gotowym pomysłem uderzyć do magistratu. Formalnościami z miastem się zajmę, jako że mam najbliżej a i jak się mnie zobaczy, to się nie odmawia
Myślę, że damy radę umieścić tablice przy okazji rewitalizacji jeziora.
Roch pisze:Temat zrodził się około 3 tyg. temu. Czesio uświadomił mnie, że są już 2 tablice w Polsce. Ja planuje 2 Złoczyńcowe: Brześć Kuj. i Ciechocinek.
Mamy okres wyborczy teraz, zatem warto skupić się nad projektem tablicy a po wyborach, z gotowym pomysłem uderzyć do magistratu. Formalnościami z miastem się zajmę, jako że mam najbliżej a i jak się mnie zobaczy, to się nie odmawia
Myślę, że damy radę umieścić tablice przy okazji rewitalizacji jeziora.
Rochu, pomysł jest rewelacyjny! Myślę że to świetna promocja dla miast, zachęta by poszukać śladów Pana Samochodzika utrwalonych na kartach "Wyspy złoczyńców".
Myślę, że przy tej okazji warto jeszcze raz rzucić okiem na te nasze mapy, może coś trzeba poprawić, dopracować. Może coś nam umknęło uwadze.
Roch pisze:Od wczoraj czytam WZ i robię własne notatki. Porównam to potem z waszymi mapami.
Jestem bardzo ciekaw co wyjdzie z Twoich analiz. Czy zgodzisz się z naszymi propozycjami czy będziesz miał jakieś uwagi. Przy którym jesteś rozdziale Rochu?
Skończyłem wczoraj w nocy
Będę wieczorami siedział nad moimi mapami. Myślę, że zrobię także projekt tablicy. Będzie organizm bazowy, wtedy łatwiej się pracuje.
Roch pisze:Skończyłem wczoraj w nocy
Będę wieczorami siedział nad moimi mapami. Myślę, że zrobię także projekt tablicy. Będzie organizm bazowy, wtedy łatwiej się pracuje.
Już nie mogę się doczekać. Rochu, oczywiście możesz przy tworzeniu projektu śmiało korzystać z naszych map.
Na oficjalnej stronie Brześcia Kujawskiego, pojawiła się informacja, powstanie Wyspa Złoczyńców http://www.brzesckujawski.pl/ . Chyba że Roch już o tym pisał, nie jestem na bieżąco, bo przez dłuższy czas nie miałem internetu.
Tak, o rewitalizacji pisałem już we wrześniu. Zaraz po zawarciu umowy na te prace. Na wiosnę wszystko będzie wyglądać już ładnie, zatem i tablica stanąć musi
Wiersz jest bardzo optymistyczny, gdyż zawsze wstaje kolejny dzień. Dziś bardzo mglisty i to dziś kowal staje się mściwym wojem. Nie niszczy się nawarstwień na moich nadzorach.
Rewelacja! Aż miło pomyśleć, że się do tego przyczyniliśmy. Swoją drogą to zadziwiające, że dopiero po tylu latach sprawa wyspy została wyjaśniona (w tym roku mija 50 rocznica pierwszego wydania książki, dość dziwny zbieg okoliczności). Przecież mnóstwo ludzi się tym interesowało...
Zbychowiec, wyjaśnienie tej kwestii wydaje się być proste. Nikt wcześniej nie przypuszczał że Brześć Kujawski może być pierwowzorem Antoninowa. Dopiero nasz nieoceniony TomaszK w swoich inspiracjach nieśmiało zasugerował taką możliwość. I okazało się, że jak zwykle miał rację!
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
No to mam kolejne miejsce z gatunku "must see". TomaszK to zacny człowiek i z całą pewnością zdaje sobie z tego sprawę. Niemniej jednak czasem warto tę zacność osłodzić mu wyrazami uznania co też niniejszym czynię. Gratulację.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Nietajenko, łącznie zmieniany 1 raz.
Cóż, miałem dziś odwiedzić Brześć. Pogoda była, wiatr dobry, jednak musiałem zostać w domu i podleczyć się trochę. Zatoki, gardło, itp. Ale za to są przetwory
Następna niedziela jest realna.
Roch pisze:Cóż, miałem dziś odwiedzić Brześć. Pogoda była, wiatr dobry, jednak musiałem zostać w domu i podleczyć się trochę. Zatoki, gardło, itp. Ale za to są przetwory
Następna niedziela jest realna.
Czesio1 pisze:To cóż Drodzy Forowicze i Forowiczki? Jak będzie uroczyste otwarcie Wyspy złoczyńców to pojedziemy?
No mowa Czesiu, jasne że tak!
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...